tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

IMATECH Fuarı’nda uzmanlar, gelişmiş üretim ve teknolojileri hakkında konuştu

Makine ayrıca üretim sektörlerini bir araya getiren IMATECH – Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, uzman isimler gelişmiş üretim ayrıca teknolojileri ile Türkiye’de bu alanlarda geliştirilen yeni projeler hakkında seminerler verdi.

IMATECH Fuarı’nda uzmanlar, gelişmiş üretim ve teknolojileri hakkında konuştu
19.03.2023 12:13
0
A+
A-

Makine ayrıca üretim sektörlerini bir araya getiren IMATECH – Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, uzman isimler gelişmiş üretim ayrıca teknolojileri ile Türkiye’de bu alanlarda geliştirilen yeni projeler hakkında seminerler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ayrıca İzgi Fuarcılık iş birliği, 4M fuarcılık destekleriyle düzenlenen IMATECH – Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, farklı seminerlere de ev sahipliği yaptı. Özellikle genç nesil tarafınca ilgiyle takip edilen seminerlerin ilk konuğu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Hasan Burçin Menteş oldu. Menteş, GEBKİM – Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Avrupa Birliği projesi kapsamında yürütülen Mesleki Mükemmeliyet Merkezleri için Öğrenici Merkezli İleri (Gelişmiş) Üretim Platformu (LCAMP)  hakkında bilgilendirme verdi. Hasan Burçin Menteş, Avrupa Birliği destekli ayrıca çok ortaklı olan projenin, sadece öğrenciler için değil öğretmenlerin ayrıca imalat sanayiinde, fabrikalarda, yeni teknolojilerin hayata geçmesi ayrıca desteklenmesi için büyük önem taşıdığını söyledi. Menteş, Avrupa Birliği’ndeki endüstriyel üretim teknolojilerini, gelişmeleri ayrıca trendleri takip edip bu doğrultuda meslek edindirmenin önemini vurgulayarak proje ile ilgili şunları dile getirdi:

“Nihai amaç, yüksek kaliteli mesleki beceriler sağlamak, girişimci faaliyetleri desteklemek, inovasyonu yaymak, şirketlere ayrıca özellikle KOBİ’ler için bilgilendirme ayrıca inovasyon merkezleri olarak hareket etmektir. LCAMP konsorsiyumu, 9’u eğitim kurumu, 7’si sanayi şirketi ayrıca 4’ü mesleki eğitim ayrıca sanayi birliği olmak üzere 10 ülkeden 20 tam ortaktan oluşmakta. Konsorsiyum, ayrıca, 60 ortak tarafınca da desteklenmekte.  Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Kocaeli, Konya, Gaziantep gibi şehirlerde bu platform sayesinde akıllı fabrika uygulamalarıyla ileri üretim teknolojilerini hayata geçiren fabrika sayısı hızla artmakta” 

IMATECH Fuarı kapsamında, katılımcı firmalar arasında da yer alan TESCOM tarafınca “Kesintisiz güç kaynaklarında endüstriyel çalışmaya uygunluk ayrıca yeni ürünler” konulu bir oturum gerçekleştirildi.  TESCOM Elektronik Pazarlama Müdürü Mahmut Alptekin’in konuşmacı olduğu oturumda, kesintisiz güç kaynaklarının sanayi için hayati önemi anlatıldı. Alptekin, “Bu fuar ile iyi iş birlikleri ayrıca fırsatlar yakalayacağımıza inanıyoruz. IMATECH Fuarı için tasarımını yaptığımız ayrıca standımızın başrol oyuncusu endüstriyel UPS. Bilindiği üzere endüstri 4.0 çağında yaşıyoruz, hatta 5.0’ın da ayak seslerini duyuyoruz.  İş süreçlerinin veriye dayalı bilimsel metotlarla yönetildiği ayrıca nesnelerin interneti iletişim teknolojilerinin birlikte kullanıldığı bir dönemdeyiz. Teknolojinin gelişmesi ayrıca makine otomasyon endüstrisinin yaygınlaşması ile birlikte, günümüzde birçok firma tarafınca üretim süreçleri endüstri ile beraber artık makineye geçmiş durumda. Bu nedenle bu endüstrinin artan maliyetleri, verimliliği koşulsuz zaruri kılmakta. Bunun için de sürecin sorunsuz ilerlemesi kritik önemde. İşte bu noktada ‘Kesintisiz güç kaynaklarının’ enerji ya da yedekleme güç kaynağı olarak kullanıldığı durumlarda üretim endüstrisinin getirdiği zorlu çevresel ortam koşullarında bile aynı performansta çalışabilmesi gerekmekte” dedi. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu