tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Zorlu PSM Dünyanın İlk NFT Bienal’ine Ev Sahipliği Yapıyor!

Zorlu PSM, yeni yılı dünyanın ilk NFT bienaline ev sahipliği yaparak karşılıyor.

Zorlu PSM Dünyanın İlk NFT Bienal’ine Ev Sahipliği Yapıyor!
06.01.2023 00:25
0
A+
A-

Zorlu PSM, yeni yılı dünyanın ilk NFT bienaline ev sahipliği yaparak karşılıyor.

Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren ayrıca 2023 yılının Ocak ile Şubat ayları boyunca dünyanın 9 farklı noktasında sanatseverlerle buluşacak olan “NFT Biennial” dünyada ilk kez İstanbul’da, Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek. 

6-15 Ocak aralığında Zorlu PSM’de ziyaret edilebilecek “NFT Biennial”in kürasyonuna, aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh ayrıca Soliman Lopez’in de bulunduğu 12 kişilik ekip imza atıyor. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği dünyanın ilk ayrıca tek NFT bienali, 15 Ocak 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak Zorlu PSM’nin galeri alanında ziyaret edilebilecek.

Dünyanın ilk NFT bienali, 6 Ocak 2023 yılında İstanbul’da Zorlu PSM’de kapılarını açıyor. NFT Biennial 2023’ün ilk iki ayı boyunca İstanbul dahil dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ayrıca Metaverse’de düzenlenecek. Aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ayrıca Atay İlgün gibi küratörlerin bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafınca hazırlanan bienal, mekânsal sınırları aşarak, konvansiyonel sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor. 9 ayrı pavilyonuyla fiziksel galeriler ile Metaverse’ü bir araya getiren bienal İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ayrıca Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak. 

Ziyaretçilerin ekranlar ayrıca projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekleri bienalde; basın sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersiayrıca sergilere kadar pek çok etkinlik bulunuyor. NFT Biennial, hem Metaverse’te hem de Zorlu PSM’deki sergileriyle katılımcılar için unutulmaz bir dijital sanat deneyimine dönüşecek. 

100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği ayrıca dünyaca ünlü açık kaynaklı blok zincir platformu Tezos’un global iş birliğiyle gerçekleştirilen NFT Biennial’in diğer destekçileri arasında Web 3.0 ayrıca blok zincirin önde gelen şirket ayrıca topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ayrıca fx(hash) de yer alıyor.

Dünyanın ilk NFT bienalinin mottosu: “Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi”

Doğa, insan ayrıca teknoloji üçgeni etrafında dokuz pavilyon sunacak bienalin kavramsal çerçevesinde “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer alıyor ayrıca ziyaretçilere “Doğru soruların peşinde miyiz?” sorusu yöneltiliyor. NFT Biennial Kurucu Direktörü Rahim Ünlü “Doğa, insan ayrıca teknoloji üçgeninde şekillenen ilk edisyonumuz “Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi” mottosuyla yola çıkıyor. Bienalin kavramsal çerçevesi ise katı bir konsepte bağlı kalmak yerine şiirsel bir yaklaşım sergileyerek, izleyene açık uçlu ayrıca soyut sorular yöneltiyor. Üç noktalı bir soru işaretiyle sembolize ettiğimiz bu yaklaşım her izleyenin kendi cevaplarını bulabilmesine imkân sağlamayı hedefliyor. Bununla birlikte, 12 kişilik bir ekibin dünyanın farklı noktalarında kürasyonunu üstlendiği 9 ayrı pavilyon fiziksel galerilerin yanında Metaverse’te de bir araya gelerek tam bir fijital deneyime dönüşüyor. Bu noktada, dünyanın ilk NFT Biennial’ini hayata geçirmekten ayrıca açılışını Zorlu PSM’nin de değerli desteği ile İstanbul’da gerçekleştirmekten dolayı ekip olarak büyük sevinç duyuyoruz” açıklamasını yaptı. 

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, Zorlu PSM’nin dijital dünyanın ayrıca yaratıcı endüstrilerin kesişeceği alanlarla ilgili 2015 tarihinden bu yana çalışmalar yaptığını vurgulayarak “Dijital dünyayı ayrıca yaratıcı endüstrileri bir araya getiren çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sanatın ayrıca teknolojinin gittikçe daha fazla temas ettiği ayrıca sanat biçimlerinin sıklıkla tekrardan şekil aldığı bir dünyada, Türkiye’nin öncü kültür sanat kurumlarından biri olarak ana odağımız multi-disipliner alanlar yaratabilmek ayrıca bu alanları çoğaltabilmek. 10. sezonumuzu planlarken dijital dünyayla ilişkimizi daha da kuvvetlendirmenin yanı sıra dijital ayrıca fiziksel alanları aynı anda barındıracak projeleri de hayata geçirmeyi hedeflemiştik. Bu hedeflerimiz doğrultusunda dijital dünyanın yaratıcı endüstrilerdeki karşılığını somut olarak görebileceğimiz, aynı zamanda insanın teknolojiyle kurduğu ilişkiyi soyut olarak anlamaya çalışacağımız, dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan küratörlerin imza attığı dünyanın ilk NFT bienali “NFT Biennial”e ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Dijital araçları sanatsal üretimle bir araya getirirken dijital bir deneyime ev sahipliği yapmanın kültür sanat ilgilileri için yaratıcı bir düşünme alanı oluştururken, disiplinlerarasılığa ayrıca kolektif çalışmaya da büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. 6-15 Ocak arasında tüm ziyaretçilerimizi Zorlu PSM Galeri alanına bekliyoruz.”

Bienal hakkında Tezos Sanat Direktörü Diane Drubay “Sosyal etki için sanat, birliktelik için teknoloji. NFT Biennial, bu iki kavram için bir kutlama niteliğinde. Tezos’un topluluk kültürüne derinden kök salmış olan bu sergilerin tüm dünyada yayılması ayrıca hatta çiçek açmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu