tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Aile ofisleri ekonomik, yasal, sosyal ve teknolojik yeniliklere etkin uyum sağlamalı

Uluslararası denetim, vergi ayrıca danışmanlık şirketi EY, şirketlerin faaliyetlerini ayrıca hedeflerini destekleyen aile ofislerine ilişkin …

Aile ofisleri ekonomik, yasal, sosyal ve teknolojik yeniliklere etkin uyum sağlamalı
22.07.2022 15:06
0
A+
A-

Uluslararası denetim, vergi ayrıca danışmanlık şirketi EY, şirketlerin faaliyetlerini ayrıca hedeflerini destekleyen aile ofislerine ilişkin araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırma, aile şirketlerinin ayrıca ofislerinin günümüzün hızla değişen koşullarında stratejilerini ayrıca operasyonların uyarlamak için hemen harekete geçmeleri gerektiğini vurguluyor.

Uluslararası denetim, vergi ayrıca danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), Aile Ofisleri Araştırması’nın sonuçlarını bir raporla duyurdu. Araştırma, varlıkların merkezi koordinasyonunun sağlanması için, aile ofislerinin stratejilerini ayrıca operasyonlarını günümüzün hızla değişen koşullarına göre uyarlama ayrıca dönüştürme çabalarına hız vermeleri gerektiğini ortaya koyuyor. Aile şirketlerinin hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren aile ofislerinin dönüşümü; hızlı küresel ekonomik, sosyal, yasal, jeopolitik ayrıca teknolojik değişimlerle başa çıkabilmek için kaçınılmaz bir gereksinim.

Dünya çapında 12 ülkede 250’den fazla aile ofisinin katılımıyla hazırlanan araştırma; varlık ayrıca düzenlemeler, dijital dönüşüm, risk ayrıca itibar, strateji ayrıca yönetişim gibi konularda daha önce benzeri görülmemiş ölçüdeki değişimlere yanıt olarak aile ofislerinin öncelik verdiği zorluklara ayrıca fırsatlara odaklanıyor.

Aile ofisleri geleneksel performans göstergelerinin ötesine geçmeli

Günümüzde organizasyonların değer ayrıca amaçları, çevresel, sosyal ayrıca yönetişim (ESG) kriterlerini ayrıca insan sermayesi, topluluklar, müşteriler ayrıca paydaşlar üzerindeki etkilerini kapsayacak şekilde tekrardan tanımlanıyor. Geleneksel performans göstergelerinin ötesine geçilmesini de gerektiren bu tanımlama, bugün birçok aile şirketi ayrıca ofislerinin gündemindeki en önemli konularından birini de oluşturuyor. Araştırmaya katılanların 83’ü, finansal olmayan ölçütleri de izlemenin önemli olduğuna inandığını belirtiyor. Ancak, buna rağmen geleneksel finansal ölçütlerin ötesine geçerek etkin bir şekilde performans ölçümü yapanların oranı yalnızca 30.

Anket; aile ofislerinin, performansı geleneksel finansal önlemler ile korumanın ötesinde, iyileştirme yönünde artan baskıyla karşı karşıya olduğunu da gösteriyor. Bu konuda; katılımcıların 35’i tüketicilerden, 34’ü Z kuşağından artan bir talep geldiğini vurguluyor. 32’si rakip faaliyetlerini, 28’i ise finansal olmayan ayrıca iklim beyanına ilişkin ortaya çıkan yeni düzenlemelerin teşvik edici etkisini öne çıkartıyor.

Araştırma, geleneksel finansal ölçütlerin ötesine geçmenin getirdiği faydaları da vurguluyor. Finansal olmayan metrikleri önemli ölçüde izleyen katılımcıların 58’i beklentilerinin üzerinde performans gösterdiklerini belirtiyor. Bu; ölçütlerde finansal olmayan metrikleri dikkate almayanlara kıyasla çok daha yüksek bir oran.

Araştırmaya göre aile ofisleri genel olarak hedeflerine ulaşmak için çeşitli stratejiler ayrıca sağlam yönetişim çerçeveleri izlemek üzere harekete geçiyor. Sosyal sorumluluk alanında, katılımcıların 44’ü etik anlayışları ayrıca değerleriyle çelişen yatırımları artık aktif olarak dışladıklarını belirtiyor. Yine aynı oranda katılımcı, gelecek 12 ay içinde sosyal veya çevresel odaklı yatırımlar yapmayı planladıklarını ifade ediyor.

Aile ofisleri yasal düzenlemeler ile ilgili kaygılara rağmen dönüşüme hazır

Çalışma, aile ofislerinin mevcut bir dizi düzenleme ile ilgili endişelerini de gözler önüne seriyor. Ankete katılanların 53’ü küresel şeffaflık ayrıca bilgilendirme alışverişinde artan gereksinimlerden endişe duyduklarını belirtirken; 48’i de uluslararası vergi uyumluluğu konusundaki giderek artan karmaşıklığın üzerlerinde bir baskı oluşturduğunu söylüyor. Katılımcıların 46’sı COVID-19 salgınının ardından yasal düzenlemeler alanında artan belirsizliğe ilişkin endişelerini dile getiriyor. Özellikle, birçok aile üyesinin düzenli olarak uluslararası seyahat etmekte olduğu hesaba katıldığında, araştırmaya katılanların 72’si uzaktan çalışmanın vergisel açıdan potansiyel etkileriyle ilgili endişeleri vurguluyor.

Dünyanın dört bir yanındaki yargı otoriteleri, ekonomik ayrıca sosyal politika konularında vergi politikası ayrıca şeffaflık odaklı hamlelere giderek daha fazla başvuruyor. Araştırma, aile ofislerinin bu kapsamlı dönüşüme ne ölçüde hazır olduklarına da eğiliyor. Katılımcıların 64’ünün vergi operasyonlarının yeterince yüksek performans gösterdiğinden emin olmadıklarını belirtiyor. Katılımcılar bu konuda özellikle süreçler, çalışanlar, teknoloji, maliyet yönetimi ayrıca risk takibi ile ilgili sorunları öne çıkartıyor.

Siber güvenlik ayrıca acil durum planlamaları acilen iyileştirilmeli

Aile ofislerinin dijitalleşme ayrıca güvenliğe yaklaşımlarını da mercek altına alan araştırma, katılımcıların 74’ünün son yıllarda bir siber ihlalle karşılaştığını ortaya koyuyor. Ancak bunların 72 gibi yüksek bir oranı, siber olaylara karşı bir planlamaya sahip olmadıklarını, 61’i de siber güvenlik ihlallerini tespit etmelerini sağlayacak süreçlere sahip olmadıklarını belirtiyor. Bu ise onları gelecekteki saldırılara karşı zayıf bırakıyor. Katılımcıların 81’i bu konuda harekete geçeceklerini ayrıca gelecek iki yıl içinde üç veya daha fazla dijital teknolojiye yatırım yapacaklarını belirtiyor.

Daha geniş risk yönetimi hakkında yöneltilen sorularda, araştırmaya yanıt verenlerin yalnızca 49’u, gelecekteki muhtemel riskleri belirlemek için gereken süreçlere sahip olduklarından emin olduklarını belirtiyor. Katılımcıların 31’i ise kuruluşlarının karşı karşıya olduğu risklere yönelik kararların en üst düzeyde alınmadığını ifade ediyor.

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı ayrıca Aile Şirketleri Hizmetleri Lideri Serhat Akmeşe konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Yeni fırsatlar ayrıca zorlukların ortaya çıktığı bu dönemde hükümetler, pandemi ayrıca diğer ekonomik baskıların etkisiyle yeni gelir kaynakları arayışında. Aile ofisleri ekonomik, sosyal ayrıca jeopolitik etkenlerin ortasında aynı zamanda stratejik, teknolojik, yasal ayrıca operasyonel bir dizi değişimle de karşı karşıya. Günümüzde küresel vergi ortamı büyük bir hızla değişiyor. EY Aile Ofisi Araştırması; aile ofislerinin, küresel vergi reformunun devasa etkilerinin ötesinde; vergi otoritelerinin dijitalleşme, vergi sürdürülebilirliği sorunları ayrıca uzaktan çalışmanın vergisel sonuçları yönünde artan hareketliliği de yakından izlemesi gerektiğini gösteriyor. Yasal düzenlemelerin değişim hızı ayrıca dijitalleşme zorunluluğu karşısında da aile ofislerinin, teknolojilerini ayrıca siber suçlara karşı savunmalarını gözden geçirmeleri önem taşıyor. Aile ofisleri yeni dönemin fırsatlarını değerlendirmek ayrıca zorluklar ile başa çıkabilmek için hemen şimdi harekete geçmeli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu