tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Limontepeli çocuklar ÇOGEM’de daha mutlu

Hem eğleniyor hem öğreniyorlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentsel olanaklara erişimi kısıtlı çocuklar için hizmete aldığı …

Limontepeli çocuklar ÇOGEM’de daha mutlu
24.07.2022 12:36
0
A+
A-

Hem eğleniyor hem öğreniyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentsel olanaklara erişimi kısıtlı çocuklar için hizmete aldığı Limontepe’deki Çocuk ayrıca Gençlik Merkezi kısa sürede bölgenin ilgi odağı oldu. Çocukları sanat, bilim ayrıca doğaya yönlendiren renkli bir etkinlik programına sahip merkez, aileleri de mutlu etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Limontepe Çocuk ayrıca Gençlik Merkezi (ÇOGEM) kısa sürede bölgenin gözde mekanı haline geldi. Merkezden çocuklar da aileler de memnun.

ÇOGEM’de görevli sosyolog Gülşah Karadoğan merkeze açıldığı günden itibaren yoğun talep olduğunu söyledi. Karadoğan, “Farklı yaş gruplarına yönelik özel hobi ayrıca branş derslerimizle, yaz tatilinde de çocukların vakitlerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Gitar, piyano, resim, satranç gibi etkinliklerle bilim ayrıca sanat ışığında çocuklarımızın gelişimini destekliyoruz. 32 eğitmenimiz var. Merkezin hizmete girdiği 2021 yılının Ekim ayından itibaren 345 çocuğa eğitim verdik. Yaz atölyelerine başlayalı bir hafta oldu. Çocuklar burayı o kadar çok seviyor ki, bütün faaliyetlere katılmak istiyorlar” dedi.

“Çok şanslıyım”
Limontepe Çocuk ayrıca Gençlik Merkezi’nden eğitim alan çocuklar da mutlu. 11 yaşındaki Elif Çelik eğlenceli zamanlar geçirdiklerini ifade ederek, “Yaz tatilimiz çok güzel geçiyor. Burada çok eğleniyoruz ayrıca çok mutluyuz. Hem ders alıyoruz hem de gezilere katılıyoruz” şeklinde konuştu.

8 yaşındaki Pelinay Çöplü ise bu sene yaz tatilinin diğer dönemlerden farklı olduğunu söyleyerek, “Evde canım çok sıkılıyordu. Uğraşacağım bir şey yoktu. Bu merkezde bir sürü kurs var. Mahallemize böyle bir hizmet geldiği için çok şanslıyım. Gitar ayrıca piyano kursunu seviyorum” diye konuştu.

14 yaşındaki Eren Çelik satranç ayrıca müzik kursundan faydalandığını belirterek, “Piyano çalmayı çok seviyorum. Burada zaman geçirmek çok güzel. Okulda görmediğimiz dersler burada var. Merkez sayesinde performansımızı ayrıca yeteneğimizi artırıyoruz” dedi.

“Vapur görmedik”
Üç çocuk sahibi, kız kardeşinin çocuğuna da bakan Seyhan Gümüşbaş, hepsinin ÇOGEM’e geldiğini belirterek “Bütün yazımız evde geçerdi. Bu merkez bizlere farklı deneyimleri yaşatıyor. Burada sadece eğitim anlamında değil kültürel anlamda da gelişiyoruz. Vapur gezisi düzenlediler, çocuğum ilk defa vapura bindi. Hayatımız boyunca vapur görmedik, göremezdik de. Bu mahallede ilk defa böyle bir bina kuruldu. Çocuklara yönelik ilk defa böyle güzel bir proje yapıldı. Çok memnunuz. Ben çocuklarımın kötü ortamda yetişmesini istemiyorum. Çocuklarım ilk kez piyanoyla tanıştı. Piyano dersini çok sevdi. Hem başkanımız Tunç Soyer’e hem de öğretmenlerimize minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ÇOGEM’de neler yapılıyor?
7-14 yaş arası gruba ücretsiz hizmet veren merkez, çocukların okul haricinde da eğitici, öğretici ayrıca eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken bilim, sanat ayrıca kültür alanlarında bilgilendirme ayrıca becerilerini de arttırıyor. Ve merkezden hizmet alan çocuklar ayrıca ebeveynleri, psiko-drama grupları ayrıca grup terapilerine katılırken, bireysel danışmanlık hizmetinden de yararlanabiliyor. Farklı branşlarda eğitim veren merkezde fen, matematik, resim, Türkçe, İngilizce, el sanatları, yaratıcı drama, keman ayrıca gitar derslerinin yanı sıra 36-53 ay aralığındaki çocuklar için Masal Evi hizmeti de var. Limontepe Çocuk ayrıca Gençlik Merkezi’yle ilgili ayrıntılı bilgilendirme için 293 97 23 numaralı telefonundan bilgilendirme alınabiliyor.

Çocuk ayrıca Gençlik Merkezleri nerelerde var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7-14 yaş arası kentsel olanaklara erişimi kısıtlı çocuk ayrıca gençler ile ailelerine hizmet verdiği Çocuk ayrıca Gençlik Merkezleri Çiğli, Uzundere, Buca, Güzelbahçe, Toros, Örnekköy, Gümüşpala ayrıca Limontepe’de yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu