tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gökyüzü tutkunları ‘Parçalı Güneş Tutulması’nı EÜ Gözlemevinden izledi

Türkiye’den de gözlemlenebilen parçalı güneş tutulmasının izlendiği merkezlerden birisi de Ege Üniversitesi Gözlemevi Araştırma ayrıca Uygulama …

Gökyüzü tutkunları ‘Parçalı Güneş Tutulması’nı EÜ Gözlemevinden izledi
26.10.2022 11:41
0
A+
A-

Türkiye’den de gözlemlenebilen parçalı güneş tutulmasının izlendiği merkezlerden birisi de Ege Üniversitesi Gözlemevi Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri ile fiziki ayrıca teknolojik altyapısı yenilenerek güçlendirilen Ege Üniversitesi Gözlemevi Araştırma Merkezinde Parçalı Güneş Tutulması dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. EÜ Gözlemevi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi teleskopları ile İzmir’in farklı okullardan gelen 250 ilk ayrıca ortaöğretim öğrencisi gözlemevi alanında 4 farklı gözlem istasyonunda parçalı güneş tutulmasını izledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Gözlemevi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi, bölgemizde astronomi ayrıca uzay araştırmalarının yürütüldüğü önemli merkezlerden birisi. Son dönemde fiziki ayrıca teknolojik altyapısını yenilediğimiz Gözlemevi, bilimi toplumla buluşturma misyonumuz doğrultusunda birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bugün de önemli bir organizasyona imza attı. Türkiye’den de gözlemlenebilen parçalı güneş tutulmasının izlendiği merkezlerden birisi oldu. İzmir’imizin farklı okullardan gelen 250 ilk ayrıca ortaöğretim öğrencisi bu tutulmayı merkezimizden izlediler. Gözlemevi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezimizde bilim insanlarımız genç ziyaretçilerimize çeşitli Astronomi deneyimlerini sunarken, büyük ilgi gören bu yılın ikinci ayrıca son Güneş tutulmasına ilişkin etkileyici görüntüler elde ettiler. Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Hasan Ali Dal ayrıca gözlemevi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“4 farklı gözlem istasyonu kuruldu”

EÜ Gözlemevi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, öylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Merkezimiz öncülüğünde, bilimi toplumla buluşturma misyonumuz doğrultusunda birbirinden farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda da Ay’ın Güneş ayrıca Dünya arasına girmesiyle oluşan parçalı Güneş tutulması için özel bir etkinlik düzenledik. İzmir’in farklı okullardan gelen ilk ayrıca ortaöğretim öğrencisi gözlemevi alanında 4 farklı gözlem istasyonunda parçalı güneş tutulmasını izlediler. Canlı video yayını haricinde gökyüzü tutkunlarına Türkiye’de ilk kez oluşturulan ayrıca çok sayıda gözlemciye aynı anda gözlem yapabilme imkanı sağlayan bir optik düzenek sunduk” diye konuştu.

“Öğrenciler uygun teleskoplarla gözlem yaptırıldı”

Etkinlik boyunca EÜ Gözlemevi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal ayrıca gözlemevi çalışanları rehberliğinde gökyüzü tutkunu ziyaretçilere Güneş gözlemine uygun teleskoplarla gözlem yaptırıldı. Ve bu yılın ikinci ayrıca son parçalı güneş tutulması canlı olarak video konferans ile de yayınlandı. Bu yılın ikinci ayrıca son parçalı güneş tutulması Türkiye’nin yanı sıra, Irak, İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin’den gözlenebildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu