tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,1959
ALTIN
2.247,60
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

4 Eylül Barajı’na Uzanan İshale Hattında Sona Gelindi

Sivas’ın içme suyu sorununu çözmek adına Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na uzanacak olan isale hattında çalışmalar sona yaklaştı.

4 Eylül Barajı’na Uzanan İshale Hattında Sona Gelindi
01.12.2022 00:42
0
A+
A-

Sivas’ın içme suyu sorununu çözmek adına Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na uzanacak olan isale hattında çalışmalar sona yaklaştı.

Sivas Belediye Başkanvekili Turan Topgül ayrıca Başkan Yardımcısı Levent Olgun, ilgili birim müdürleri ile beraber proje alanında incelemelerde bulundu.

İki hafta gibi kısa bir süre içerisinde projenin tamamlanacağını söyleyen Topgül, “Barajdaki suyun azalmasından dolayı şehrin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanabiliyor. Hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda bu sorun tamamen ortadan kalkacak.” dedi.

Topgül, “Projenin birinci etabında yapmış olduğumuz incelemeler sonrası çalışmaların Aralık ayının 15’ine kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Şu anda 4 Eylül Barajı’ndaki su seviyesinin yetersiz olması, debi ile basınç düşüklüğüne yol açtığından bazı mahallelerimizde su kesintileri yaşanabiliyor. Tabiri caizse yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Son düzlükteyiz. 10 ile 15 gün içerisinde bu çalışmaların sonlanmasını hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimizden bu konuda biraz daha anlayış ayrıca sabır bekliyoruz.

Çalışmaların kazasız belasız zamanında tamamlanabilmesi için 20 ayrı ekip 53 iş makinesi 250 arkadaşımızla birlikte hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Hava koşullarının bizlere müsaade ettiği süre zarfında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz ise 15 Aralık tarihi itibariyle su sorununun tamamen çözüme kavuşturulduğu bir Sivas olacağını düşünüyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu