tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3393
EURO
35,1244
ALTIN
2.238,69
BIST
8.773,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Kışlık Sebzeler, Pazarda Üreticiyle Buluştu

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yüzde 50 hibeli kışlık sebze fideleri ilk ürünlerini verdi. Hasat yapılan kışlık sebzeler, Salı Pazarı’nda tüketiciyle buluştu.

Kışlık Sebzeler, Pazarda Üreticiyle Buluştu
01.12.2022 00:39
0
A+
A-

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yüzde 50 hibeli kışlık sebze fideleri ilk ürünlerini verdi. Hasat yapılan kışlık sebzeler, Salı Pazarı’nda tüketiciyle buluştu.

Milas Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yürüttüğü yüzde 50 hibeli kışlık sebze fidesi dağıtımının ardından fideler büyüdü, hasat yapıldı. Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çağrısıyla üreticiye teslim edilen yüzde 50 hibeli kışlık sebzeler, yüksek maliyetler sebebiyle tarım yapmakta zorlanan çiftçi için can suyu oldu. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafınca teslim edilen beyaz lahana, kırmızı lahana, brokoli, karnabahar fidelerini tarlasına eken çiftçiler, hasat ettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturdu.

ÜRETİCİ MURAT MENTEŞE; “BİZİ KURTARACAK TEK ŞEY ÜRETMEK”

Yüzde 50 hibeli kışlık sebze fide desteğinden faydalanan Kızılcayıkık Mahallesi’nden üretici Murat Menteşe, kaliteli ürün üretip iyi pazarladığı ürünlerin kendisine büyük keyif verdiğini belirterek “Bu zor zamanlarda bizi kurtaracak tek şey üretmektir.” dedi.

Gurur içerisinde “35 yıldır üretiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Menteşe, eşi Nurcan Menteşe ayrıca oğlu Mertcan Menteşe ile birlikte fideleri ektiklerini, hasat ettiklerini ayrıca satışını yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Günümüzde yeni nesil üretmek istemiyor. O üretmesin, bu üretmesin ne olacak bu durumun sonu. Dünyada gıda sıkıntısı yaşanıyor. Bizler üretici bölge olduğumuz için sıkıntı yaşamıyoruz ya da fazla hissetmiyoruz. Ancak üretimi sonlandırırsak sonumuz diğer ülkeler gibi olacaktır. Başkan Bey, sağ olsun bize yardımcı oldu. Fidelere yarı hibeli destek verdi. Bu durum bizi çok memnun etti. Ben gücümün yettiği kadar az da olsa çok da olsa üretmek için çalışacağım. Bizlerden sonra ise gençler bu işi üstlenmelidir.”

KADIN ÜRETİCİ TÜLAY KAYA; “TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Eşi Hüseyin Kaya ile birlikte desteklemeden faydalandıklarını belirten kadın üretici Tülay Kaya ise “Bize sağlanan bu imkân için Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Üretiyoruz, üretmekten keyif alıyoruz.” dedi.

SALI PAZARI’NDAKİ ÜRETİCİLER ZİYARET EDİLDİ

Salı Pazarı’nda kışlık sebze fidesi desteği verilen üreticileri ziyaret eden, bilgilendirme alışverişinde bulunan Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ise “Vatandaşlarımız, üreticilerimiz verdiğimiz destekten memnun. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri çok yüksek olduğu için ilerleyen süreçlerde de desteklerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu