tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Z Kuşağı İşte Saygı Görmek ve Dikkate Alınmak İstiyor

ATA Holding ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Z kuşağı hakkında üniversite-sanayi iş birliğine ışık tutacak bir araştırma gerçekleştirdi.

Z Kuşağı İşte Saygı Görmek ve Dikkate Alınmak İstiyor
06.06.2023 16:09
0
A+
A-

ATA Holding ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Z kuşağı hakkında üniversite-sanayi iş birliğine ışık tutacak bir araştırma gerçekleştirdi. Çalışma, Z Kuşağı bireylerinin çalışma yaşamına ilişkin görüş ayrıca beklentilerini anlamak amacıyla hayata geçirildi. Araştırmanın çalışma grubunda Ata Holding Z Kuşağı çalışanları ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden Z kuşağı öğrenciler yer aldı. Ocak-Ağustos 2022 tarihleri arasında BAU CO-OP Direktörlüğü koordinasyonunda gerçekleşen akademik çalışmaya, Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ayrıca İşletmecilik, Bilgisayar Mühendisliği, Siyasal Bilimler ayrıca Uluslararası İlişkiler gibi farklı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler katıldı. Bu alanda yapılan çok katılımlı anket tarzı soru cevap yönteminden farklı olarak, her bir katılımcıyla derinlikli röportaj yoluyla ayrıca boylamsal bir çalışma yürütüldü.

Projenin yürütücüleri arasında, Bahçeşehir Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Necla Keleş ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP Direktörü Bahri Toper, proje ekibindeyse ATA Holding Koordinatörü Tuncer Köklü, Ata Holding- Milgo İş Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ecehan Kurdoğlu, Ata Holding İnsan Kaynakları Müdürü Gizem Menderes, CO-OP Kariyer Psikolojik Danışmanları Cansu Mat ayrıca Neyzen Aydın Yanık, CO-OP Uzman Yardımcısı Beril Çağlayan, CO-OP Asistan Öğrencileri Vanesa Yeruşalmi ayrıca Zeynep Yılmaz yer aldı. Tüm kuşakların birbirini daha iyi anlayabilmesine ışık tutacak çalışmada, üniversite mezuniyetinden iş yaşamına geçişte Z kuşağının çalışma hayatından beklentileri incelendi. Araştırma sonucunda şirketlere rehber olacak çeşitli veriler elde edildi. 

 

Araştırma sonucu 6 ana konu başlığı altında toplandı.

Çalışma Yaşamına Bakış Açısı

İdeal Çalışma Düzeni

İdeal Yönetici Tutumu

İdeal Çalışma Ortamı

Geleceğe Yönelik Bulgular

Çalışma Arkadaşlığı

“Gençler slogana değil uygulamaya bakıyor”

Z kuşağı çalışan ayrıca öğrenci grubuna çalışma hayatının tanımı, ideal çalışma ortamı, çalışma arkadaşlığının anlamı, başarılı yöneticilerin özellikleri neler olmalıdır gibi iş hayatına dair görüşleri soruldu. Z kuşağı gençleri, iş hayatında en çok değer görmeyi, fikirlerinin sorulmasını ayrıca saygı beklediklerini söylerken, iş ortamında özellikle yöneticilerinin iletişim dilinin yapıcı olmasını beklediklerini de vurguladı İş ortamındaki paylaşım ayrıca arkadaşlıklara önem verdiklerini, bu nedenle belirli bir profesyonellik içinde kalarak iş sonrası sosyal paylaşımlarının ayrıca birlikteliklerin faydasına inandıklarını da belirtti. 

 

 

 “Monotonluğu tehdit olarak görüyor”

 Z kuşağı çalışanları iş yeri ortamının profesyonel ama bir o kadar da eğlenceli olmasını tercih ediyor. Sürekli aynı işi yaparak monotonlaşmayı hayatlarında büyük bir tehdit olarak görürken, kurum içi projeler ayrıca girişimcilikle bunun aşılabileceğine inanıyor. Bir kısmı ise iş deneyiminden sonra kendi girişimiyle ilerlemeyi tercih edeceğini belirtiyor. Hemen hemen tamamı yurt dışı fırsatlarını ayrıca yurt haricinde çalışarak yaşamayı en öncelikli idealleri arasında tutarken, tamamına yakını çalışacakları firmanın global firma olmasını ayrıca yurt dışı fırsatı sunmasını tercih ediyor. Staj esnasında verilen işlerin de çalışanlarda olduğu gibi ekibe katkı sağlayacak ayrıca performanslarını yansıtabilecekleri işler olmasını bekliyor. Z kuşağı çalışanlar, performanslarıyla ilgili geri bildirimleri 3 veya 6 aylık dönemlerde almayı ayrıca bu geri bildirimlerin dikkate alınarak iş tanımları dâhil tüm süreçlerinin güncellenmesini bekliyor. Gençler, aynı firmada 10-15 yıl gibi sürelerle çalışmayı da pek anlamlı bulmadıklarını ve ifade ediyor.

“Beklenti sadece maddiyat değil”

Firmaların insan kaynakları arasındaki yetenek savaşlarını genç çalışanların sık iş değiştirmesinde önemli bir etken olarak gördüklerini belirten Z kuşağı çalışanları, özellikle Linkedln’den kolaylıkla verilere ulaşılabildiğini, bu sayede işini seven memnun bir çalışanın bile alacağı daha cazip bir teklifle başka firmaya geçebildiğini söylüyor. Maaşı önemli bulsalar bile sadece ücret için iş değiştirmeyeceklerini özellikle vurguluyor. İşini severek yapmanın ayrıca iş yerinde mutlu olmanın da en az alınan ücret kadar önemli bir etken olduğuna dikkat çekiyor. Z kuşağı, çalışma düzeni olarak hibrit ayrıca esnek çalışma düzenini tercih ederken, tamamen online çalışmayı tercih etmediğini net şekilde belirtiyor.

Çalışma, ülkemizde oldukça önemli bir çoğunluğa sahip Z kuşağının iş hayatında daha iyi anlaşılabilmesi adına hem araştırma sonucu hem de önerileri ile birlikte önemli bir kılavuz niteliği taşıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu