tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Egeli İletişimciler projeleri ile yüzde 10’luk dilimde

Doğal afetlerde kurum içi iletişimin önemine yönelik anlamlı proje Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ayrıca Tanıtım Bölümü …

Egeli İletişimciler projeleri ile yüzde 10’luk dilimde
25.07.2022 10:51
0
A+
A-

Doğal afetlerde kurum içi iletişimin önemine yönelik anlamlı proje

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ayrıca Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mikail Batu’nun yürütücülüğünde, doğal afet sürecinde kurum içi iletişimin önemine yönelik hazırlanan proje, İKSAD (İktisadi Kalkınma ayrıca Sosyal Araştırmalar Enstitüsü) tarafınca desteklenmeye uygun bulunan yüzde 10’luk dilimde yer aldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri iş birliği yaparak önemli bir multidispliner çalışmaya imza attılar. Egeli Akademisyen Doç. Dr. Mikail Batu ayrıca ekibi tarafınca hazırlanan doğal afet sürecinde kurum içi iletişimin önemine yönelik proje bin 107 proje başvurusu içinden seçilerek desteklenmeye uygun bulunarak yüzde 10’luk dilime girmeyi başardı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, projede görev alan bilim ekibini ayrıca öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Doğal afetler, insanların kontrol edemediği ayrıca yaşamlarının herhangi bir evresinde karşılaşmak zorunda kaldıkları, sonuçlarından zarar gördükleri, yaşamlarını doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen konular, olaylar, durumlar bütününü ifade etmektedir. Doğal afetler; deprem, volkanik aktivite, heyelan, kuraklık, orman yangını, fırtına ayrıca sel dâhil olmak üzere tüm jeofizik, meteorolojik ayrıca iklim olaylarını içermektedir ayrıca bir olayın doğal afet olması için can ayrıca mal kaybına neden olması gerekmektedir. İnsan ırkı doğal afetlerin oluşmamasına doğrudan müdahale edememekte ayrıca her afet için eşit derecede önlem alamamaktadır. Ancak görecekleri zararı en aza indirebilmek için bazı önlemler de mümkündür. Bu önlemlerin en önemlilerinden birkaçı bireylerin afetler yaşanırken ne yapacaklarını ayrıca nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilmeleridir. Bu bilgilendirme ise özellikle kişisel veya kurumların mensubu olan kişilere aktardığı bilgilendirmeler bağlamında bilinebilmektedir. Bu konuda bilgilendirme açığı olabileceğini fark eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri doğal afet sürecinde kurum içi bilgilendirme seviyesinin ne olduğu ayrıca hangi yolla en doğru şekilde aktarılacağına ilişkin bir proje tasarladılar. Başarılı bilim ekibimizi ayrıca öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

“Doğal afet bilinci büyük önem taşıyor”

Çalışmanın detayları ile ilgili bilgilendirme veren proje yöneticisi Doç. Dr. Mikail Batu, “Doğal afet bilinci yaratma özelinde kurumların sorumluluklarını irdeleyerek olası doğal afetler için mensuplarının bilgilendirilmesi sürecini konu alan çalışmamızın ülkemize faydalı olacağını düşünmekteyiz. Ülkemizde deprem, sel, toprak kayması, fırtına, volkanlar, yangınlar gibi birçok doğal afet gerçekleşmektedir. Bizlerin bu afetleri yok sayması onları yok etmeyecektir. Eğer insan gücünü aşan durumlar mevzu bahis ise o vakit onlarla yaşamayı öğrenmemiz gerekmektedir. Bunun için de doğal afet bilinci büyük önem taşımaktadır. Doğal afet bilinci kişisel olarak sosyal hayatın imkanları ile zor olabilmekte; ancak kurumlar bu konuda bilgilendirici ayrıca uygulayıcı bir misyon edinirse o vakit herhangi bir afette çok daha hızlı hareket edilerek olası zararları en aza indirmeyi başarabiliriz” diye konuştu. Doç. Dr. Mikail Batu, özellikle üniversite öğrencilerinden yola çıkmalarının nedenini bu grubun bilgilendirme seviyelerinin yüksek olabileceği öngörülerinin olduğunu; ancak yaptıkları ön araştırmayla bu grubun herhangi bir doğal afette ne yapacaklarına yönelik bilgilendirme seviyesinin düşük çıktığını saptadıklarını ifade etti. Doç. Dr. Mikail Batu, ayıca yaptıkları projenin İktisadi Kalkınma ayrıca Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün herkese açık bir çağrı ile oluşturulduğunu ayrıca bu çağrı kapsamında bin 107 başvuru içerisinde ilk 100 içerisine girdiklerini bu durumdan özellikle sosyal bilimciler olarak büyük gurur duyduklarını belirtti.

“Öğrenciler doğal afetlerde ne yapacağını bilmiyor”

Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan ise “Projenin tam çıkış noktası üniversite öğrencilerimizde yaptığımız ön araştırmada herhangi bir doğal afet durumunda ne yapacaklarını bilememeleridir. Biz de sosyal bilimler alanında çalışan kişiler olarak neler yapabiliriz diye düşündük ayrıca ekibimizi oluşturduk. Ekibimizde 3 akademisyen, bir doktora öğrencisi ayrıca bir iletişim uzmanı olmak üzere toplam 5 kişi yer almaktadır” dedi.

“Türk kültürünün ruhunda yardımlaşma ayrıca dayanışma var”

Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ayrıca Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zehra Batu ise “Afetlerin verdiği zararların boyutu, olayın gerçekleştiği toplumun hazırlık durumuna göre farklılık gösterebileceğinden, afetlere hazır bulunurluk, farkındalık ayrıca bilgilendirme düzeylerindeki farklılıkların afetlerin sonuçlarını etkileyebileceğini yapılan araştırmalarla biliyoruz. Türk kültürünün ruhunda yardımlaşma ayrıca dayanışmanın olması afet zamanlarında da ortaya çıkmaktadır. Böyle zamanlarda insanların tek bir amaç etrafında birleşerek afet durumundan çıkabilmek için beraber mücadele ettiği söylenebilir” diye konuştu.

İKSAD

Türkiye merkezli genç ayrıca dinamik bir organizasyon olan İKSAD (İktisadi Kalkınma ayrıca Sosyal Araştırmalar Enstitüsü) birçok ülkede projeler yönetiyor, akademik düzeyde organizasyonlar düzenliyor ayrıca her eğitim seviyesinde öğrenciye destek veriyor. İKSAD sosyal ayrıca ekonomik kalkınma alanındaki güncel araştırma, program ayrıca uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla platform oluşturuyor. Aynı zamanda kültürlerarası diyaloğu ayrıca bilimsel araştırmayı teşvik etmeyi ayrıca sürdürmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu