tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Zorlu PSM 9. Sezonunda 450 Binden Fazla Sanatseveri Ağırladı

Şehrin kültür sanat hayatına yön vererek sanatseverler için ilham verici, özgür, yaratıcı ayrıca dönüştürücü bir deneyim yaratmaya devam eden …

Zorlu PSM 9. Sezonunda 450 Binden Fazla Sanatseveri Ağırladı
17.08.2022 14:36
0
A+
A-

Şehrin kültür sanat hayatına yön vererek sanatseverler için ilham verici, özgür, yaratıcı ayrıca dönüştürücü bir deneyim yaratmaya devam eden Zorlu PSM, 9. sezonunu binden fazla etkinlikte 450 bin sanatseverin dünyasını değiştirerek tamamladı. Yerli ayrıca yabancı müzik sahnesinin dev isimlerini izleyicileriyle buluşturan Zorlu PSM, dünyaca ünlü gösterileri, global müzik festivallerini ayrıca ses getiren yerli tiyatro yapımlarını da sahnelerine taşımaya devam etti.

9. sezonuna Dünyan Değişsin mottosuyla başlayan ayrıca sezon boyunca konserlerden, festivallere, tiyatro oyunlarından dans gösterilerine binlerce etkinliğe imza atan Zorlu PSM’nin sahnelerinde bu yıl Arctic Monkeys, Placebo, Alt-J, Monica Bellucci, Imany, Kovacs, Sónar Istanbul, Carmen, Alice, Amadeus gibi dünyaca ünlü müzisyenler ayrıca yapımlar yer aldı. Tüm sanatseverlere hitap eden etkinlik yelpazesiyle öne çıkan ayrıca Türkiye’nin önemli kültür-sanat kurumlarıyla iş birliği yapan Zorlu PSM bu yıl kendi prodüksiyonu olan tiyatro oyunlarını da sahneye koydu. Ve 9. sezonda bir ilke imza atarak, tiyatronun sürdürülebilirliğine katkı sağlamak ayrıca tiyatro alanına yerli yazar, yönetmen ayrıca yapımcılar kazandırmak üzere PSM Atölye projesini de başlattı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, ZorluPSM’nin 9. sezonuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Ova, “Zorlu PSM olarak kültür-sanat yolculuğundaki 9 yılımızı dünya çapındaki müzisyenlerin, oyuncuların yer aldığı etkinliklerle ayrıca milyonlarca sanatseverin desteğiyle geride bıraktık. Bugüne dek kültür-sanat sektöründe Türkiye’nin enlerine ayrıca ilklerine imza attık. Her geçen sezon daha çok insana sanatı keşfetmeleri, sanatla dönüşmeleri ayrıca gelişmeleri için ilham kaynağı olmaktan, sanatseverler için özgür, yaratıcı ayrıca büyüleyici bir deneyim yaratmayı hedefliyoruz. İzleyicilerimizden aldığımız olumlu dönüşler ayrıca onların PSM’den mutlu bir şekilde ayrılmaları bu hedefimizi her yıl daha da yükselterek ilerlediğimizin kanıtı niteliğinde. Bu yıl 10. yaşımızı kutlamaya hazırlanıyoruz. PSM denince akla gelen dünya çapındaki efsanevi müzisyenlere, dünyaca ünlü tiyatrolara, müzik, dans, opera-bale gösterilerine ayrıca yerli yıldızlara sahnelerimize daha çok yer vermeye, alternatif sesleri ayrıca genç sanatçıları her vakit olduğu gibi desteklemeye devam edeceğiz”.

Açıldığımız günden bu yana binlerce etkinlikle milyonlarca sanatsevere ulaştık. Ev sahipliği yaptığımız konserler, müzikaller ayrıca tiyatro oyunlarıyla kültür sanat izleyicilerinin dünyasını değiştirdik.

10. sezonunda dünya müzik sahnesinden ağırlayacağı Kings of Convenience, Hiromi, Snarky Puppy ve New Model Army gibi bazı isimleri açıklayan Zorlu PSM’nin 9. sezonu işte böyle geçti:

Global müzik sahnesinin dev isimleri Zorlu PSM’deydi

9. sezonuna caz ayrıca flamenko’yu eşsiz sesiyle birleştiren Buika, İsveçli koreograf Johan Inger’in Bizet’in ikonik eserini yorumladığı Compañía Nacional de Danza de España’nın ödüllü dans gösterisi Carmen ayrıca çağımızın ünlü tenorlarından Rolando Villazón ayrıca genç sopranolardan Fatma Said’in, Cemi’i Can Deliorman’ın şefliğinde Gedik Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdikleri performans ile başlatan Zorlu PSM, bu yıl dünya müzik sahnesinin yıldız isimlerini konuk etti. Dünya müziğinden indie rock’a, elektronik müzikten pop ayrıca rock’a uzanan geniş yelpazede bir programla 9. sezonunu tamamlayan Zorlu PSM, Yasmin Levy, Imany, Kovacs, Metronomy, Kid Francescoli,Jungle, Woodkid, Mitski, Maceo Plex, Charlotte Cardin ayrıca John Grant gibi müzisyenleri ayrıca grupları sahnesinde ağırladı.

“PSM Loves Summer” Arctic Monkeys ayrıca Placebo ile yaza damgasını vurdu

Zorlu PSM, “PSM Loves Summer” konser serisiyle İstanbul’u yaz boyunca festival alanına dönüştürerek indie rock ayrıca indie pop sahnesinin efsane gruplarını ağırladı. Bir nesle ilham vermeyi başararak İngiliz müziğinde güçlü bir değişimin önünü açan Placebo ile konser biletleri satışa çıktığı anda tükenen, müzikseverlerin ayrıca hayranlarının aylarca dört gözle beklediği Arctic Monkeys, 3 yıl sonra ilk iki konserine ev sahipliği yapan Zorlu PSM, 2022 yılının en büyük konserlerinden ikisine imza attı.

Yanı sıra Shame & Black Midi, Warpaint, Roosevelt, ALT-J,DIIV, Vendredi Sur Mer, Chet Faker, Half Moon Run ayrıca Agnes Obel de PSM sahnelerinde müzikseverlerle buluştu.

Dünyaca ünlü müzik festivali Sónar, pandemiden sonra ilk kez Zorlu PSM’deydi

Avrupa’nın en prestijli müzik festivallerinden biri olarak kabul edilen ayrıca her sene büyük bir merakla takip edilen Sónar İstanbul’un beşincisi ayrıca dünya çapında pandemiden sonraki ilk festivali 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde 100 Music katkılarıyla Zorlu PSM sahnelerinde gerçekleştirildi. Sónar İstanbul’un altıncısı ise sezonun sonrasında 18-19 Mart 2022’de gerçekleştirildi ayrıca sezon boyunca 9 bin elektronik müzik dinleyicisi İstanbul’un eşsiz atmosferinde bir araya getirdi.

Zorlu PSM’nin “Çok Sesli Festivali” MIX Festival beşinci kez gerçekleşti

Yıllardır yerli ayrıca yabancı onlarca sanatçıyı Zorlu PSM çatısı altında müzikseverler ile buluşturan, çok sesli festival, MIX Festival beşinci kez katılımcılarına dopdolu bir deneyim yaşattı. Müzikseverleri farklı tarzda müzik türleriyle birleştiren ayrıca Fransız elektronik müzik devlerinden Vitalic’i de konuk eden MIX Festival’de binlerce müziksevere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

EFG Londra Caz Festivali ilk uluslararası açılımını Zorlu PSM’de yaptı

Türkiye’nin kültür sanat alanındaki yenilikçi ayrıca öncü kuruluşu Zorlu PSM, bu yıl 30’uncu yıl dönümünü kutlayan dünyaca ünlü EFG Londra Caz Festivali’nin ilk uluslararası açılımı için festivalle iş birliği gerçekleştirdi ayrıca festivalin küratörlüğündeki özel bir konser seçkisini İstanbul’daki cazseverlerle buluşturdu. Londra’nın çığır açan yenilikçi seslerinden Sons of Kemet, Nubya Garcia, Kokoroko,Jordan Rakei ayrıca Binker & Moses Zorlu PSM’de sahne aldı ayrıca EFG Londra Caz Festivali bu özel seri ile birlikte tarihindeki ilk uluslararası açılımını Türkiye’ye yapmış oldu. Öte yandan “Dinle, hisset, keşfet! PSM’de Caz ile dünyan değişsin!” mottosuyla Lisa Ekdahl, Anouar Brahem, Sefi Zisling, Mulatu Astatke, NERVE, Yellowjackets, Liraz, Erol Evgin gibi birbirinden değerli müzisyenlerin cazda müzikal sınırlarını zorladığı performansları PSM’de Caz kapsamında cazseverlerle buluşarak yılın en iddialı iki caz etkinliğinde toplam yedi binden fazla müziksever Zorlu PSM’nin eşsiz atmosferinde bir araya gelmiş oldu.

İlham veren Alice, Amadeus ayrıca Peter Pan ile Varolmayan Ülke müzikalleri sahnedeydi

2019 tarihinden bu yana kapalı gişe oynayan Alice müzikali, büyüleyici etkisiyle yeni sezonda da izleyicilere ilham vermeye devam etti. 18. yüzyılda Viyana’da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin çatışmasını ele alan ayrıca sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynamaya devam eden Amadeus ayrıca Akbank Sanat ile Zorlu PSM ortaklığında tiyatro sahnesine kazandırılan, çocukları olduğu kadar yetişkinleri de başka dünyalarla buluşturarak klasikleşen Mehmet Ergen’in yazıp yönettiği, Tuluğ Tırpan’ın müziklerini, Beyhan Murphy’nin koreografisini yaptığı, Yağızcan Konyalı, Sami Levi ayrıca Su Sonia Herring’in yer aldığı Peter Pan ile Varolmayan Ülke müzikali bu sezonun en özel anlarına imza attı.

PSM prodüksiyonlu yeni tiyatro oyunları sahnelerle buluştu!

Zorlu PSM, yerli yazarlı ilk kendi prodüksiyonu olan “Şehirde Kimse Yokken” oyununun ile Ortak Yapım projesinde üstlendiği “Kum Zambakları” oyununu bu sezon seyircisiyle buluşturdu. Ahmet Sami Özbudak’ın birbiri ile paralel iki öyküyü kaleme aldığı ayrıca Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde; kadınlık, erkeklik üzerine pek çok tartışmayı içinde barındıran öyküsü ayrıca oyuncu kadrosuyla ilgi çeken “Şehirde Kimse Yokken” oyunu ile Zorlu PSM’nin “Ortak Yapım” projesinde yapımını üstlenerek Yeşim Özsoy’un iklim krizi ile yaşamları değişen evli bir çiftin iniş çıkışlarını ironik bir dil ile kaleme alıp Mark Levitas rejisörlüğünde izleyicilerle buluşan “Kum Zambakları” oyunları hem Zorlu PSM’de hem de tiyatro festivallerinde yirmi dört kez temsil vererek tiyatroseverlerle buluştu.

Zorlu PSM kültür-sanat sektörünün sürdürülebilirliğine yönelik ilk adımını atarak PSM Atölye projesini başlattı

Zorlu PSM kültür sanat ekosisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere ilk adımı atarak tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle ücretsiz PSM Atölye projesini hayata geçirdi. Dramatik Yazarlık, Tiyatro Yönetmenliği ayrıca Tiyatro Yapımcılığı başlıklı üç ayrı bölümden oluşan 7 aylık programda 400 başvuru arasından seçilen 18-30 yaş arası 26 öğrenci teorik ayrıca pratik eğitimlerini tamamladı. Türkiye’nin önemli yönetmenlerinden Serdar Biliş’in moderatörlüğünde hazırlanan program kapsamında tiyatro alanının uluslararası ayrıca yerli usta isimleri genç yeteneklerle bir araya getirilerek yeni nesil bir sektörel ağ oluşturulmaya başlandı. PSM Atölye projesi yeni sezonda da devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama elektronik sigara grup sex deneme bonusu deneme bonusu veren siteler betvolegiris.co van escort