tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Haliç Üniversitesi’nden Türkiye’de Bir İlk: Metaverse Bursu ve Metaverse Ar-Ge Merkezi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Metaverse ayrıca blockchain rüzgârı akademik yaşamda da karşılık buluyor. Türkiye’de ilk kez Haliç Üniversitesi …

Haliç Üniversitesi’nden Türkiye’de Bir İlk: Metaverse Bursu ve Metaverse Ar-Ge Merkezi
25.07.2022 14:36
0
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan Metaverse ayrıca blockchain rüzgârı akademik yaşamda da karşılık buluyor. Türkiye’de ilk kez Haliç Üniversitesi tarafınca “Metaverse” bursu hayata geçiriliyor.

Blockchain, yazılım, oyun tasarımı, dijital sanatlar, mimarlık, AR, VR, NFT, kripto para alanlarında başarı elde eden ayrıca içerik üreten adaylar Haliç Üniversitesi’nden yüzde 100’e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler. Haliç Üniversitesi ayrıca Atlas Space iş birliğiyle Metaverse araştırma ayrıca geliştirme alanında ilerlemek isteyen gençler, iki kurumun sağlayacağı ortak staj ayrıca sertifika programlarıyla da profesyonel destek alabilecekler.

Çalışma için toplam kontenjan, ilgili bölümler için 100 öğrenci olarak hedeflenirken, bu alanda yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yapılacak Haliç Universe ile Haliç Üniversitesi, geliştireceği dijital uygulamayla kendi Metaverse ekosistemini geliştiren ilk üniversite olarak, üniversite içi harcamalarda da token sistemine geçecek. Üniversite bununla birlikte yakın gelecekte Haliç Universe Kripto Parası ile farklı bir yaklaşım gözeterek ödeme de kabul edecek.

Türkiye’nin İlk Akademik Metaverse Bursu Haliç Üniversitesi’nden!
Türkiye’nin ilk Metaverse bursu kapsamında; blockchain, yazılım, dijital sanatlar, oyun tasarımı, mimarlık, AR, VR, NFT, kripto para alanlarında başarı elde eden ayrıca içerik üreten adaylar Haliç Üniversitesi’nden, maddi değeri yıllık 120 bin TL’yi bulan ayrıca yüzde 100’e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler. Ve Metaverse ekosisteminde yer alan Discord ayrıca Twitch yayıncıları, Metaverse etkinlik organizatörleri, sosyal basın uzmanları ile içerik yöneticilerinden gelen başvuruların da çeşitli burslarla değerlendirilmesi planlanıyor.

Burs oranının adayın başarı gelişimine göre her sene güncelleneceği belirtilirken; ilgili fakülte ayrıca meslek yüksekokullarında önceliğin verileceği yazılım, bilgisayar, elektrik – elektronik, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, makine, grafik tasarım, oyun tasarımı, güzel sanatlar, işletme, çizgi film – animasyon programları olması kaydıyla, adayın başarılı projesi gözetilerek; iki ayrıca dört yıllık tüm programları kapsayabilecek.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu konuya ilişkin olarak, “Dünya, dijital çağda teknoloji ayrıca bilişimde fark yaratan, yeni pazar alanları ayrıca uzmanlıklar sunan işler ayrıca ürünlere odaklanıyor. Metaverse sektörü dijital çağın ayrıca bilişim sektörünün vazgeçilmezlerinden biri hâline geldi. Biz de Haliç Üniversitesi olarak Metaverse’ü şimdiden geleceği tasarladığımız bir alan olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; gençlerin bilgilendirme ayrıca becerileri olduğu kadar ilgi alanlarını da profesyonel ayrıca akademik mecralara çekmek amacıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibarıyla yetenekli adaylara Metaverse bursu vereceğimizi açıklamaktan sevinç duyuyorum. Üreteceğimiz içeriklerle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri hâline gelerek, Türkiye’nin bu alanda dünya arenasında söz sahibi olması için elimizden geleni yapacağız. Dijital çağın ekosistemine birikimli ayrıca donanımlı insan kaynağı yetiştirmek en büyük önceliğimiz.” dedi.

Atlas Space Metaverse şirketi CEO’su Burçin Gürbüz yaptığı değerlendirmede, “Metaverse olarak en önemli odağımız içerikleriyle dünyaya açılan, markalaşan ayrıca üreten genç nesillerimiz. Tüm ekosistemimizde dijital dünya ayrıca toplum denkleminde etik olarak insanı ayrıca ihtiyaçlarını odağına alan, küresel pazarda katma değerli içeriklerin gelişimine büyük özen gösteriyoruz. Akademik kurumların Metaverse girişimlerine de bu vesileyle elimizden gelen tüm desteği içtenlikle sunuyoruz. Ancak üniversitelerin yetişmiş insan gücü geliştirme potansiyelini de aynı düzeyde önemsiyoruz. Haliç Üniversitesi’nin sağlayacağı Metaverse bursuyla, geleceğin yazılımcıları için gerçek anlamda yüreklendirici bir bireysel yatırıma imza attığını düşünüyoruz. Bu, hem Türkiye’de bir ilk olması açısından hem de gelecekte uluslararası arenada başarı sağlayacak gençlerin yetişmesi ayrıca Türkiye’yi küresel etkinliklerde başarıyla temsil etmeleri açısından milat niteliğinde bir girişimdir.” ifadelerini kullandı.

Haliç Metaverse Ar-Ge Merkezi Staj ayrıca Sertifika Programları ile Türkiye, Amerika ayrıca Kanada’da Metaverse Kariyeri İmkânı Sunuluyor
Haliç Üniversitesi, yeni dönemde hayata geçirecekleri Metaverse Ar-Ge Merkezi ayrıca Atlas Space ile yürütülecek ortak staj ayrıca sertifika programlarıyla da Metaverse alanında ilerlemek isteyen gençlere akademik ayrıca profesyonel anlamda destek sağlıyor. Burs alarak geliştirdikleri projeleri seçilen öğrenciler, Haliç Üniversitesi’nin katkılarıyla yıl içinde İstanbul ayrıca yaz aylarında Amerika ayrıca Kanada’daki Atlas Space Metaverse şirketinde staj yapma imkânı bulacaklar.

Sertifika programlarıyla da öne çıkacak olan Haliç Üniversitesi Metaverse Ar-Ge Merkezi ayrıca ekosistemi; blockchain, dijital anatlar, NFT, AR, VR, kripto para, oyun tasarımı, komünite yönetimi, Metaverse marketing ayrıca Metaverse iş yönetimi eğitimleri ayrıca sertifika programlarını da bu yıl hayata geçirmeye hazırlanıyor. Haliç Üniversitesi sürekli eğitim merkezleri ayrıca fakültelerinde gerçekleştirilecek eğitim programlarının içeriği ayrıca işleyişleri de iki kurumun ortak çalışmasıyla belirlenecek. Bunun yanı sıra online sertifikasyon programları da yeni eğitim döneminde planlanan yenilikler arasında yer alıyor.

Haliç Üniversitesi ayrıca Atlas Space’in iş birliğiyle hayata geçen “Metaverse Bursu” hakkında tüm detaylar, üniversitenin resmî web sitesi ayrıca sosyal basın hesaplarından takip edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu