tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Zafer Bayramı tarihi kilisede dualarla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü tüm ülkede birçok etkinlikle kutlandı. Vaftiz Kiliseleri Vakfı ise büyük zaferin yıldönümünü İzmir …

Zafer Bayramı tarihi kilisede dualarla kutlandı
31.08.2022 01:21
0
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü tüm ülkede birçok etkinlikle kutlandı. Vaftiz Kiliseleri Vakfı ise büyük zaferin yıldönümünü İzmir’deki tarihi Aya Vukla Kilisesi’nde oldukça farklı ayrıca anlamlı bir törenle kutladı.

Hristiyan din adamından anlamlı dua

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ayrıca Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde İzmir’de farklı bir etkinlik vardı vardı. Vaftiz Kiliseleri Vakfı’nın tarihi Aya Vukla Kilisesi’nde düzenlediği tören ayrıca duaya İzmirli sivil toplum örgütleri ayrıca Hristiyan vatandaşlar katıldı. Vakıf başkanı ayrıca Pastör Ertan çevik yaptığı duada Atatürk ayrıca silah arkadaşlarını yad ederken bir daha böyle savaşlar yaşanmamasını diledi.

“Türk Hristiyanları Türkiye’nin emrinde”

Türk Hristiyanları olarak Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı ayrıca saygılı olduklarını belirten Çevik, “Ülkemizin gelişmesi ayrıca refahı için Türk Hristiyanları olarak her vakit elimizden geleni yapmaya hazır ayrıca nazırız” dedi. Babaannesinin yıllar önce yunan zulmünden nasıl kaçtıklarını anlatan hikayeleriyle büyüdüğünü dile getiren Çevik, bugün hayatta kalmalarını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ayrıca silah arkadaşlarına sonsuz minnet duyduklarını belirtti.

STK’lar birlik beraberlik mesajı verdi

Anlamlı törene katılan İzmirliler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Ferhan Ademhan, Konfederasyona bağlı olan Vaftiz Kiliseleri Vakfı’nın böyle bir organizasyon düzenlemesinden çok mutlu olduklarını belirterek , “Bugün çok farklı, anlamlı bir gün yaşıyoruz, hep beraber dilimizi dinimizi ırkımızı birlikte yaşamanın sevincini paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmirliler Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş ise tarihi bir kilisede böyle bir törene katılmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, “ Değerlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini daha iyi görüyoruz. Elele, ortak akılla ayrıca gençlerimize de bunu öğreterek ülkemizi daha ileriye taşımamız gerekiyor” diye konuştu.

İzmirliler Derneği Başkanı Gündüz Kapancıoğlu ise Bundan 100 sene evvel büyük bir kahramanlık destanı tarihe geçti. Bizler de hürriyetimizi kazandıran bu zaferi unutmamak ayrıca gençlerimizin de hiçbir vakit unutmaması için buradayız dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex