tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
ALTIN
2.496,96
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TVHB Başkanı Arslan’dan “Dünya Arı Günü” mesajı: Daire başkanlığı kurulmalı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi (TVHB) Başkanı Murat Arslan, Tarım ayrıca Orman Bakanlığında, arıcılık sektörünün tüm bileşenlerinin temsil edileceği, bütçesi olan, verilerin kayıt altına alındığı, koordinasyon odaklı bir daire başkanlığının kurulmasının önem taşıdığını ifade etti.

TVHB Başkanı Arslan’dan “Dünya Arı Günü” mesajı: Daire başkanlığı kurulmalı
19.05.2023 14:19
0
A+
A-

“Dünya Arı Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada Arslan, arıların, biyoçeşitliliğin sürdürülmesinde ayrıca birçok bitkinin üretimi ile yaşamının garanti altına alınmasında, ormanların yenilenme sürecinde, iklim değişikliğine adaptasyonda, tarımsal ürünlerin miktar ayrıca kalitelerinin geliştirilmesinde önemli rol oynadığına işaret etti.

Arslan, Dünya Arı Günü sayesinde, arı ayrıca diğer tozlayıcıların çevre, insan ayrıca hayvan sağlığını korumadaki temel konumuna ayrıca değişen dünyada karşı karşıya kaldıkları zorluklara karşı toplumsal farkındalığın artırılabileceğini bildirdi.

Sayıları azalan arılar ayrıca diğer tozlayıcılar için kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere her bireye düşen görevler bulunduğuna işaret eden Arslan, “Türlerin ayrıca yaşam alanlarının korunması ayrıca genişletilmesi, sayılarının ayrıca çeşitliliğinin artırılması ayrıca arıcılığın gelişiminin sürdürülebilirliği için daha çok gayret gösterilmesi gerekmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, dünya bal arısı ırklarının yüzde 20’sinin gen kaynağı olarak Anadolu’nun gösterildiğine dikkati çekerek, “Tüm dünyada bal arısı koloni sayısı 80 milyon civarında olup 1 milyon 800 bin ton bal üretilmektedir. Ülkemiz, 8,6 milyon koloni varlığı ayrıca yaklaşık 110 bin ton bal üretimi ile dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Birim alana düşen arı varlığı yönünden ise dünya birincisidir.” ifadesini kullandı.

Arıların insanlar için önemine de değinen Arslan, şunları kaydetti:

“Hepimizin yaşamı, onların yaşamına bağlıdır. Yemeye alışkın olduğumuz ürünlerin çoğu arılar olmaksızın üretilemeyebilir. Tozlaşma sayesinde bitki türlerin devamlılığı sağlanır. İnsan beslenmesinde kullanılan temel besinler arasında yer alan bitki türlerinin dörtte üçünün üretilebilmesi, ancak arıların tozlaşması yani polinasyon sayesinde mümkün olabilmekte, hem daha verimli hem de daha kaliteli ürün elde edilebilmektedir.

Bal, propolis, polen, arı zehri, apilarnil, kovan havası ayrıca arı sütü gibi arı ürünleri ile tedavi yani apiterapi ülkemizde de dikkat çekici hızla gelişmektedir. Her geçen gün daha da stratejik bir alan haline gelen arıcılık faaliyetleri için yasal ayrıca yapısal düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor. Tarım ayrıca Orman Bakanlığında, arıcılık sektörünün tüm bileşenlerinin temsil edileceği, bütçesi olan, düzenli olarak verilerin kayıt altına alındığı, koordinasyon odaklı bir daire başkanlığının kurulmasının önemini vurgular, Dünya Arı Günü’ü kutlarız.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet