tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3395
EURO
35,0953
ALTIN
2.240,55
BIST
8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi’nden podcast serisi: ‘Anlatacak Çok Şey Var’

İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tarafınca …

İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi’nden podcast serisi: ‘Anlatacak Çok Şey Var’
27.07.2022 11:51
0
A+
A-

İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tarafınca finanse edilen “İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi” kapsamında “Anlatacak Çok Şey Var” podcast serisi yayınlandı. Podcast serisi, Zonguldak yılından işyeri hekimliği çalışmalarına kadar madencilik sektörünün farklı boyutlarını uzman konukların katılımıyla tartışmaya açıyor

İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tarafınca finanse edilen “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ayrıca Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” (İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi) kapsamında “Anlatacak Çok Şey Var” podcast serisi yayınlandı. Zonguldak yılından işçi beslenmenin ekonomi politiğine, saha deneyimlerinden işyeri hekimliği çalışmalarına dek madencilik sektörünü farklı yönleriyle ele alan podcast serisinde projenin İletişim Uzmanı Dr. Elif Sungur, alanında uzman konukları ağırlıyor.

Farklı platformlardan yüzlerce dinleyiciye ulaşan podcast serisinin “İş’te Psikososyal Güvenlik de Nedir?” başlıklı ilk yayınında Proje Yürütücüsü ayrıca İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, projenin ortaya çıkışını, hedeflerini ayrıca madencilik sektöründe çalışanların karşı karşıya kaldığı psikososyal riskleri anlattı.

13 bölümde alanında uzman isimleri ağırlayan podcast serisinin “psikolojik iyi oluş” konusunun konuşulduğu bölümde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Burcu Güler, “Engelli Haklarına Erişimde Güncel Durum” başlıklı bölümde Toplumsal Haklar ayrıca Araştırmalar Derneği (TOHAD) Başkanı Süleyman Akbulut, “Çalışanlar Ne Yer?” başlığı altında işçi beslenmesinin ekonomi politiğinin konuşulduğu bölümde ise Namık Kemal Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ayrıca Endüstri İlişkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Serkan Çelik konuk edildi.

Projenin saha araştırmalarından edinilen deneyimlerin paylaşıldığı “Proje Nasıl Gidiyor?” başlığıyla yayınlanan bölüme ise Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe, Proje Koordinatörü Esin Çetin Özbudak ayrıca proje uzmanları Örgütsel Psikologlar Yasin Kuzdağ, Kağan Güney ayrıca Faruk Ceylan konuk oldu.

Özel günlerde tematik bölümler yayınlanıyor

“Anlatacak Çok Şey Var” podcast serisi özel günlerde yayınlarını tematik olarak sürdürüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Zonguldak havzasında maden mühendisi olarak görev yapan Gülşen Yalçın Çoğlan, 14 Mart Tıp Bayramı’nda İşyeri Hekimleri Derneği Dönem Başkanı Dr. Zühal Akgün, 28 Nisan İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Günü’nde ise Zonguldak havzası madenlerinde işyeri hekimi olarak görev yapan Dr. Atınç Kayınova “Anlatacak Çok Şey Var”a konuk oldular.

Zonguldak’ta madenciliğin tarihi ele alındı

Zonguldak hakkında yaptığı yerel tarih araştırmaları ile tanınan yazar, maden mühendisi Ekrem Murat Zaman, “Zonguldak Kömür Havzasının İki Yüzyılı” başlıklı bölümde “Zonguldak: İnsan, Mekan, Zaman” adlı kitabını anlattı. Zonguldak’ta madencilik, kent ayrıca kömür madenciliği tarihi ayrıca maden mühendislerinin örgütlenmesi üzerine konuşan Zaman, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık hikâyesini Zonguldak kömür havzasındaki gelişmeler ışığında ele aldı.

Proje çalışma hayatında psikososyal güvenlik için farkındalık yaratmayı hedefliyor

Çalışma hayatında psikososyal güvenliğin sağlanması, insana yakışır iş ortamlarının yaygınlaşması ayrıca zorlu şartlarda çalışan maden işçilerinin psikososyal olarak güvende çalışabilmesi için işyeri hekimlerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen İş’te Psikososyal Güvenlik projesi, Türkiye genelinde diğer tüm sektörlerde de farkındalık yaratmayı hedefliyor. Psikososyal güvenlik gibi çalışma hayatı için son derece yeni olan konular, ISO 45003 standardı ışığında akademi, meslek hayatı, faydalanıcı kuruluşlar, kamu otoriteleri, iş sağlığı ayrıca güvenliği çalışanları, işyeri hekimleri nezdinde farkındalık yaratılması amacıyla ele alınıyor. Bu amaçla proje kapsamında podcast ayrıca blog yazıları gibi proje çıktılarını destekleyici içerikler de üretiliyor.

Yeni bölümleriyle yayına devam edecek olan “Anlatacak Çok Şey Var” podcast serisi Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, Youtube platformlarından takip edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu