tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Başkan Soyer Çandarlı’daki Gençlik Kampı’nı ziyaret ettiGençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip

Başkan Soyer Çandarlı’daki Gençlik Kampı’nı ziyaret etti İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ayrıca eğlenceyle buluşturduğu gençlik …

Başkan Soyer Çandarlı’daki Gençlik Kampı’nı ziyaret ettiGençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip
22.07.2022 14:20
0
A+
A-
Başkan Soyer Çandarlı’daki Gençlik Kampı’nı ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri doğa ayrıca eğlenceyle buluşturduğu gençlik kampları büyük ilgi görüyor. Çandarlı’da düzenlenen kampı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlerle bir araya geldi. Gençlerin büyük çoğunluğunun geleceğini yurtharicinde aramasının son derece üzücü olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bu bizim kabul edebileceğimiz, rıza gösterebileceğimiz bir şey değil. Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Gençlik Çadır Kampları” büyük ilgi görüyor. İnciraltı, Çandarlı ayrıca Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo Yaşayan Park ayrıca Alaçatı’nın ardından 21-23 Temmuz tarihleri arasında ikinci kez Çandarlı’da düzenlenen kampın ilk günkü programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar’ın da yer aldığı programda gençlerle yemekte bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha sonra kamp alanını gezdi. Başkan Soyer ve gençlerle sohbet etti, talep ayrıca önerileri dinledi.
Renkli söyleşi
Kampta dünyayı yürüyerek turlayan gezgin Santiago Sanches Cogedor ile söyleşi etkinliği de yapıldı. Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Cogedor, maceralarını anlattı. Etkinlikte Başkan Soyer de Cogedor’a bir soru yöneltti. Yaklaşık yüz ülke dolaşan Cogedor, Başkan Soyer’in, “Dünyanın, insanlığın geleceğine dair umudu arttı mı, azaldı mı?” sorusu karşısında, “Pozitif bir düşünceye sahip olmak lazım. Hepsinden önemlisi güzel şeyler yapmalı ayrıca yaymalı. Bu yaptığımız etkinlik gibi. Gençler ayrıca bizden sonra gelecek nesiller için çabalamalıyız. Onlara sahip olduğumuz çevrenin aynını ya da daha iyisini bırakmamız lazım, daha kötüsünü asla” cevabını verdi. Başkan Soyer bunun üzerine Cogedor’a, “Siyasetle ilgilenmeyi düşünüyorsa Türkçe öğretmeye hazırım” dedi.
“Gençliklerini yaşayamadan yaşlanıyorlar”
Gençler için düzenlenen kampların büyük ilgi görmesinden sevinç duyduklarını belirten Başkan Soyer, “Gençlerin o kadar kısıtlanmış, soyutlanmış o kadar zor bir hayatları var ki ne yapsak az. İşsizlik sorunuyla, ekonomik sıkıntılarla boğuşuyorlar. O yüzden de onların yüzünü güldürecek, hayattan keyif almalarını sağlayacak işler yapmaya çalışıyorum. Bir yandan onları geleceğe hazırlamak için ne yapabiliriz, ona kafa yoruyorum. En azından bu yılın sonunda bir nefes alsınlar, sınavlar bitti, en azından birkaç gün eğlensinler istiyoruz. O yüzden yaz kampları yaptık. 6 noktada yaz kampımız var. İnşallah gelen herkes tadını çıkarır, keyifli anılarla ayrılır buradan” diye konuştu.
“Onların yerine kendimi koyuyorum”
Gençlerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını aktaran Başkan Soyer, “Eğer kafaya takarsanız, bunu dert edinirseniz çözüm de üretiyorsunuz. Mesela gençler için çamaşırhane kurduk. Niye yaptık? Çünkü insan onların yerine kendini koyunca, yaşayabilecekleri zorlukları düşünüyor, o zorluklara ben olsam nasıl çare bulurdum diye düşünmeye başlıyor ayrıca böylece o fikir olgunlaşıp hayata geçiyor. Onların yerine kendime koyduğumda, sınavlar bitmiş insan yorulmuş, bunalmış, hiç olmazsa iki üç gün dinlenmek isterdim diye düşünüyorum. Öyle düşününce de çare buluyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip”
Türkiye’de son dönemlerde gençlerin umudunu kaybederek yurt haricinde yaşamayı tercih etmelerini değerlendiren Başkan Soyer, “Maalesef çok büyük bir oranda gençlik geleceğini dışarıda arıyor. Enflasyon rakamları, hayat pahalılığı rakamları var, hepsinden daha vahimi, anlamlısı işte bu oran. Yüzde kaçı geleceğini dışarıda arıyor? Baktığın vakit yüzde 60-70’ler. Gençlerin bu memleketten umudunu kesmesi kadar vahim bir şey olamaz. Bu, başımıza gelebilecek en büyük felakettir. O yüzden bu memlekete olan aidiyetlerini, bağlarını güçlendirmemiz lazım. Bu memleketi sevmelerini, onun için mücadele etmelerini, onun için ellerini taşın altına koymalarını sağlamamız lazım. Bir yandan da onların burada huzurlu, güler yüzlü hayat kurmalarına imkan yaratmaya çalışmamız lazım. Olanca gücümüzle buna kafa yoruyoruz. Çünkü bu bizim kabul edebileceğimiz, rıza gösterebileceğimiz bir şey değil. Bu gençler bu memleketi değiştirme potansiyeline sahip. Zekasıyla, vicdanıyla, aklıyla bu memleketi çok daha güzel bir yere taşıyacak gençler” dedi.
“Güçlü kültürün evlatları olarak daha güzel bir memleketi kuracağız”
Başkan Soyer ve gençlere umut mesajı verdi. Soyer, “Asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Hep hatırlasınlar ki bizim atalarımız, dedelerimiz çok daha zor koşullarda, çok daha ağır şartlarda bu memleketi kurtarmayı bildiler. Hem de dünyanın en büyük güçlerine karşı savaş ayrıca mücadeleyi kazanarak… Bunlar ne ki! Elbette bunların da üstesinden geleceğiz, elbette bunları da geride bırakacağız. Bu güzelim coğrafyada, bu güzelim topraklarda, bu güçlü kültürün, tarihin evlatları olarak çok daha güzel bir memleketi kuracağız.”
Program nasıl devam ediyor?
Doğa ayrıca deniz temasıyla düzenlenen kampın ilk gününde çeşitli atölyeler, aktiviteler ayrıca müzik dinletileri düzenlendi. Kampın ikinci gününde sabah yogası ayrıca meditasyon etkinliği, deniz keyfi ayrıca gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Cogedor ile söyleşi etkinliği bir kez daha yapılacak. Kampın üçüncü günü denizde geçirilen serbest zamanın ardından Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ne geri dönülecek.
Başvurular ayrıca bir sonraki kamplar hakkında bilgi
Gençlik Çadır Kampları; 29-31 Temmuz ayrıca 2-4 Ağustos tarihlerinde Alaçatı’da, 15-17 Ağustos tarihlerinde ise Bergama Kozak’ta düzenlenecek. 18-26 yaş arası gençlere açık kamplar için başvurular www.gencizmir.com üzerinden yapılabiliyor. Başvurusu kabul edilen gençler seçtikleri kamp yeri ayrıca tarihe göre sadece çadırlarını yanlarında getirerek kampa katılabiliyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu