tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hamilelik Döneminde Doğru Bilinen Yanlışlara Dikkat Edin!

Gebeliğin öğrenildiği andan itibaren anne adayları pek çok bilgilendirme duydukları için kafa karışıklığı yaşayabilirler.

Hamilelik Döneminde Doğru Bilinen Yanlışlara Dikkat Edin!
12.01.2023 00:42
0
A+
A-

Gebeliğin öğrenildiği andan itibaren anne adayları pek çok bilgilendirme duydukları için kafa karışıklığı yaşayabilirler. Birçok kadın bu dönemde hem etraflarından duydukları hem de kendi araştırmaları sonucunda öğrendikleri bilgilerle karşı karşıya kalır. Hamilelik sürecinde birçok bilgilendirme paylaşımının olması son derece normaldir.

Gebelikte doğru bilinen yanlışları Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Kadın Hastalıkları ayrıca Doğum bölümünden, Op. Dr. Şefik Gökçe sizler için açıkladı. 

Ortalama 40 hafta süren gebelik yolculuğunda anne adayları etraftan duydukları bilgilendirmeler doğrultusunda hareket edebilirler. Doğru olduğu düşünülen bilgilendirmeler ise çoğu vakit yanlış duyumlardan ibarettir. Kendiniz ayrıca bebeğiniz için atacağınız en doğru adım bir uzman kontrolünde ilerlemek ayrıca sadece hekiminizin söylediklerini dinlemek sürecinizi kolaylaştıracaktır.

Gebelikte Nelerden Kaçınmalı? 

Hamilelik yolculuğunu sağlıklı ayrıca huzurlu bir şekilde geçirmek isteyen anne adaylarının bazı hususlara dikkat etmesi son derece önemlidir. Bu konuda hamilelerin kaçınması gerekenleri Gebelikte anne adayının alkol ayrıca sigara gibi sağlığı zararlı ürünlerden kesinlikle uzak durması gerekir. Bunlara ek olarak salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar da bakteri içerebilir, dolayısıyla bu gıdaların da tüketilmemesi önemlidir. Ve dışarıda salata yemek de anne ayrıca bebek için risk taşır. Özellikle sebzelerin iyi yıkanmadığı durumlar bakteri kaynaklı hastalıklara davetiye çıkarır.

Gebelikte Egzersiz Nasıl Olmalı?

Anne adayları gebelik dönemi boyunca günlük hayattaki normal aktivitelerine devam etmek isterler. Bu noktada ekstra yapılan egzersizlerin doğuma yardımcı olduğu bilinmektedir. Gebeliğin son aylarında yürüyüş yapmak ayrıca merdiven çıkmak gibi konulara değinen Gökçe, ‘Hamilelikte anne adayının yavaş tempolu egzersizler yapması doğumun daha kolay gerçekleşmesine yardımcı olur. Ancak bu konuda hızlı ayrıca tempolu egzersizler yapmaktan kaçınmak gerekir. Ve merdiven çıkmak da gebelik ilk ayrıca son 3 ayında risk yaratabilir. Hele ki düşük riski bulunuyorsa anne adayının 3 kattan daha yüksek binalara merdivenle çıkması sorun yaratabilir. Fakat düşük veya erken doğum ihtimali bulunmuyorsa merdiven inip çıkmanın bebeğe ciddi bir tesiri olmaz.’’ diyerek konuya açıklık getirdi.

 

Gebelikte Cinsellik Nasıl Olmalı?

Gebelik sürecinde olan anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de cinselliktir. Sağlıklı gebe kadınlarda cinsel ilişki genellikle zararlı değildir. Düşük tehditi, plasentanın önde olması ayrıca erken doğum tehditi mevzu bahis olduğunda cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Riskli hamileliklerde cinsel ilişki ise daha önceden düşük öyküsü olan veya erken doğum yapan kadınların hamileliğin ilk 2 ayında cinsel ilişkiye girmemesi önemlidir.

 Hamileliğin Son Dönemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinize kavuşmanıza az bir vakit kala hem kendiniz hem de çocuğunuz için dikkat etmeniz gereken hususların önemi artar. Bu noktada doğuma ortalama 3 ay kalması gebeliğin son zamanlarında olduğunuzu gösterir. Doğuma az bir vakit kala beslenme konusuna gerekli özeni göstermek gerekir. Bu dönemde anne adayının vitamin ayrıca mineral bakımından zengin gıdaları tüketmesi önemlidir. Özellikle mevsime uygun meyayrıca ayrıca sebze tüketimi, gebeliğin son aylarında büyük önem kazanır. Yaşamın her anından önem arz eden su tüketimi gebelik döneminde daha fazla önem arz etmektedir. Günlük olarak yeterli miktarda su tüketmek anne adayının doğuma hazırlanmasına yardımcı olur. Ve su, anne karnındaki bebeğin sağlığı için de önem teşkil eder.

Hamileliğin Son Aylarında Yapılmaması Gerekenler

Doğuma az bir vakit kala anne adayları günlük hayatlarında bazı değişikliklere giderler. Bu bağlamda gebeliğin son aylarında yapılmaması gerekenler, uyku esnasında karın üzerine yatmamaya özen gösterilmeli. Bunun yerine sol tarafa doğru uzanmak daha doğru bir tercihtir. Uykunun yanı sıra banyoda da dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Duşta aşırı sıcak su kullanımı anne karnındaki bebeğin gelişimine zarar verir. Ve gebelik sürecinde hamam, sauna ayrıca kaplıca gibi aşırı sıcak yerlerden de kaçınmak önemlidir. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu