tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Goodyear, Lockheed Martin ve General Motors’un Ay Yüzeyindeki Mobilite Çalışmalarına Katılıyor

Goodyear, kraterlerle dolu Ay yüzeyine uygun, Dünyanın altıda biri kadar yerçekimi olan ayrıca çetin hava koşullarında kullanıma uygun araç …

Goodyear, Lockheed Martin ve General Motors’un Ay Yüzeyindeki Mobilite Çalışmalarına Katılıyor
22.07.2022 14:51
0
A+
A-

Goodyear, kraterlerle dolu Ay yüzeyine uygun, Dünyanın altıda biri kadar yerçekimi olan ayrıca çetin hava koşullarında kullanıma uygun araç lastikleri geliştiriyor.

The Goodyear Tire & Rubber Company, NASA’nın 53 yıl önce bugün Ay’a iniş yapan Apollo 11 görevini de içeren Apollo programı için ürün desteği sağlamıştı. Bu geleneği sürdürmeyi amaçlayan şirket, Lockheed Martin ayrıca General Motors’un Ay mobilite aracı projesine katılarak çalışmalarını Ay araçlarının lastikleri üzerinde yoğunlaştıracak.

Goodyear, Apollo görevinden bu yana NASA ile iş birliği içinde kalarak Ay araçları için lastik tasarımları özelinde inovasyonlarını sürdürüyor. Şirket, Ay yüzeyindeki görev için en önemli ekipmanlardan biri olan lastikler özelinde önemli ölçüde uzmanlık sağlayacak.

Lockheed Martin Ay Keşif Operasyonları başkan yardımcısı Kirk Shireman, konu hakkında şunları söyledi: “NASA’nın Ay’da yaşama ayrıca çalışmaya yönelik Artemis programı kapsamında Ay yüzeyinde ulaşıma ihtiyaç duyuluyor ayrıca bu ihtiyacı hem astronotların kullanacağı araçlarla, hem de insansız olarak çalışacak otonom araçlarla karşılamayı planlıyoruz. Bu yeni nesil Ay mobilite araçlarını, NASA ayrıca aynı zamanda ticari şirketler ayrıca hatta başka uzay ajansları için hem bilimi hem de keşif çalışmalarını desteklemek üzere geliştiriyoruz.”

Goodyear, bu çalışmalar kapsamında Ay yüzeyinde mobiliteyi geliştirmek ayrıca Ay’daki zorlu koşulların üstesinden gelmek Dünya’da mikro mobilite, otonom hizmet araçları ayrıca yolcu ulaşım araçlarında kullanılan havasız lastik teknolojisinden faydalanıyor.

Goodyear Küresel Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı ayrıca Teknoloji Baş Sorumlusu Chris Helsel, bu konuda şunları söyledi: “Ay’ın son derece zorlu çalışma ortamına uygun lastik üretirken öğrendiğimiz her tecrübe, Dünya’da daha iyi havasız lastik üretmemize ayrıca geliştirmemize yardımcı olacak. Böylece, mobiliteyi her yerde sağlama hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. En az bunun kadar önemli diğer bir konu da keşif ayrıca mobilite özelinde dev adımlar atabilen bu iki prestijli şirketle birlikte tarih yazma onurunu yaşamamız olacak.”

Apollo Ay araçları, iniş yapacağı noktanın 8 km çevresi içerisinde yalnızca birkaç günlük süreyle kullanılmak için özel olarak geliştirildi. Goodyear’ın geliştireceği lastikler, uzun yıllar kullanıma izin verecek ayrıca -155°C’ye ulaşan gece, 120°C’ye ulaşan gündüz sıcaklıkları gibi zorlu koşullarda tam performans göstermek için performansları artırılacak.

Şirketler, projeyi geliştirmek için tüm uzmanlıklarını ayrıca gelişmiş sanal testleri uygulamaya şimdiden başladılar. Bu kapsamda Ay toprağı test ortamında lastik testleri de yürütülüyor. General Motors’un geliştirdiği GMC Hummer EV kamyonet ayrıca Chevrolet Corvette gibi araçlar, mühendislere Ay yüzeyi aracının ayrıca gelişmiş lastiklerinin Ay yüzeyinde nasıl çalışacağı özelinde iç görü sağlayacak.

General Motors ekibe üç alanda uzmanlık sağlıyor: elektrifikasyon, otonom araç teknolojisi ayrıca şasi geliştirmeleri. GM HYDROTEC küresel inovasyon ayrıca savunma mühendisliği icra direktörü Charlie Freese, bu konuda şunları söyledi: “Ay yüzeyi araçlarında GM’in gelecek yıllarda müşterilerine milyonlarca elektrikli araç sağlaması öngörülen elektrikli araç teknolojisi kullanılacak. Bu çalışmalardan Dünya’da elektrikli araçların performansını, kalitesini ayrıca dayanıklılığını artırabilecek önemli dersler çıkaracağımızı öngörüyoruz. GM’in otonom araç teknolojisindeki çalışmaları sayesinde Ay aracı sürücüsüz olarak çalışabilecek ayrıca şirketin elde edeceği bilgiler, bu en yeni Dünya dışı aracın performansına şimdiden katkı sağlayacak.”

Lockheed Martin, NASA ile Artemis projesi için keşif sınıfı uzay aracı Orion ayrıca çeşitli Mars gezegen araçları gibi insanlı ayrıca robotik derin uzay araçları özelinde 50 yılı aşkın zamandır yaptığı iş birliğinden faydalanarak bu büyüyen ekibe öncülük ediyor. Lockheed Martin ve NASA’nın Güneş sistemimizdeki tüm gezegenleri keşfetmesine katkı sağlayan bir şirket olarak gelecek uzay görevleri için yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

Bu şirketlerin ekipleri, kendilerine özgü bakış açılarını ayrıca ortak uzmanlıklarını yeni zorluklara ayrıca ilk kez değerlendirilen pazar yaklaşımlarına uygulayacak. Şirketler, geliştirdikleri araçları 2025 tarihinde gerçekleşmesi planlanan ilk iniş görevini desteklemek için uygun bir zamanda Ay yüzeyine indirmeyi öngörüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet