tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dijital futbol platformu Scoutium 12 milyon TL hedefle kitle fonlama turunda

Tüm dünyadaki futbolcuların keşfedilmesini sağlamak ayrıca futbolu demokratize etmek amacıyla 2017’de kurulan Dijital futbol platformu Scoutium fonbulucu’da yatırım turuna çıktı.

Dijital futbol platformu Scoutium 12 milyon TL hedefle kitle fonlama turunda
05.06.2023 13:53
0
A+
A-

Tüm dünyadaki futbolcuların keşfedilmesini sağlamak ayrıca futbolu demokratize etmek amacıyla 2017’de kurulan Dijital futbol platformu Scoutium fonbulucu’da yatırım turuna çıktı. Futbolun en önemli sorunlarından birine çözüm üreten, global çapta eşi olmayan, gelir potansiyeli oldukça yüksek bir iş modeline sahip olan  girişim, şirket paylarının %10’unun arzıyla yatırımcılardan toplamda 12 milyon TL fon talep ediyor. Halihazırda Beşiktaş, Fatih Karagümrük Spor Kulübü, Eyüpspor başta olmak üzere birçok kulüple iş birliği halinde olan girişim şirketi, üye sporcu ayrıca kulüp sayısını hızlı bir şekilde artırarak 2027 sonunda 600 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor.

Dünyanın her köşesinde altyapılarda ayrıca futbol okullarında 100 milyonu aşkın profesyonel futbolcu adayı keşfedilmeye beklemekte. Ancak maddi imkansızlıklar, referans eksikliği gibi sebeplerle pek çok yetenekli futbolcu adayı profesyonel olamadan kariyerlerini noktalamakta. Keşfedilmeyi bekleyen futbolcu adaylarının profesyonelliğe giden uzun yolculuğunun her aşamasında yanında olmayı hedefiyle kurulan dijital futbol platformu Scoutium, aynı zamanda futbol kulüplerinin kadrolarına katabilecekleri yetenekli oyuncuları çok daha ucuz ayrıca pratik şekilde bulmalarını sağlıyor. Şu ana dek Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, İyzico Kurucu Ortağı Barbaros Özbuğutu ayrıca İyzico CEO’su Orkun Saitoğlu gibi önemli yatırımcılardan yatırım alan, uygulamasında 32 binin üzerinde lisanslı futbolcu kaydı bulunan girişim, uzun vadede dünyanın en büyük futbol komünitesini yönetme hedefiyle yeni yatırımcılarını arıyor. fonbulucu platformunda paya dayalı kitle fonlama turuna çıkan Scoutium, şirket paylarının %10’unun yatırımcılara arzıyla 12 milyon TL fon talep ediyor. 

fonbulucu Gelecek GSYF’nin 500 bin TL, Two Zero Ventures’in 1,2 milyon TL, Scoutium yönetici ortağı Ali Akçay’ın 1 milyon TL ön yatırım kararı aldığı tur, 4 Ağustos’a kadar devam edecek. Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 5 Haziran Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verecek.

Dünyada benzeri olmayan bir iş modeliyle ilerliyor

Scoutium kendi yarattığı iş modeliyle Türkiye’nin her köşesinde yer alan yüzlerce video uzmanı ile akademi liglerinde ayrıca spor okullarındaki maçların yüksek kalitede 90 dakikalık videolarını çekiyor. Bu videolar Scoutium scoutları tarafınca şirketin yazılımı kullanılarak tag’leniyor. Bu tag’leme sonucunda maçta oynayan tüm futbolcuların aksiyonlarının yer aldığı video kesitleri ayrıca detaylı istatistikleri çıkarılıyor. Bu video kesitleri ayrıca istatistikler Scoutium uygulamasına üye futbolcular, Scoutium web sitesini kullanan kulüpler, menajerler ayrıca federasyonlarla paylaşılıyor. Böylece futbolcu adayları performanslarını herkese gösterebilme, kendi performanslarını takip edebilme ayrıca kendini diğer futbolcularla kıyaslayabilme şansı yakalarken; kulüpler, menajerler ayrıca federasyonlar futbolcuları keşfedip, video kesitleri ayrıca istatistiklerle futbolcuların performanslarını takip edebiliyor. Bunun yanında Scoutium uygulamasına üye profesyonel futbolcu adayları uygulama üzerinden anlaşmalı spor markalarının ürünlerine benzersiz fırsatlarla ulaşabilme, şirket tarafınca üretilen içerikleri takip ederek kendilerini geliştirme fırsatı da yakalıyor. 

2021 yılıyla birlikte Polonya pazarında da faaliyetlerine başlayan Scoutium, Türkiye’de hızlı bir büyüme yakaladıktan sonra global çapta yayılmaya odaklanacak. Geçtiğimiz aylarda Avrupa’daki üç büyük futbol ülkesi Almanya, Fransa ayrıca Belçika’da görüşmeler ayrıca operasyonel denemeler yapan girişim, 2025 yılı sonunda gelirlerin yarısının yurt dışından elde etmeyi planlıyor.  Üye sporcu ayrıca kulüp sayısını hızlı bir şekilde arttırarak 2027 yılı sonunda yıllık 600 milyon TL gelir elde edeceğini öngören Scoutium’un uzun vadede hedefi 1 milyar doların üzerinde şirket değerlemesine ulaşarak dünyanın en büyük futbol komünitesini yönetmek.

“Amacımız tüm futbolcu adaylarına fırsat eşitliği yaratmak”

Yatırım turu hakkında konuşan Scoutium Kurucu Ortağı Efe Aydın “Pek çok insanın tutku duyduğu, hali hazırda büyük olan ayrıca büyümeye devam eden bir pazarda faaliyet gösteriyoruz. Futbol sektörünün dijitalleşmeye açık bir sektör olması sebebiyle altyapılardaki dijital devrimin öncülerinden olmayı planlıyoruz. Hali hazırda yerli ya da global hiçbir rakibimizin sahip olmadığı değerli bir futbolcu adayı veritabanına sahibiz. Her gün çekilen videolar ayrıca istatistiklerle veri tabanımız büyüyor. Dolayısıyla sürekli gelişen ayrıca gelişmeye açık gelir modellerimiz var. Scoutium’un kuruluş amacı; futbolu ulaşılabilir hale getirerek tüm futbolcu adaylarına fırsat eşitliği yaratmak. Benzersiz iş modelimiz, futbolun birleştirici gücü ayrıca yatırımcılarımızın desteğiyle amacımız tüm dünyadaki futbolcuların keşfedilmesini sağlamak, futbolda fırsat eşitliği yaratmak. Değerli yatırımcılarımızın desteğiyle bunu hızlıca gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu