tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Lüleburgaz Belediyesi kara kışta halkın yanında!

Lüleburgaz Belediyesi kara kış destek paketleriyle 2022 tarihinde vatandaşın yanında oldu. Dayanışmayla geçen yılda Üniversiteli Aile Desteği’nden Ek Gıda ayrıca Bez Desteği’ne, un ayrıca yağ desteklerinden Halk Kart’a kadar çok sayıda alanda vatandaşa destekte bulunuldu.

Lüleburgaz Belediyesi kara kışta halkın yanında!
12.01.2023 00:17
0
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi kara kış destek paketleriyle 2022 tarihinde vatandaşın yanında oldu. Dayanışmayla geçen yılda Üniversiteli Aile Desteği’nden Ek Gıda ayrıca Bez Desteği’ne, un ayrıca yağ desteklerinden Halk Kart’a kadar çok sayıda alanda vatandaşa destekte bulunuldu. 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetinde olan Lüleburgaz Belediyesi her yıl olduğu gibi geçen yılı da dayanışma içinde geçirdi. Lüleburgaz Belediyesi, ekonomide yaşanan krizin vatandaşa etkisini en aza indirmek için çok sayıda alanda uygulamaya koyduğu kara kış destek paketleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oldu.

Tarladan sofraya!

Lüleburgaz Belediyesi 2022 yılı içinde belediyeye ait tarlalardaki buğday ayrıca ayçiçekten üretimini yaptığı un ayrıca ayçiçek yağları bin 484 vatandaşın sofrasına dağıtıldı. Bu çerçevede 10’ar kilogramlık 700 adet un ile 5’er litrelik 2 bin 268 adet yağ ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildi.

Her şeyin “sevgiyle” başladığı kent!

Her şeyin sevgiyle başladığı kent Lüleburgaz’da hizmette olan Sevgi Mağazası ayrıca Sevgi Mutfağı da vatandaşın yanında oldu. Sevgi Mutfağı’nda haftanın 7 günü pişen sıcak yemekler kimse görmeyecek şekilde ihtiyaç sahiplerinin doğrudan adreslerine teslim edildi. Bununla birlikte Sevgi Mağazası’ndan 542 aileye 8 bin 115 parça yazlık ayrıca kışlık kıyafet desteği sağlandı.

136 bin adet bebek bezi dağıtıldı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaştan grubun yanında olan Lüleburgaz Belediyesi ihtiyaç sahibi 221 ailenin 232 bebeğine ek gıda ayrıca bez desteğinde bulundu. Bu doğrultuda 136 bin 436 adet bebek bezi ile 2 bin 196 adet ek gıda ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Üniversiteli ailelere destek!

Tüm bu destek paketlerinin yanı sıra 2022 tarihinde Üniversiteli Aile Desteği programı çerçevesinde 334 aileye 779 bin 800 TL destekte bulunuldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin destek paketleri içinde dernek ayrıca amatör spor kulüpleri de yer aldı. Geçtiğimiz yıl derneklere 45 bin, amatör spor kulüplerine 125 bin olmak üzere toplam 170 bin TL destekte bulunuldu.

Halk kartla 350 bin TL’lik destek!

Bununla birlikte Lüleburgaz Belediyesi’nin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği Halk Kart uygulamasıyla toplam değeri 350 bin TL’yi bulan Halk Kartlar bin ihtiyaç sahibi aileye verildi. Tüm bunlarla birlikte farklı illerde tedavi olmak zorunda kalan ancak maddi durumu olmayan ihtiyaç sahibi 11 vatandaşın tüm ulaşım masrafları Lüleburgaz Belediyesi tarafınca karşılandı. Ve geleneksel Sünnet Şenliği kapsamında 56 çocuk sünnet edildi. Çocukların bu en mutlu gününde kına gecesi, düğün ayrıca sünnet alayı düzenlendi. Tüm bunlarla birlikte 2022 tarihinde bin 766 kişiye de 479 bin 585 TL nakdi yardım yapıldı.

Evler temizleniyor!

Lüleburgaz Belediyesi 2022 tarihinde toplam 233 hanenin temizliğini gerçekleştirdi. Belediye, ihtiyaç sahibi olan ya da yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı evini temizleyemeyen vatandaşların evini düzenli aralıklarla temizliğini gerçekleştirirken bu evlerin 169’un 65 yaş üzeri vatandaşların yaşadığı haneler oluşturdu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu