tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yüzde Yüz Elektrikli Tır Türkiye Yollarında!

Lojistik sektörünün öncü markalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdi.

Yüzde Yüz Elektrikli Tır Türkiye Yollarında!
02.06.2023 17:23
0
A+
A-

Lojistik sektörünün öncü markalarından Sarp Intermodal, Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını gerçekleştirdi. 

Sürdürülebilirlik ayrıca yeşil lojistik uygulamalarına büyük önem veren lojistik şirketi Sarp Intermodal, Türkiye taşımacılık sektöründe değişimi başlattı. Şirket, yeşil lojistik stratejileri doğrultusunda Türkiye’nin ilk yüzde yüz elektrikli çekici (TIR) yatırımını yaptığını duyurdu. 

Hızlı (DC) şarj ile 2 saat içinde tam şarj olan çekici, kullanıma ayrıca taşınan yükün ağırlığına göre 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Sürdürülebilir ayrıca yeşil lojistik yaklaşımımızın bir parçası olarak elektrikli çekici yatırımı gerçekleştirmekten heyecan duyuyoruz. Yenilikçi teknolojileri ayrıca stratejileri benimseyerek, daha çevreci ayrıca sürdürülebilir bir lojistik sektörü oluşumuna öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu yatırımın klasik bir araç yatırımı değil, Sarp Intermodal’in en önemli yaklaşımının bir yansıması olduğunu belirten Talay, “Biz 2023 tarihinde mottomuzu ‘Yarının Yolu’ olarak belirlemiştik. Bugün geldiğimiz noktada da attığımız her adımın yarınlar için olduğunu gösteriyoruz. Biz bugün bir araca değil yeniliğe, teknolojiye, sürdürülebilirliğe ayrıca geleceğe yatırım yapıyoruz.” diye konuştu.

Talay, karbon emisyonlarını azaltma ayrıca iklim değişikliğiyle mücadelenin artık herkes için acil ihtiyaç haline geldiğine dikkati çekerken, sıfır emisyon, azaltılmış gürültü kirliliği ayrıca düşük maliyetlerin, mevzu bahis yatırımlarında önemli rol oynadığını vurguladı.

İlk Yatırım Volvo FH Serisi

Elektrikli araç ekosistemine şirket olarak uzak olmadıklarını dile getiren Talay, uzun yıllardır saha ekiplerinin ayrıca yönetim kadrolarının farklı modellerde elektrikli otomobiller kullandığını söyledi. Talay, elektrikli ağır ticari araçlar pazara çıkmaya başladığı anda bunu değerlendirmek istediklerini ifade ederek, “Geçen bu yılın ikinci yarısında bu yatırıma karar verdik. İsveç’te Volvo yetkilileri ile bir araya gelerek Volvo FH yatırımı kararı aldık. Biz bu ekosisteme inanıyoruz ayrıca bu alanda yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz.” bilgilerini paylaştı.

Güneşin Ürettiği Elektrikle Şarj Olacak!

Elektrikli araçlar için menzilin ayrıca şarj istasyonlarının hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Talay, özellikle otoyol tesislerindeki şarj üniteleri sayısının kısa sürede artacağına inandıklarını belirtti.

Talay, Sarp Intermodal’in genel merkezindeki ayrıca Şekerpınar’daki garajlarında çekiciler için şarj üniteleri konumlandırdıklarını anlattı. Güneş enerjisinden de faydalanacaklarını kaydeden Talay, genel merkez binalarının çatısını tamamen güneş panelleri ile kaplamaya başladıklarını, bu sayede yakın zamanda araçları güneş enerjisiyle şarj etmeye başlayacaklarını açıkladı.

Talay, binek araç sınıfındaki elektrikli otomobillerin, farklı markaların pazara girmesi ayrıca menzillerin artması ile yaygınlaştığını hatırlattı. 

Ağır ticari araç pazarında da benzer bir durum yaşanabileceğini ifade eden Talay, “Biz kara yolunu, aktarma operasyonlarımızda minimum seviyede kullandığımız için mevcut menziller şu an bizlere yeterli. Menzillerin artışıyla sektördeki markaların daha cesur adımlar atabileceğini düşünüyorum.” dedi.

“2022’de 2,3 milyon ağacın absorbe edebileceği karbon salımının önüne geçtik”

Talay, geçen yıl gerçekleştirdikleri intermodal taşımalar sayesinde 2 milyon 330 bin ağacın absorbe edebileceği karbon salımının önüne geçtiklerinin altını çizdi. Bu yılı 70 bin taşımayla kapatmayı hedeflediklerine göze çarpan Talay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu taşımaları kara yoluyla yapsak 2.500 adet çekici ayrıca sürücü ihtiyacımız olacaktı. Oysa biz taşımalarımızın yüzde 90’ını intermodal ile yaptığımız için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, sürdürülebilir büyümemizi de en yüksek düzeye çıkarıyoruz. Avrupa’da birçok marka artık yeşil lojistiği ön plana alan iş ortaklarıyla çalışıyor. Dolayısıyla biz de şirket olarak Avrupa’da giderek daha çok tercih ediliyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex