tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir: Üye kaybeden sendikadan maksatlı açıklama

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi’inde gerek idari, gerekse sağlık hizmetleri noktasında her hangi bir sıkıntı olmamasına rağmen başı sendikalar tarafınca maksatlı bir takım açıklamalar yapıldığını söyledi.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir: Üye kaybeden sendikadan maksatlı açıklama
25.05.2023 13:53
0
A+
A-

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi’inde gerek idari, gerekse sağlık hizmetleri noktasında her hangi bir sıkıntı olmamasına rağmen başı sendikalar tarafınca maksatlı bir takım açıklamalar yapıldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak azıklıma yapan Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özdemir, “Bayındır Devlet hastanesinde geçtiğimiz yıl yetkiyi kaybeden Birlik Sağlık Sen son bir yıl içerisinde hastanede üyelerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle aslı astarı olmayan olaylar için kurumu yıpratmak adına açıklama yapmaktadır” dedi.

Hastane yetkililerinin sendikalarına destek verdiğini belirten ilgili sendikanın tamamen asılsız iddialarla idarecileri baskı kurmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Her açıklama yaptığında da sendikamızın adını geçirerek hastane idarecilerinin yetkili sendikaya destek verdiğini ayrıca taraf tuttuğunu açıkça söylemektedir. Yetkiyi kaybedeli 2 dönem geçmesine ayrıca aktif bir sendikal çalışmalarımız sebebiyle üyeleri günden güne eriyen sendika, kabahati sendikamıza ayrıca idareye iftira atarak haksız olduğu durumlarda bile hak arama yöntemiyle çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. Bizim yapmış olduğumuz sendikal çalışmayı İzmir’de bilmeyen yoktur. Hiçbir çalışana bu güne kadar baskıyla zorlamayla üye yapmadık. Bu güne kadar kazanımlarımızı ayrıca ilkelerimizi anlatarak sağlık çalışanlarının gönlüne girdik. Bir tane kazanımı olmayanlar, hastanede yetkiyi kaybetmesi ayrıca üye sayılarının giderek erimesi nedeniyle, sağa sola iftira atarak yetki almaya çalışıyorken sizlerin sendikacılığınızı tekrardan sorgulamamız gerekiyor. Hastanemizde temsilcinizin tek yaptığı, yüzlerce kazanımı olan sendikamızı ayrıca hükümeti kötülemek, bunun nezdinde insanları sendikamızdan istifa ettirmek için çaba harcarken, çalışanlara baskı yapmaktan öte ne yol izleniyor.”

“KAZANIMLARI YOK”

Üye kaybı nedeni ile gerek sendikalarına gerekse idarecilere saldırmanın ayrıca asılsız ithamlarda bulunmanın sendikacılık anlayışı ile bağdaşmadığını kaydeden Özdemir, “Bir tane kazanımı olmayan Birlik Sağlık Sen üyelerinin günden güne erimesi nedeniyle sırf hastanede kendi üyelerinin nöbetsiz birimlerde çalıştırılmasını, iş yoğunluğu az olan yerlerde çalıştırılmasını, nöbet tutamaz muafiyeti olmadığı halde nöbet tutmamasını sağlamak, haftada bir gün ameliyathanesi aktif olan kendi üyesi olup ameliyathane hemşirelerinin başka birimlerde çalışmasını önlemek adına sürekli asılsız haberler yaparak hastane ayrıca sağlık bakım hizmetleri müdürü hakkında karalama çalışması yapmaktadır. Açıklamalarında iddia edildiği gibi hastanede bir haksızlık yoktur. Haksız talepleri olmadığından dolayı üyelerinin mağdur olduğunu iddia etmesi sendikal anlayışla bağdaşmamaktadır. 

Malum sendika istiyor ki, bizim üyelerimiz rahat etsin, fazla iş yükü oluşturulmasın, ihtiyaç olmadığı halde fazla mesai alsın, bizim her dediğimiz olsun ki üyeleri istifa etmesin istiyorlar. Haksızlıklara onay vermeyen, görevini yapan, kul hakkına girecek işlerden uzak duran hastane sağlık bakım hizmetleri müdürünün haksız olsa da sırf medya yoluyla baskı kurarak dediklerini yaptırsın gibi gereksiz işleri girilmektedir. Hastane başkan yardımcınız, temsilcileriniz ayrıca üyelerinize gelince, çalışanlar idarecilere saygı duymak zorundadır. Saygısızca davranan kim olursa gerekli tutanakların tutulması, cezai yaptırımların uygulanması kadar doğal bir durum yoktur. Bizler görevini layıkıyla yapan hastanenin yetkili sendikası olarak, sağlık bakım hizmetleri müdürünün ayrıca hastane idaresinin sonuna kadar yanındayız. Asılsız haberleriniz içinde savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzun da bilinmesini isterim. Hakkımızı yasal her zeminde aramaya devam edeceğiz. Sayın başkan; üyelerinize haksızlık yapılmadığını bildiğiniz halde üye tutmak ayrıca haksızlığı savunmak ilkeli sendikacılığa yakışmaz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu