tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çankaya Belediyesi Geri Dönüşüme Kazandırıyor

Çankaya Belediyesinin geri dönüştürülebilir atıkları toplamak amacıyla tüm atık konteynerlerinin bir arada olduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ayrıca Geri Dönüşüm Merkezi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Çankaya Belediyesi Geri Dönüşüme Kazandırıyor
27.03.2023 11:27
0
A+
A-

Çankaya Belediyesinin geri dönüştürülebilir atıkları toplamak amacıyla tüm atık konteynerlerinin bir arada olduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ayrıca Geri Dönüşüm Merkezi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

 

Türkiye’de ilk olarak Çankaya Belediyesi tarafınca şehir içinde ayrıca kolay erişilebilir noktalarda oluşturulan iki geri dönüşüm merkezinde, 14 tür geri dönüştürülebilir atık toplanabiliyor.

Yeşili koruma, doğayı güçlendirme ayrıca çevreye zarar verebilecek atıkların önlenmesine yönelik projeleri ile “Sıfır Atık Belgesi” sahibi olan Çankaya Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları, ilçedeki konteynerlerin yanı sıra 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ayrıca Geri Dönüşüm Merkezi’nde topluyor. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması için geri kazanım ayrıca bertarafa gönderilmek üzere bırakılması amacıyla vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği iki merkez oluşturan Çankaya Belediyesi Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. Atık getirme merkezleri ve Çevre, Şehircilik ayrıca İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca incelenerek kullanımlarına hızlı bir şekilde onay verildi.

ŞEHİR İÇİNDE ULAŞILABİLİR NOKTALARDA

Geri dönüşümde fark yaratan Çankaya Belediyesinin farklı atıkları tek bir yerde topladığı birimlerden 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Birlik Mahallesi 451.Cadde’de, Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi ise Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. Alacaatlı Cad. ile 2889/1 Sok. arasında bulunuyor. Atık toplama merkezlerinde, kağıt, plastik, metal, cam, tekstil, pil, elektrikli ayrıca elektronik eşya, ilaç, bitkisel atık yağ, ömrünü tamamlamış lastikler ayrıca hacimli atıkların bırakılabileceği konteynerler bulunuyor.

DOĞA DOSTU GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ

1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, hafta içi 08.00-24.00, cumartesi 09.00-24.00, pazar ise 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi’ne ise haftanın her günü saat 24.00’e kadar atıklar bırakılabiliyor. Geri Dönüşüm Merkezi’nin bir diğer özelliği de yeşil alan ayrıca bitkilendirme alanlarına ağırlık verilmesi oldu. 2.402metrekare alana sahip Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi, oturma alanı ayrıca 1.085 metrekare yeşil alanlarıyla bir park olarak da hizmet veriyor. Doğayla uyumlu malzemelerle donatılan merkezde, konteynerlerin üstü de bitkilendirilen bir yeşil çatı ile kapatıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu