tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Narlıdere, Günübirlik Turizmin Merkezi Olacak

Narlıdere Belediyesi, hayata geçirdiği projeleriyle ilçeyi günübirlik turizmin merkezi yapmaya adım adım yaklaşıyor.

Narlıdere, Günübirlik Turizmin Merkezi Olacak
28.03.2023 14:30
0
A+
A-

Narlıdere Belediyesi, hayata geçirdiği projeleriyle ilçeyi günübirlik turizmin merkezi yapmaya adım adım yaklaşıyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir’in incisi Narlıdere’nin konumu, tarihi, kültürü ayrıca gastronomisiyle günübirlik turizmin merkezi olacağını belirterek, “Narlıdere’mizi yerel kültürü, yerel lezzetleri ayrıca eşsiz doğasıyla günübirlik turizmin merkezi yapmayı hedefliyoruz. İlçemizde turizm türlerini çeşitlendiriyor ayrıca yerel halkı turizm özelinde bilinçlendiriyoruz. Proje ayrıca yatırımlarımızla ilçemizin sakinlerine ekonomik bir değer yaratıyoruz” diye konuştu

Yeşilin ayrıca mavinin buluştuğu Narlıdere, altyapı yatırımları ayrıca projelerle günübirlik turizmin merkezi olacak. Yerelden kalkınma anlayışıyla sürdürülebilir bir turizm anlayışını benimseyen Narlıdere Belediyesi; Tarihi Yukarıköy Bölgesi, Slow Food Narlıdere hamlesi, Park Orman Tesisleri, Limanreis’te yapılacak mavi bayraklı plajı ayrıca birçok proje ayrıca yatırımıyla turizmde çağ atlayacak.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir’in incisi Narlıdere’nin konumu, tarihi, kültürü ayrıca gastronomisiyle günübirlik turizmin merkezi olacağını belirterek, “Göreayrıca geldiğimiz günden tarihi-kültürel değerlerimizi korumak ayrıca yerelden kalkınmayı sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Yukarıköy’ü ayrıca çevresini titiz bir çalışmayla yenileyerek yerel halkın refahını artıracak bir bölgeye dönüştürdük. Slow Food Narlıdere ile yerel lezzetlerimizi markalaştırmanın önünü açtık. Yerel ayrıca küçük ölçekli üretici destekleyerek, uluslararası fuarlarda kendilerini tanıtmalarını sağladık. Limanreis’e mavi bayraklı bir halk plajı yapıyor, Park Orman Narlıdere, Mandalin Kafe gibi tesislerimizle günübirlik turistleri ilçemizde ağırlıyoruz. Narlıdere Metrosu’nun da yıl içinde devreye girmesiyle birlikte bu hedefimize daha çok yaklaşacağız. Narlıdere’mizi yerel kültürü, yerel lezzetleri ayrıca eşsiz doğasıyla günübirlik turizmin merkezi yapmayı hedefliyoruz. İlçemizde turizm türlerini çeşitlendiriyor ayrıca yerel halkı turizm özelinde bilinçlendiriyoruz. Proje ayrıca yatırımlarımızla ilçemizin sakinlerine ekonomik bir değer yaratıyoruz” diye konuştu.

YUKARIKÖY HAZIR

Narlıdere’nin tarih kokan bölgesi Yukarıköy Mahallesi’nde sürdürülen Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ayrıca Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nde çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı. İlçenin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy estetik bir görünüme kavuşturulurken yöre halkının sahibi olduğu miras yine onlar için ekonomik değere dönüştürüldü.

SLOW FOOD NARLIDERE

İyi, temiz ayrıca adil gıda anlayışıyla, geleneksel gıda ürünlerini ayrıca geleneksel yeme kültürünü korumak amacıyla hayata geçirilen Slow Food hareketine dahil olan Narlıdere, yerel üreticileri destekliyor. İzmir’de düzenlenen Terra Madre Anadolu’da ilçenin yerel lezzetlerini tanıtan Narlıdere Belediyesi, yerel lezzetlerin markalaşmasını ayrıca bunun üzerinden bir ekonomik değer yaratılmasını sağlayan adımlara katkı sağlıyor.

LİMANREİS’E MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJI

Narlıdere Belediyesi, İzmir Körfezine en yakın mesafede yer alacak Mavi Bayraklı Halk Plajı’nı 2024’te Limanreis Mahallesi’nde hayata geçirecek. Narlıdere Limanreis’te yapılan deniz suyu analizlerin temiz çıkmasıyla birlikte 2024 tarihinde kent merkezine en yakın mavi bayraklı plaj hayata geçirilecek. İzmirliler, metronun da bölgeye çok yakın bir alana gelmesiyle konforlu ayrıca rahat ulaşımla denize girmenin keyfini yaşayacak.

PARK ORMAN NARLIDERE

Şehir merkezine çok yakın bir alanda vatandaşlara yeşilin büyüsünü yaşatan ayrıca keyifli bir dinlenme alanı sunan Park Orman Narlıdere, sanat ayrıca spor etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. 2021 tarihinde hizmete giren Park Orman Narlıdere Tesisleri, açıldığı günden bu yana İzmirlilerin yanı sıra şehir dışından da birçok yurttaşa da ev sahipliği yapıyor.

METROYLA KESİNTİSİZ ULAŞIM İMKÂNI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in nisanda deneme seferlerinin başlayacağının müjdesini verdiği Narlıdere Metrosu ile, ilçe hızlı ayrıca modern ulaşıma kavuşacak. Narlıdere’yi ziyaret edecek vatandaşlar, ilçenin her noktasında kolaylıkla ulaşma imkânı yakalayacak. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex