tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Yuvam Dünya ve Galata Wind’den COP27’de iklim krizi için ortak program

Her yıl iklim krizi özelinde küresel çapta müzakerelerin yapıldığı Conference of Parties (COP), bu yıl 6-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın …

Yuvam Dünya ve Galata Wind’den COP27’de iklim krizi için ortak program
06.11.2022 00:18
0
A+
A-

Her yıl iklim krizi özelinde küresel çapta müzakerelerin yapıldığı Conference of Parties (COP), bu yıl 6-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenecek. COP27 konferansı 195 ülkeyi ayrıca temsilcilerini ağırlarken, Türkiye’den Galata Wind Enerji ayrıca Yuvam Dünya Derneği konferansa ortak katılım sağlayacak. 8 Kasım’da düzenlenecek “Hikâye değişirse, her şey değişir /Based On A True Story” başlıklı panelde Yuvam Dünya Kurucusu ayrıca Başkanı Kıvılcım Kocabıyık, Galata Wind Enerji CEO’su Burak Kuyan, Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Levent Kurnaz, Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Karakaş ayrıca Yuvam Dünya İklim Elçisi Kerem Bursin konuşmacı olarak yer alacak.

Paris İklim Anlaşması’nı onaylayan 195 ülkenin temsilcileri, insanlığın karşılaştığı en büyük meydan okuma olan iklim krizine karşı, 6-19 Kasım tarihleri arasında COP27 İklim Zirvesi’nde bir araya geliyor. Bu yıl “Together For Implementation” (Uygulama için birlikte) sloganıyla yola çıkan COP27’nin katılımcıları arasında Türkiye’den iklim kriziyle mücadele misyonuyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Yuvam Dünya ile iklim krizine yönelik en önemli çözümlerden biri olan temiz enerji üreticilerinden Galata Wind de yer alıyor.

Yuvam Dünya ayrıca Galata Wind iklim krizi için el ele veriyor

İş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının iklim kriziyle mücadelede aynı noktada buluşması, ortak söylemlerin duyurulması açısından önem taşıyor. İklim kriziyle mücadele özelinde toplumun her kesiminde dönüşüm başlatmayı amaçlayan Yuvam Dünya Derneği ile rüzgâr ayrıca güneşten yüzde yüz yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind bu yıl COP27’ye beraber katılacak. Yuvam Dünya ayrıca Galata Wind konferans kapsamında bir panel de gerçekleştirecek. Destekçisi Galata Wind olan panelde, geleceğe nasıl bir iz bırakmak istediklerini ayrıca bunun için üzerlerine düşen rolleri masaya yatıracak olan panelistler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik yol haritasını anlatarak katılımcılarla birlikte yeni çözüm yolları arayacak. 8 Kasım’da gerçekleşecek; “Hikâye Değişirse, Her Şey Değişir /Based On A True Story” adlı panel, neslin değişen hikâyesine ayrıca bireyin, toplumun, kurumların dönüşümüne vurgu yapacak. Panele Yuvam Dünya Kurucusu ayrıca Başkanı Kıvılcım Kocabıyık, Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Levent Kurnaz, Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca Effect BCW CEO’su Gonca Karakaş ayrıca Yuvam Dünya İklim Elçisi ünlü oyuncu Kerem Bursin katılacak.

“Yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak zorundayız”

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan yenilenebilir enerjinin öneminin her geçen arttığına dikkat çekerek panel öncesi şunları söyledi: “Gelecekte daha sağlıklı, daha güvenli ayrıca daha yaşanabilir bir dünya için bugün düşük karbonlu çözümlerle emisyonları azaltmamız gerekiyor. Bu konuda alınacak aksiyonların gecikmesi, fosil yakıtların kullanılmaya devam etmesi, doğayı yok eden eylemlerin sürmesi ayrıca iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha acımasız hale gelmesine neden olacaktır. Bu nedenle temiz ayrıca yenilenebilir enerjinin, tüm sektörlerin sürdürülebilir dönüşümünde kilit bir rolü var. Yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmak zorundayız.”

“İnsanlığın geleceği için önemli bir buluşma”

Yuvam Dünya’nın iklim kriziyle mücadelesi adına COP27’ye katılmasının önemini vurgulayan Yuvam Dünya Kurucusu ayrıca Başkanı Kıvılcım Kocabıyık ise şunları söyledi: “COP27, gezegenin ayrıca insanlığın geleceği için çok önemli bir buluşma. Her COP’ta yeni adımlar atılıyor. COP27’nin de bu önemli adımların atılacağı bir zirayrıca olmasını bekliyoruz. Ülkelerin emisyon azaltım taahhütlerini (NDC) mutlaka güçlendirmesi gerekiyor. Şu ana kadar olan taahhütler 1.5 dereceye denk gelen güvenli ısırma sınırını gerçekleştirmeye yetmiyor. Bilim insanları 1.5 dereceyi aşan ısınmanın sonuçlarını ‘felaket’ olarak tanımlıyor. Hala vakit varken, tüm ülkelerin bu büyük meydan okumaya karşı ortak hareket edebilmesini arzuluyoruz. Umarım COP27, bunun gerçekleştirildiği zirayrıca olur. Biz Yuvam Dünya olarak bu çabanın sonuna kadar destekçisiyiz ayrıca elimizden gelen her şeyi yapmakta kararlıyız.”

Sözkonusu zirveler, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeayrıca Sözleşmesi’nin (UNFCCC) en üst karar alma forumu olarak kabul ediliyor. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Taraflar Arası Konferansların birincisi, 1995 tarihinde Berlin, Almanya’da gerçekleşmişti. Bir önceki zirayrıca olan COP26 ise İngiltere ayrıca İtalya tarafınca Glasgow, İskoçya’da ortaklaşa düzenlenmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex