tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ’den Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Temmuz Gazeteciler ayrıca Medya Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Bundan 114 yıl önce …

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ’den Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
22.07.2022 15:36
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 24 Temmuz Gazeteciler ayrıca Medya Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Bundan 114 yıl önce 24 Temmuz 1908 yılında basında sansürün kaldırıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün halkın doğru ayrıca tarafsız bilgiye ulaşması, aydınlatılması için en büyük vazifeyi icra eden tarafsız, onurlu gazetecilerin 24 Temmuz Medya Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Günümüzde gazetelere gelişen ayrıca değişen teknoloji sayesinde anında ulaşabiliyor olsak da gazetecilik ayrıca habercilik bugünlere zor zamanlardan geçerek gelebilmiştir. Anadolu coğrafyasında özellikle Milli mücadele yıllarında halkın doğru bilgiye ulaşması kahraman gazetecilerin sayesinde olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kuruluşunu sağladığı Minber, İrade-i Milliye, Hakimiyet-i Milliye gazeteleri, ilk Türk haber ajansı olan Anadolu Ajansı sayesinde Anadolu tek yürek olarak örgütlenmiş, Türk Milleti Atatürk önderliğinde bağımsızlığını kazanmıştır. Bu zaferde doğru habercilikle milletimizi bilgilendiren medya emekçilerinin payı büyüktür. Günümüzde ise hala bu onurlu mesleği hakkıyla yapan, doğru, tarafsız gazeteciler olmakla birlikte ne yazık ki siyasetin getirdiği baskılar nedeni ile taraf olan gazeteciler de vardır. Her gün aynı başlıkla, aynı anlayışla çıkan gazeteler ne yazık ki basınımızın getirilmek istediği durumu göstermektedir. Ülkemizin medya özgürlüğü ayrıca tutuklu gazeteciler karnesi de hiç iç açıcı değildir. Bundan 114 yıl önce basında sansür aydın insanların girişimleri ayrıca mücadeleleri ile kaldırılsa da günümüzde baskı ayrıca sansür siyaset eliyle devam etmektedir.

“Ülkemizin aydınlık yarınları için basının tekrar başlı başına bir okul, rehber, kuvvet olması için mücadele etmeliyiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün dediği gibi basın; “Bir milleti aydınlatma ayrıca uyarmada bir milletin muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte özet olarak bir milletin sevinç hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde medya başlı başına bir kuvvet, bir mektep bir rehberdir.”

Ülkemizin aydınlık yarınları için basının tekrar başlı başına bir okul, rehber, kuvvet olması için mücadele etmeli, basınımızı dördüncü kuvvet olmasını sağlayabilmeliyiz. 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde mesleği gazetecilik olan, doğru ayrıca tarafsız haberleri ile halkın sözcüsü olan onurlu kalemlerin, medya emekçilerinin Medya Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutluyor, medya şehitlerimizi de saygıyla anıyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet