tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

CHP’li Bakan’dan bir kez daha çağrı: Vali Konağı bu ayıptan ne zaman kurtulacak

CHP’li Bakan, “Hırsızlık yapanlardan birini yakalayınca, sorumluluğu başkasına atınca ya da ‘süreç devam ediyor’ diye açıklama yapınca hiçkimse …

CHP’li Bakan’dan bir kez daha çağrı: Vali Konağı bu ayıptan ne zaman kurtulacak
24.07.2022 12:21
0
A+
A-

CHP’li Bakan, “Hırsızlık yapanlardan birini yakalayınca, sorumluluğu başkasına atınca ya da ‘süreç devam ediyor’ diye açıklama yapınca hiçkimse görevini yapmış olmuyor. Vali Konağı bu ayıptan ne vakit kurtulacak?” dedi.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan, Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, Tevfik Rüştü Bey’i ağırlayan; Vecdi Gönül, Kemal Nehrozoğlu, Cahit Kıraç ayrıca daha birçok İzmir Valisi’ne konut olan; yüzlerce özel davete, kokteyle ayrıca törene ev sahipliği yapan 130 yıllık Vali Konağı harabeye döndü, binanın kapıları, demirleri ayrıca camları söküldü, elektrik kabloları çalındı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tarihi konağı geçtiğimiz mart ayında Meclis gündemine taşımış, kullanımı Katip Çelebi Üniversitesi’nde olduğu için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ayrıca Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle iki ayrı yazılı soru önergesi vermişti. Milli Eğitim Bakanı Özer, yanıt verdi.

Katip Çelebi Üniversitesi topu İzmir Valiliği’ne attı

Özer’in yanıtında, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet Köse’nin açıklamasına yer verildi. Rektör Köse şu ifadeleri kullandı: “İzmir Vali Konağı’nın kültür varlığı olması sebebiyle projelendirme sonrası izin ayrıca onay süreçleri uzun sürmüştür, Pandemi, deprem süreçleri uzatmış ayrıca onay süreçleri gecikmiştir. Rektörlüğü’müzce izin ayrıca onay süreçleri tamamlanan binanın projeleri, ihaleye çıkılması için 2021 tarihinde İzmir Valiliği’ne teslim edilmiştir. İzmir Valiliği tarafınca ihale süreçleri devam etmekte olup kısa süre sonra ihale edilerek yapımına başlanması planlanmaktadır. Bu kapsamda süreç takip edilmekte olup şu aşamada Rektörlüğü’müzce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.”

CHP’li Bakan’ın Katip Çelebi Üniversitesi’ne verilen, İzmir kent hafızasının simgelerinden biri olan 130 yıllık Vali Konağı’nın bu hale gelmesinin sebebi nedir, sorumluları kimlerdir? Katip Çelebi Üniversitesi’nin sorumluluğunda olan Tarihi Vali Konağı’nın harabeye dönmesiyle ilgili ihmali/sorumluluğu olanlar hakkında idari soruşturma başlatılacak mıdır?” soruları ise yanıtsız bırakıldı.

Kültür ayrıca Turizm Bakanı Ersoy’dan yanıt yok!

Mehmet Nuri Ersoy ise Bakan’ın, “Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi Başkomutanımız ayrıca ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, Başbakan İsmet İnönü’yü, Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Bey’i ağırlayan; Vecdi Gönül, Kemal Nehrozoğlu, Cahit Kıraç ayrıca daha birçok İzmir Valisi’ne konut olan; yüzlerce özel davete, kokteyle ayrıca törene ev sahipliği yapan, İzmir kent hafızasının simgelerinden biri olan 130 yıllık Vali Konağı’nın düşürüldüğü bu utançtan kurtarılması için Bakanlığınız harekete geçecek midir?” sorusunu yanıtsız bıraktı.

Vali Konağı bu ayıptan ne vakit kurtulacak?

CHP’li Bakan konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Bırakın sorumluluk almayı, tarihi konağın geldiği halden rahatsız dahi olmayan Katip Çelebi Üniversitesi, topu İzmir Valiliği’ne atmış ayrıca ‘binanın projeleri, ihaleye çıkılması için 2021 tarihinde İzmir Valiliği’ne teslim edilmiştir. Şu aşamada Rektörlüğü’müzce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır’ diye yanıt vermiş. Bu bina neden korunmadı? Güvenliği neden sağlanmadı? Bu binanın bu hale gelmesinin sorumluları kim? Ta mart ayında gündeme getirdik, en azından(!) o günlerde güvenliği sağlanabilirdi. Neden sağlanmadı? İlla vatandaşın hırsızları videoya çekip paylaşması mı gerekirdi? Bunları sorgulamayacak mıyız? Orada hırsızlık yapanlardan birini yakalayınca, sorumluluğu başkasına atınca ya da ‘süreç devam ediyor’ diye açıklama yapınca hiçkimse görevini yapmış olmuyor. Kültür ayrıca Turizm Bakanı’nın çıtı çıkmadı, neden? Bu ihmaller zincirinde sorumluluğu olan herkes hesabını vermeli, verecek de. Son kez uyarıyoruz; Vali Konağı’nın bir kez daha bu tarz haberlerle gündeme gelmesini istemiyoruz. Vali Konağı bu ayıptan ne vakit kurtulacak? Valilikten ihale sürecinin detaylarına dair kapsamlı bir açıklama bekliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex