tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8050
ALTIN
2.488,52
BIST
9.464,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Yetişkinler Günde Üç Porsiyon Süt Tüketmeli!

Sağlığımız üzerinde birçok faydası bulunan süt, özelikle protein ayrıca kalsiyum açısından çok zengin bir besin.

Yetişkinler Günde Üç Porsiyon Süt Tüketmeli!
04.01.2023 00:10
0
A+
A-

Sağlığımız üzerinde birçok faydası bulunan süt, özelikle protein ayrıca kalsiyum açısından çok zengin bir besin. Sağlıklı bir yaşam için tıpkı çocuklar gibi yetişkinlerin de günde üç porsiyon süt ayrıca süt ürünü tüketmesi gerektiğini söyleyen DoktorTakvimi uzmanı Dyt. Emine Öztürk, yetişkinlerde süt tüketimine ilişkin önemli bilgilendirmeler veriyor.

Süt, protein, yağ ayrıca karbonhidrat olmak üzere vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok besin öğesi içeriyor. Kemik sağlığının yanı sıra kanser, hipertansiyon ayrıca diyabet gibi kronik hastalıklara karşı da koruyucu etki gösteren sütün sayısız faydası bulunuyor. Özellikle çocukların büyüme ayrıca gelişmesinde önemli bir role sahip süt, kemiklerin sağlamlaşmasına ayrıca kemik erimesini önlemeye yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enerji veriyor, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. Yaşlanmayı geciktiriyor, sindirim sistemini koruyor. Süt, her ne kadar çocukların içeceği bir besin olarak görülse de aslında her yaş grubu için çok önemli ayrıca değerli… Peki, süt yetişkinler için ne kadar faydalı? BU sorunun yanıtını DoktorTakvimi uzmanı Dyt. Emine Öztürk, veriyor. Sütün, diğer besinlerin sınırlı miktarda sağladığı kalsiyum, fosfor ayrıca magnezyum gibi önemli mineralleri içerdiğini söyleyen Dyt. Emine Öztürk, yetişkinlerin günde en az üç porsiyon süt ayrıca süt ürünü tüketmesi gerektiğinin altını çiziyor. Süt ürünlerinin zengin bir kalsiyum kaynağı olduğunu belirten Dyt. Öztürk, “Yeterli kalsiyum alamazsak osteoporoz riskimiz artar. Kemikler zayıflar ayrıca kırılmaya yatkın hale gelir. Ulusal Osteoporoz Vakfı, kemik kaybını ayrıca osteoporozu önlemek için yeterli kalsiyum tüketimi ayrıca D vitamini öneriyor” diyor.

İntoleransınız veya alerjiniz yoksa mutlaka süt tüketin

Yapılan araştırmalar süt ayrıca süt ürünlerinin özellikle de yoğurt tüketiminin, kemik sağlığı üzerindeki olumlu etkisinin bulunduğunu ayrıca tip 2 diyabet riskini de azalttığını gösteriyor. Amerikan Diyabet Derneği’nin tip 2 diyabet riskini azaltmak ayrıca kan şekeri kontrolünün önemli bir göstergesi olan A1C seviyelerini düşürmek için Akdeniz diyetini önerdiğini söyleyen Dyt. Öztürk, Akdeniz diyetinin zeytinyağı ayrıca balıktan elde edilen sağlıklı yağların yanı sıra meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ayrıca ölçülü miktarda süt ürünleri tüketimini içerdiğini belirtiyor. Dyt. Öztürk, ve planlı bir diyette, eğer kişinin herhangi bir alerjisi ya da intoleransı yoksa, süt ayrıca süt ürünleri tüketmesinin birçok fayda sağladığını da hatırlatıyor.

DoktorTakvimi uzmanı Dyt. Emine Öztürk, “Yaşın ilerlemesiyle birlikte tüketilmemesi gereken besinler nelerdir” sorusuna ise şöyle yanıtlıyor: “Yaşımız ilerledikçe metabolizma hızımız da yavaşlıyor. Bu nedenle kalori ihtiyacımız da azalıyor. Eğer intolerans, alerji veya aksini gerektiren bir hastalığınız yoksa beslenmenizden özel olarak bir besini çıkartmanız gerekmiyor. Ancak Akdeniz diyetine yönelmek, süt ayrıca süt ürünlerini beslenmenize eklemek, meyayrıca ayrıca sebze tüketimine önem vermek, doymuş ayrıca trans yağ alımından da olabildiğince kaçınmak yararlı olacaktır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet