tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İzmir’de 2 milyon su abonesini ilgilendiren indirim kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün olağanüstü genel kurulunda kent genelindeki abonelere yansıtılacak indirim kararı alındı.

İzmir’de 2 milyon su abonesini ilgilendiren indirim kararı
03.02.2023 00:35
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün olağanüstü genel kurulunda kent genelindeki abonelere yansıtılacak indirim kararı alındı. Konut tarifeleri ile ilişkili olan Tarımsal ayrıca Hayvan Sulama Aboneleri, Şehit-Gazi Aboneleri ayrıca Engelli Abonelerinin ilk kademelerinde de yüzde 7 oranında indirim uygulanacak. Böylece indirimden 2 milyon abone faydalanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 2023 yılı Ocak ayı olağanüstü genel kurul toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde Kültürpark Fuar Alanı 4 No’lu Hol’de yer alan meclis salonunda düzenlendi. Oturumda İZSU Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu’nca belirlenen ayrıca 1 Şubat 2023 yılından itibaren uygulanacak “Su ayrıca Atık Su” tarifeleri görüşüldü.

Mahalle statüsüne geçen köy ayrıca beldelerde uygulanan yüzde 50 ayrıca yüzde 75 indirimli tarifelerin Sayıştay raporları doğrultusunda kaldırılması sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İZSU Genel Müdürlüğü, 6360 ayrıca 5216 sayılı yasalarla görev alanına giren yerleşimlerdeki indirimli su tarifelerinin yasal düzenleme sebebiyle kaldırılması üzerine kent genelindeki abonelere yansıtılacak indirim kararı aldı.

Bu kapsamda İZSU Genel Müdürlüğü yeni düzenleme ile oluşacak gelir artışını kent genelindeki abonelere indirim olarak yansıtacak. Konut ayrıca konut dışı abonelerin ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim yapılacak. Tarımsal üretim desteğini sürdürmek için “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde İzmir genelindeki Tarım ayrıca Hayvansal Sulama Aboneleri için tarım ayrıca hayvancılık tarifesindeki aboneler için ise yüzde 75 indirimli uygulama devam ettirilecek.

2 milyon abone faydalanacak
Konut tarifeleri ile ilişkili olan Tarımsal ayrıca Hayvan Sulama Aboneleri, Şehit-Gazi Aboneleri ayrıca Engelli Abonelerinin ilk kademelerinde de yüzde 7 oranında indirim uygulanacak. Böylece indirimden 2 milyon abone faydalanacak.

Resmi daire abonelerinde de indirim var
28/11/2017 tarihli ayrıca 7061 sayılı Kanunun 86. maddesi ile eklenen “Kamu kurum ayrıca kuruluşlarına uygulanan su ayrıca atık su tarife ücreti tüketim miktarına bakılmaksızın sabit tarife ücreti olarak belirlenir ayrıca konutlar için belirlenen en düşük su ayrıca atık su tarife ücretinin yüzde 50 fazlasını geçemez.” ek madde-2’ye istinaden Resmi Daire Aboneleri’nin su fiyatında da aynı oranda indirim uygulanacak. Ve 3 Ocak yılında TÜİK tarafınca açıklanan Aralık ayı Üretici Fiyat Endeksindeki yüzde 0,24 oranındaki azalış da 1 Şubat 2023 yılından geçerli olacak ayrıca tarifeye yansıtılacak. Her ay açıklanan ÜFE oranının sonraki ayın tarifesine yansıtılması uygulamasına da devam edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu