tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Best Multinationals™ 2022 Türkiye Listesi açıklandı

20 Temmuz 2022’de açıklanan Great Place to Work® Best Multinationals™ 2022 Listesi’nde, çalışan deneyiminde fark yaratan ve Türkiye’de faaliyet …

Best Multinationals™ 2022 Türkiye Listesi açıklandı
21.07.2022 15:51
0
A+
A-

20 Temmuz 2022’de açıklanan Great Place to Work® Best Multinationals™ 2022 Listesi’nde, çalışan deneyiminde fark yaratan ve Türkiye’de faaliyet gösteren 36 çok uluslu şirket yer aldı.

Great Place To Work® Enstitüsü’nün tematik, bölgesel ve sektörel en iyi işverenler listelerinin açıklanması sürüyor. 20 Temmuz 2022 tarihinde, Türkiye’de faal global şirketlerin en iyileri açıklandı. 1 Şubat 2022 ile 20 Haziran 2022 tarihleri arasında toplam 72 bin den fazla çalışanın geri bildirimi ile oluşan Best Multinationals™ 2022 Türkiye listesinde dört farklı çalışan sayısı kategorisinde toplam 36 şirket yer aldı. Culture Brief™ formunda yer alan “Şirketiniz birden fazla ülkede faaliyet gösteriyor mu?” sorusuna “Evet” cevabı veren şirketler arasından ikiden fazla ülkede faaliyet gösteren Great Place to Work® sertifikalı organizasyonlar değerlendirmeye alındı. Değerlendirme metodolojisi kapsamında listeye aday olan şirketlerin Türkiye operasyonları haricinde yurt haricinde en az iki ülkede ticari faaliyetlerinin olması gerekiyor. İlgili kriterleri karşılayan aday organizasyonların içerisinden listede yer alanların Trust Index™ skorları ve For All™ metodolojisi kullanılarak liste sıralamaları belirlendi. Great Place to Work® Best Multinational List™ 2022 Türkiye’de 50-99 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi Lima Logistics, 100-249 Çalışan Sayısı Kategori birincisi Lansinoh Laboratories, 250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi birincisi AbbVie ve 500+ Çalışan Sayısı Kategori birincisi Turkcell Global Bilgilendirme oldu.

Çok uluslu şirketler Takım Ruhu, Gurur ve Hakkaniyet başlıklarında fark yaratıyorlar

Türkiye’de faaliyet gösteren Best Multinationals™ 2022 Türkiye listesinde yer alan çok uluslu şirketlerin, Great Place to Work® sertifikasına sahip şirketlere nazaran yüksek skorlara ulaştıkları görüldü. Bunlar içerisinde Takım Ruhu başlığında yer alan “Şirkete yeni katılan bir çalışan burada hoş karşılanıyor” sorusunda yüzde 95, Gurur başlığında da “Buraya önemli katkılarda bulunabileceğime inanıyorum” sorusunda yüzde 94 skor tespit edildi. Çok ulusluluğun kurum kültürüne yansıması olarak kabul edilebilecek “Çalışanlara, milliyetleri ve etnik kökenlerine bakılmaksızın adil davranılır” sorusundaysa yine yüzde 94 skor gözlemlendi.

Eyüp Toprak: “Yeni çalışma modellerinde de en önemli unsur ‘İNSAN’ı merkeze koymak”

Herkes için daha iyi bir dünya inşa etmek istediklerini ve bunun Great Place to Work® misyonunun temelini oluşturması nedeniyle 2022 yılına “Better World For All” teması ile başladıklarını belirten Great Place To Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Pandemi sırası ve devamında çalışan ve işveren nezdinde olumlu pek çok değişiklik gözlemledik. Bir yanda çalışanlar kendilerini, işlerini ve işverenlerini değerlendirme imkanı bulurken diğer tarafta da işverenler yeni çalışma modelleriyle çalışanlar için daha insani çalışma koşulları oluşturmaya başladılar. Hiç kuşkusuz bunda Türkiye’de faal global organizasyonların da büyük katkıları oldu. İnsan unsuru çok kıymetli ve kurum kültürünün merkezine İNSAN’ı alan tüm işverenler, harika işyeri olma konusunda hep daha öndeler. Bu listemizde de, insana değer vermenin ortaya koyduğu farkı görebiliyoruz. Fark yaratan noktaların başında yöneticilerin organizasyondaki önemli konularda ve değişikliklerde çalışanları bilgilendirmeleri, çalışanların fikir ve önerilerini gerçekten sormaları ve bunları cevaplandırmalarında görebiliyoruz. Benzer şekilde, bir işi yapmak için yeni ve daha iyi yöntemler deneyen insanları, ortaya çıkan sonuç ne olursa olsun, kutlamaları da onları diğer sertifikalı organizasyonlardan farklı kılıyor. Global çapta faaliyet gösteren ve Best Multinationals List™ 2022 Türkiye’de yer alan 36 organizasyonu tebrik ederiz” dedi.

Great Place to Work® Best Multinationals List™ 2022 Türkiye

50-99 Çalışan Sayısı Kategorisi:

  1. Lima Logistics
  2. Logiwa
  3. Sysmex Türkiye
  4. Allcargo Turkey
  5. Zoetis Türkiye
  6. NEXT4BİZ Bilgilendirme Teknolojileri
  7. Arkem Kimya
  8. Signify Turkey

100-249 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Lansinoh Laboratories
  2. Chiesi İlaç
  3. Viessmann Manisa Isı Teknolojileri
  4. doktortakvimi.com
  5. Doğuş Grubu
  6. Hilti Türkiye
  7. Ekin Smart City Teknoloji
  8. Servier İlaç ve Araştırma
  9. ISS Global Forwarding

250-499 Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. AbbVie
  2. Novartis İlaç Türkiye
  3. Novo Nordisk Türkiye
  4. Organik Kimya
  5. Insider
  6. Solvia Yazılım
  7. FEV Turkey
  8. Kınay Taşımacılık ve Lojistik
  9. TAV Technologies

500+ Çalışan Sayısı Kategorisi

  1. Turkcell Global Bilgi
  2. AstraZeneca Türkiye
  3. Hilton Türkiye
  4. Vodafone Holding
  5. Kuveyt Türk Katılım Bankası
  6. Tavuk Dünyası
  7. Allianz Türkiye
  8. Teleperformance Turkey
  9. TB Sewtech Turkey
  10. Adidas Group
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu