tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sabancı Üniversitesi’nde Tanıtım Günleri Başladı

Üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla başlayan, Sabancı Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri, her gün farklı konu …

Sabancı Üniversitesi’nde Tanıtım Günleri Başladı
21.07.2022 12:35
0
A+
A-

Üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla başlayan,

Sabancı Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri, her gün farklı konu ve konuklarla fiziksel ve online olarak 5 Ağustos tarihine kadar sürecek. Üniversite adayları, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ile fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezun Sabancılılar tarafınca bilgilendirecek ve sorularına yanıt bulabilecek.

Türkiye’de program seçme özgürlüğünü başlatan Sabancı Üniversitesi, Yükseköğretim Sınavı (2022-YKS) tercih dönemine özel “Tanıtım Günleri” düzenliyor. Üniversite tercihi yapacak adaylar ve ailelerini bilgi amacı taşıyan tanıtım günleri, Üniversite’nin Tuzla Kampüsü’nde fiziksel olarak düzenleniyor. 5 Ağustos’a kadar sürecek tanıtım günü etkinlikleri, üniversiteye gelemeyen adaylar için de Sabancı Üniversitesi Youtube ve Zoom hesaplarından canlı olarak da yayınlanmakta.

Her gün farklı konu ve konuklarla gerçekleşecek tanıtım günlerinde, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ile fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezun Sabancılılar üniversite adaylarını bilgilendiriyor. Ayrıca, Tercih Dönemi Tanıtım Günleri kapsamında, adaylar ve aileleri online randevu alarak kampüs turlarına katılabiliyorlar.

Prof. Dr. Yusuf Leblebici: “Mezunlarımızın yüzde 94’ü ilk yıl içinde iş hayatına atılıyor”

Üniversite tercihi yapacak adayların ve ailelerinin tanıtım günlerinde Sabancı Üniversitesi’ne dair tüm sorularına cevap bulabileceğini belirten Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici şunları söyledi:

“Üniversitemiz aday öğrencilerimiz için gerek akademik gerekse sosyal açıdan birçok fırsatı içinde barındırıyor. Sunduğumuz bu benzersiz imkanlarla üniversitemize katılan yeni öğrencilerimizin başarı sıralamaları her yıl yükselmeye devam ediyor. Üniversite sınav sonuçlarına göre ilk 1000’den aldığımız öğrenci sayısını, son 3 sene içinde iki katına çıkarmayı başardık. Aday öğrencilerin tercihlerinde, mezuniyet devamında iş hayatına atılabilme kriteri büyük önem taşıyor. Sabancı Üniversitesi mezunlarının yüzde 94’ü, diplomalarını aldıkları ilk yıl içinde tercih ettikleri sektörlerde iş hayatına atılıyor ya da diledikleri ülkelerde lisansüstü eğitimlerine devam edebiliyor. Ayrıca yüzde 22’sinden fazlası, bugün yurt dışında; dünyanın çeşitli ülkelerinde, en önde gelen şirketlerde ve kuruluşlarda, başarılı çalışmalarını sürdürüyor.”

Sabancı Üniversitesi’nin araştırma çalışmalarında da ön sıralarda yer aldığını ve geçtiğimiz aylarda YÖK tarafınca onaylanan Araştırma Üniversiteleri listesine giren ilk 3 vakıf üniversitesinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Leblebici, “Bu vesileyle üniversite tercih edecek tüm öğrenci adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Bölüm Değil, Fakülte Seçiliyor

Sabancı Üniversitesi’ni farklı kılan özelliklerin başında özgün öğrenim sistemi geliyor. Tanıtım günlerinde de “Türkiye’nin tam anlamıyla ilk ve tek program seçme özgürlüğü sunan” üniversitesi vurgusuyla öğrencilerin tüm soruları cevaplandırılıyor.

Alışılmış “bölüm” sisteminin disiplinler arası etkileşimi engelleyebildiği, öğrenimde erken ve kısıtlı uzmanlaşmaya sebep olması nedeniyle Sabancı Üniversitesi’nde akademik bölüm bulunmuyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ile Yönetim Bilimleri olmak üzere üç fakülteye sahip olan üniversitede öğrenim görecek olan öğrenciler, üniversite giriş sınavı sonucuna göre tercihini yaparken “bölüm” değil, fakülte seçimi yapıyorlar.

Tanıtım Günleri etkinliklerinde aday öğrencilere Sabancı Üniversitesi’nin benzersiz öğrenim sistemi ile ilgili detaylı bilgilendirmeler de paylaşılıyor. 18 Temmuz’da başlayan Tanıtım Günleri 5 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu