tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yörük Kültürünü Türkülerle Anlatacaklar

Bu yıl 11’ncisi düzenlenecek olan Kemer Yörük Festivalinde sahne alacak olan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası tüm hazırlıklarını tamamladı …

Yörük Kültürünü Türkülerle Anlatacaklar
28.07.2022 12:21
0
A+
A-
Bu yıl 11’ncisi düzenlenecek olan Kemer Yörük Festivalinde sahne alacak olan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası tüm hazırlıklarını tamamladı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun öncülüğünde kurulan ayrıca birçok başarıya imza atan gençlik orkestrası, on yıldır yapılan ayrıca festivale dönüştürülen Kemer Yörük Şenliklerinde sahne alacak.
Bu yıl 29-31 Temmuz tarihleri arasında 11’ncisi yapılacak olan festivalin ilk günü birçok uluslararası organizasyonun merkezi haline gelen Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda sahne alacak olan orkestra, konseri izlemeye gelenlere keyifli anlar yaşatacak.
Türk kültürünü anlatan yörük ezgilerini harmanlayarak seslendiren Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası, şefliğini Furkan Üstündağ’ın solistliğini ise Füsun Sovuksu ayrıca Yusuf Deniz’in yapacağı yaklaşık 100 kişilik kadrosuyla yerli ayrıca yabancı misafirlere eğlenceli anlar yaşatacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bu yıl 11’ncisi düzenlenecek olan Kemer Yörük Festivali öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Kurulduğu günden bugüne kadar birçok sahneye çıkan ayrıca büyük başarılara imza atan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın da festival kapsamında konser vereceğini hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Orkestramız festivalimizde konser verecek. Festivalimize gelen yerli ayrıca yabancı misafirlerimizi eğlendirecek ayrıca unutulmaz anlar yaşatacak. Orkestradaki çocuklarımıza her vakit değer verdik ayrıca vermeye de devam ediyoruz. Kemer’de sanatın çıtasını yükseltmeye devam edeceğiz. Yörük kültürünü her anlamıyla yaşayacağımız festivalimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” diye konuştu.
Festival, Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda (Olbia) 29 Temmuz Cuma günü saat 19.00’da çeşitli yöresel gösteriler ayrıca Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrasının konseri ayrıca çeşitli etkinlikler başlayacak.
31 Temmuz Pazar günü ise saat 10.00’da Ovacık Yaylasında çeşitli yöresel yarışmalar, gösteriler, yörük düğünü ayrıca Sümer Ezgü konseri yapılacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu