tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Yurt taksitleri artık daha kolay ödenebilecek!

FinTech girişim kurucusu olarak faaliyet gösteren Insha Ventures, dijital senet platformu Semosis ile kapsama alanını genişletmeye devam ediyor …

Yurt taksitleri artık daha kolay ödenebilecek!
26.07.2022 15:21
0
A+
A-

FinTech girişim kurucusu olarak faaliyet gösteren Insha Ventures, dijital senet platformu Semosis ile kapsama alanını genişletmeye devam ediyor. Senet ödemelerini bankaya gitmeden, nakit taşımaya gerek olmadan, istenilen zamanda yapma imkânı sunan Semosis, şimdi de veli ayrıca öğrencilerin yurt ayrıca eğitim kurumlarına olan ödemelerini hızlı ayrıca güvenli bir şekilde yapmasına olanak tanıyor.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafınca hayata geçirilen FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, 2021 tarihinde kullanıma sunduğu dijital senet platformu Semosis’in kapsama alanını giderek genişletiyor. Semosis ile senet oluşturma, yönetme, devretme ayrıca tahsilat süreçlerini dijitalleştiren Insha Ventures, şimdi de yurt ayrıca eğitim kurumlarına senetle ödeme yapma imkânı sunuyor. Bu sayede yurtlar ayrıca eğitim kurumları senetlerini kolaylıkla oluşturup dijital olarak takip edebilirken, öğrenciler ayrıca veliler de banka şubesine gitmeden dijital olarak ödeme yapma seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilecek.

ÖZEL YURTLARDAN AYRICA EĞİTİM KURUMLARINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Semosis Satış ayrıca Büyümeden Sorumlu Kıdemli Yöneticisi Vahdettin Çılgın, sundukları yenilikçi çözüm ayrıca hizmetlerle kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmanın her vakit en büyük öncelikleri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz finansal teknoloji ürünümüz Semosis, fiziksel senetlerin dijital ortamdan yönetilmesine ayrıca ödenmesine olanak tanıyor. İnşaat, yapı malzemeleri, tekstil, boya, tarım ayrıca inşaat kooperatifleri alanında faaliyet gösteren şirketlerin yoğun olarak kullandığı Semosis, kurulduğu günden bugüne 6 binin üzerinde kullanıcıya ulaşırken, 4 binden fazla senedin ödemesi Semosis aracılığıyla gerçekleşti. Şimdi ise yurtlar ayrıca eğitim kurumları ile gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde öğrencilere ayrıca velilere de alternatif bir ödeme seçeneği sunmaya başladık. Bu alanda henüz yeni çalışmaya başlamamıza rağmen özel yurtlardan ayrıca eğitim kurumlarından yoğun ilgi görüyoruz. Insha Ventures olarak, finans dünyasında detaylarla uğraşmak istemeyen ayrıca teferruatlı işlemlerle vakit kaybetmek istemeyen kullanıcılar ayrıca kuruluşlar için yenilikçi hizmetler tasarlamaya devam edeceğiz.”

SEMOSİS PLATFORMU ÜZERİNDEN NELER YAPILABİLİR?

  • E-imzanın yürürlüğe girmesiyle birlikte senetleri dijital olarak oluşturma, bununla birlikte ödeme, yönetme ayrıca devretme işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • Semosis üyelerine, Semosis haricinde daha önce herhangi bir şekilde (elle veya bilgisayar ortamında) oluşturulmuş senetlerin sisteme kaydedilerek, yine bankalara alacaklıları tarafınca teslim edilmesi durumunda, senet borçluları tarafınca online ödeme kolaylığı sunulur
  • Semosis ile yeni oluşturulmuş veya sonradan Semosis’e kaydedilmiş senetlerin (bonoların) alacaklıları tarafınca devir işlemleri sağlanır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu