tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış

Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış
20.06.2023 13:25
0
A+
A-

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’ne muhteşem açılış

Son yılların en iddialı, zengin program içeri ile hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya emanet olan ayrıca Atatürk’ün önerisiyle 1937 tarihinde başlayan ayrıca bu yıl 87.’si düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk yerel festivali, Uluslararası Bergama Kermesi muhteşem bir açılış töreni ile başladı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan festival açılışı; Endüstri Meslek Lisesi- İstiklal Meydanı- Şadırvan Cami önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen acılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Tarım ayrıca Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir İl Kültür ayrıca Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Azerbaycan Şeki Valisi Elhan Usubov, Belediye Başkan Yardımcısı İntigam Ashirov, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Adnan Aydın, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin,  siyasi parti ayrıca sivil toplum kuruluşlarının ayrıca konuk ülkelerin temsilcileri, protokol üyeleri ayrıca vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ayrıca İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin açılış konuşmasını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu yaptı. Başkan Koştu, konuşmasında Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci yerel kültür ayrıca sanat festivaline katılan vatandaşlara, protokol üyelerine, yerli ayrıca yabancı konuklara teşekkür etti.

BAŞKAN KOŞTU; “CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BİZLERE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Unesco Dünya Mirası Kadim Şehir Bergama’yı Kültürde, Sanatta, Sporda, Ticarette, Sanayide, Bilimde, Eğitimde, Sağlıkta, Tarım ayrıca Hayvancılıkta her alanda ileriye taşıyacak projelerin yapımında emeği geçenlere konuşmasında teşekkür eden Başkan Koştu, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genel Başkan Yardımcım Hamza Dağ’a, Saygıdeğer Bakanlarımıza, Değerli İzmir Valimize, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ayrıca İzmir Milletvekilimiz Eyüp Kadir İnan’a, Kıymetli Milletvekillerimize, AK Parti Önceki dönem il başkanı ayrıca milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye, AK Parti İl başkanımız Bilal Saygılıya, Kaymakamımıza, Kurumlarımızın değerli Müdürlerine ayrıca çalışanlarına, Muhtarlarımıza, Meclis üyelerimize, Belediyemizin Müdürlerinden Mühendisine ayrıca işçisine, tüm birimlerine, en önemlisi yaptığımız ayrıca yapacağımız tüm hizmetlerde bizlere güvenerek destek veren Bergamalı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivalimizi onurlandıran herkese ayrıca tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, bizlere emanet edilen güzel Bergamamız’da, daha güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle, sevgi ayrıca saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “87. BERGAMA KERMES FESTİVALİMİZİ ÖZÜNE, RUHUNA UYGUN DOPDOLU İÇERİĞİ İLE HAZIRLADIK”

Konuşmasında Bergama Kermes Festivali’nin ruhuna ayrıca özüne uygun bir şekilde hazırlandığına işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, 25 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan konserler, paneller, halk oyunları gösterileri, tiyatro gösterilerine tüm vatandaşları davet etti.

Bir Bergamalı olarak, doğup büyüdüğü şehre Belediye Başkanı olarak hizmet etmenin gururunu yaşadığını konuşmasında ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kermeslerimizin, Bergama ayrıca ülkemiz için çok özel bir yeri ayrıca önemi var. İlçemizi 1934 tarihinde ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisi ile hazırlıkları başlayan Bergama Kermesi 1937 de kutlanmaya başlamış, aralıksız günümüze kadar gelmiştir. Bergamalılar olarak, her yıl bu en güzel geleneğimizi, düğünümüzü, bayramımızı kutluyor, yerli ayrıca yabancı birçok konukla buluşuyoruz. Yurt içi ayrıca yurtdışındaki kardeş kentlerimizden gelen birçok misafirimizi ilçemizde ağırlıyoruz. Bu nedenle, bugün burada sadece bir festival düzenlemiyor, 87 yıldır her sene güzel Bergama’mızdan, tüm dünyaya sevgi, dostluk ayrıca barış mesajları veriyoruz” dedi.

Konuşmasında Bergama kermesinin bugünlere kadar gelmesinde emeği olan, alın teri olan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Başkan Koştu, “İnanıyorum ki; tüm Bergamalıların ayrıca Bergama sevdalılarının gayreti ile Bergama Kermesleri eksilmeyen bir coşkuyla kutlanmaya devam edecektir. Medeniyetlerin beşiği bu topraklar kültürün ayrıca sanatın gücü ile insanlığa hizmet etmeyi sürdürecektir” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’MIZ İÇİN HİZMET ETMEYE, VİZYON PROJELERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Dört yıl önce Bergama’nın geleceği için hep birlikte yola çıktıklarını konuşmasında belirten Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Gayemiz Bergama’yı büyütmek ayrıca yüceltmekti. Çok şükür ki; 4 bu yılın ardından, halkımızın bizlere olan emanetinin hakkını vermenin mutluluğunu ayrıca gururunu yaşıyoruz. Şehrimize hizmet yolunda Bergama’da elimizin değmediği bir nokta kalmadı. Çok kısa sayılabilecek sürede onlarca projeyi başlattık, birçok çalışmayı bitirdik ayrıca yenilerini yapmaya devam ediyoruz. Zeytinpark’ı hemşehrilerimizin hizmetine açtık. İzmir’in ilk, Bergama’nın en büyük sosyal yaşam alanı olan 57.000 metrekarelik Millet Bahçemizi inşaa ediyoruz. Kanayan yaralarımızdan Çamlıpark ile birlikte şehrimizin tam kalbinde yeralan ayrıca inşaatı hızla devam eden Millet Bahçesi’ni İnşallah yıl sonunda tamamlamış olacağız. İlk etap TOKİ konutlarımızı inşa edip, hak sahiplerine teslim ettik. 1000 adet TOKİ Konutu’nun daha çalışmalarına başladık. Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşadığı barınma sorunu çözerek, 500 kişilik çok kapsamlı Öğrenci Yurdunu Bergama’ya kazandırdık. Alt yapı çalışmaları kapsamında temiz bir çevre şiarıyla ilçemizdeki konutların büyük bölümünü doğalgaz ile buluşturduk. 42 Kilometrelik Aliağa-Bergama doğalgaz ana iletim hattı ile taşımalı dönemi bitirip, gaz arzında devamlılığı sağladık. Göreayrıca geldiğimizde yüzde 25 doluluk oranına sahip Bergama Organize Sanayi Bölgesi, dört bu yılın sonunda tamamen dolmuş olup, pandemi sürecine rağmen fabrika inşaatları bir bir yükselmeye başladı. Serbest Bölge ile ilgili çalışmaları adım adım takip ettik. Yaklaşık 20 bin gencimize iş ayrıca istihdam kapısı olacak bu projemiz şehrimizin sosyal ayrıca ekonomik yapısını da çok olumlu şekilde değiştirecektir.  İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Ege Otoyolu ayrıca Çanakkale Köprüsü’nün açılmış olması, bölgemizin önemini daha da artırmıştır. Bölgemizin lojistik bir üs olma yolunda hızla ilerlemesine vesile olmuştur. Kadim şehrimizin gözbebeği tarihi eserleri restore ediyor, vizyon projemiz Antik Selinos Kanalı Restorasyon ayrıca Islah Projemizi tamamlamak için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Selinos  Antik Kanal üzerinde bulunan dört adet tarihi köprünün de restore edilmek üzere ihalesi yapılarak, yine şehrimizin tarihi bölgesinde 300’e yakın yapının cephe iyileştirmesi, sokak sağlıklaştırması projesi tamamlamış olup inşaat safhasına geçilecektir. Yine Antik Selinos Kanalı kıyısında bulunan tarihi tabakhane ayrıca çırçır fabrikalarının restorasyonu geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştır. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü Binası’nın restorasyonu sona ermiş olup, tarihi camilerimiz ayrıca çeşmelerimiz bir bir restore edilerek hizmete alınmaktadır” dedi.

Belediyeye hem gelir getirici özelliği, hem de çevreye olan duyarlılığıyla Güneş Enerji Santrali kurulduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Uzun süredir belediyemizin kendi enerjisinin büyük bir kısmını üretmiş olduğunu sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu projemizin kapasitesini artırarak, yenilenebilir enerji projelerimize devam edeceğiz. Ayrıca nihayet, kentimize olan ulaşımı ayrıca şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Bergama Çevre Yolu inşaatı tamamlandı. Sıra Adnan Menderes Bulvarımıza geldi. En kısa sürede şehir içi yolu olarak düzenleyerek yürüyüş ayrıca bisiklet yolları ile halkımızın hizmetin sunacağız. Ayrıca, şehrimizin tarihi dokusunu ayrıca şehir içi trafiğinin güvenliğini sağlayacak ayrıca tarihi tonozlarımızı koruyacak olan Kozak Çevre Yolu yatırım programına alınmış olup,  ivedilikle yapılmasının takipçisiyiz. Şehrimizde tamamlanan altyapının ardından yollarımızın inşasına dört bir yandan başladık. Sıcak asfalt, kilit parke ayrıca tretuvarlarla yollarımızı köstebek çukuru olmaktan çıkarıp, cadde ayrıca sokaklarımıza modern bir çehre kazandırdık. Ayrıca yol çalışmalarıyla birlikte tüm mahallelerimizde yeşil alanları çoğaltıp, yeni nesil parklarımızı bir bir hizmete açmaya başladık. Gençlerimiz ayrıca çocuklarımız için yapmış olduğumuz halı sahalarımızın 10 tanesini hizmete aldık.  Öncelikle kırsaldaki dezavantajlı mahallelerimizde başladığımız halı saha yapımlarına 5 adet daha ekledik. Bergama gençliğinin çok önemli ihtiyacı olan salonlu bir Gençlik Merkezi’nin temellerini attık. Yine şanlı Bergamaspor’umuza ayrıca şehrimize  yeni bir stadyum kazandırmak için çalışmalarımızda sona geldik. 750 kişilik kapalı spor salonu müjdesini de geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızdan aldık. Bunlarla bierlikte; Ağız Diş Sağlığı ayrıca Yeni Sağlık Kompleksimizin inşaatı hızla yükselmekte ayrıca Bergama ile  civar ilçelere de hizmet vermek için gün saymaktadır. Şehrimizin Tarım ayrıca Hayvancılığına katkıda bulunacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi’nin fizibilite ayrıca ÇED süreçleri tamamlanarak yatırım aşamasına geçilecek. Tüm bu kentsel çalışmaları yaparken sosyal anlamda da her vakit ihtiyaç sahiplerinin, engelli bireylerimizin ayrıca öğrencilerin yanında olduk. Bergama’da adeta yaşam şartlarını değiştirerek, gelecek nesillere müreffeh ayrıca saygın bir şehir bırakmak hedefiyle var gücümüzle çalıştık ayrıca çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali açılış konuşmaları ardından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Mehteran Gösterisi, Masa Daıko İstanbul Japon Ritim Grubu Konseri, yerli ayrıca yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile açılış töreni son buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama elektronik sigara grup sex deneme bonusu deneme bonusu veren siteler betvolegiris.co van escort