tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“İlişkilerimizi güçlendireceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in davetiyle İzmir’deki Çinli yurttaşlarla Çin yeni yılını kutladı.

“İlişkilerimizi güçlendireceğiz”
05.02.2023 00:34
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in davetiyle İzmir’deki Çinli yurttaşlarla Çin yeni yılını kutladı. Başkan Soyer, pandemi döneminde kesintiye uğrayan ilişkilerin tekrardan güçlendirileceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Çinliler Yardımlaşma ayrıca Dayanışma Derneği tarafınca düzenlenen 2023 Çin Yeni Yılı kültürel etkinliklerine katıldı. Balçova Termal Otel’de düzenlenen etkinliğe Başkan Tunç Soyer ayrıca eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ayrıca eşi Lan Weibin, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan ayrıca eşi Zehra Cansız Doğan, İzmir Çinliler Yardımlaşma ayrıca Dayanışma Derneği Başkanı Yağız Vang, dernek başkanları, iş dünyasının temsilcileri, üniversite öğrencileri ayrıca İzmir’de yaşayan Çinliler katıldı.

Başkan Tunç Soyer, Çin’in geleneksel halk danslarıyla karşılandı. Büyükelçi Shaobin ile Çin’in 2023 yılı anısına hazırladığı panoyu imzalayan Başkan Soyer, mutfaktan el sanatlarına Çin kültürünün sergilendiği stantları da gezdi.

“Chengdu belediye heyetini İzmir’de misafir etmek isteriz”
Etkinlikte konuşan Başkan Soyer, “Pandemi sürecinde maalesef çok daha önceden başlayan ilişkilerimiz kesintiye uğradı. 2019’daki İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Çin Halk Cumhuriyeti’ni konuk ülke olarak davet etmiştik. Chengdu şehrinin temsilcileriyle de aramızdaki kardeş kent ilişkisini geliştirmeye karar vermiştik. Çünkü Çin Halk Cumhuriyeti ayrıca Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en büyük iki medeniyetine ev sahipliği yapıyor. Birçok ortak paydamız var. Ulaşım ayrıca lojistik imkânlarının son derece geliştiği dünyada, bu ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Chengdu belediye heyetini en kısa sürede İzmir’de misafir etmek isteriz” diye konuştu.

“Kalp olmaya hazırız”
İzmir’in yüzyıllarca Çin’den başlayan İpek Yolu’nun en önemli kavşak noktalarından bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adeta Çin’in ürünlerini, değerlerini Batı’ya pompalayan bir kalp gibi çalıştı. Biz yine aynı kalp olmaya hazırız. Ben İzmir’de yaşayan tüm Çinlilerin de belediye başkanıyım. Başları sıkıştığında neye ihtiyaçları olursa her daim yanlarındayım.”  

“Çin ile İzmir arasındaki ilişkiler canlanacak”
Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ise Çin yeni yılının Çin için geleneksel bir bayram olduğunu belirterek “Her şey yepyeni olacak ayrıca yeni başlangıçlar olacak demektir. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü. Her iki ülkenin kendi hayallerini gerçekleştirme yolunda birlikte hareket etmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, sanayi ayrıca ticaret başta olmak üzere pek çok alanda Türkiye’nin ön sıralarında yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir ilişkileri kurarak önemli bir işbirliği hattı kurdu. Çin ayrıca İzmir arasında pandemi sürecinde duran ilişkiler daha da canlanacak” diye konuştu.

Çin halkının yeni yılını kutladı
İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, “Bugün burada Çin Büyükelçimizin onurlandırmasıyla Çin’in yeni yılını kutlamak için bir aradayız. Bu güzel organizasyon için dernek başkanımız ayrıca üyelerine teşekkür ediyorum. Tüm Çin halkının yeni yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı. İzmir Çinliler Yardımlaşma ayrıca Dayanışma Derneği Başkanı Yağız Vang ise “Tüm dostlarımızı coşkulu bir yeni yılda selamlıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu