tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
ALTIN
2.309,84
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeşil Bursa Rallisi’nde pilotlar, Pirelli marka lastikler ile zorlu koşulları aştı

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlendi.

Yeşil Bursa Rallisi’nde pilotlar, Pirelli marka lastikler ile zorlu koşulları aştı
24.05.2023 18:43
0
A+
A-

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Yarış boyunca ilk 10 sırada yer alan araçlarda Pirelli’nin İzmit fabrikasında üretilen Pirelli lastikleri, üstün performansları ile yarışa damgasını vurdu. 

Motor sporları alanındaki liderliğini uzun yıllardır yenilikçi teknolojiler ayrıca üstün performanslı lastiklerle buluşturan Pirelli, ‘Şampiyonların fabrikası’ olarak bilinen İzmit fabrikasında üretilen lastikler ile 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi’ne de damga vurdu. 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen yarışta ilk 10’da yarışan araçlarda Pirelli RA ayrıca Pirelli RW lastikleri göze çarptı. 

Motor sporları alanında ilk büyük başarısını 1907 tarihinde Prens Scipione Borghese’nin Pirelli lastikleriyle katıldığı Pekin – Paris yarışını kazanmasıyla elde eden Pirelli, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki araçlarda da sporcuların ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle Yeşil Bursa Rallisi’nde asfalt zeminde zorlu hava koşullarında üstün yol tutuşları ayrıca çeviklikleri ile öne çıkan Pirelli RA ayrıca RW lastikleri bu etapta da ilk 10’a giren pilotların çoğunun tercihi oldu. 

Yarışın start seremonisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ayrıca Spor Bayramı, 148 sporcunun katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı. Sanayi ayrıca Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldıkları seremoninin ardından ekipler iki gün boyunca 465 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 10 özel etapta mücadele etti.

Yarışta genel klasman birinciliğini BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova-Burak Akçay kazanırken, ekip aynı zamanda Sınıf 2 birinciliğini de elde etti. GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikinci olurken zorlayıcı hava koşullarına rağmen Pirelli lastikleri ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan-Burak Erdener ise genel klasman üçüncülüğünün yanı sıra Sınıf 3 birinciliğine ulaştı. 

Yarışın ilaayrıca puan getiren ayrıca son etabı olarak koşulan Power Stage’de de galibiyeti lastik seçimi belirledi. Son anda etkisini gösteren yağmurda Pirelli’nin yakın vakit önce geliştirdiği RA7+ geçiş lastiği ile start alan Ali Türkkan ıslak zeminde fark yarattı ayrıca üstün çekiş performansı ile Power Stage etabını kazandı. 

İkinci gün vakit vakit yağışlı havanın ekipleri zorladığı rallinin “Markalar” birincisi Castrol Ford Team Türkiye, “Takımlar” birincisi de BC Vision Motorsport oldu.

Yarışın klasik ralli otomobillerine açık historic klasmanı ayrıca Kategori 1 birinciliğini baba oğlu ekip Ömer Gür-Levent Gür kazanırken, Tan-Selda Çağlayan çifti ikincilik ayrıca Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu da üçüncülük basamağına çıkan ekipler oldular. Historic klasmanı kadın co-pilot birinciliği ödülünü ise Selda Çağlayan kazandı. Fiesta Rally Cup’da galibiyeti kazanan And Sunman – Mehmet Akif Yalçın ekibi de yarış boyunca RA ayrıca RW lastiklerini tercih ettiler.

Erkan Bodur TOSFED Ralli Kupası klasmanında BC Vision Motorsport’tan Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı, genel klasman ayrıca Kategori 2’de ilk sırada yer alırken, Kategori 1’de Kaan Kara-Taner Kara, Kategori 3’de Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul Kaya ayrıca Kategori 4’te de Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken kupayı ilk sırada tamamlayan ekipler oldular. Kadın pilotlar birincisi kızı Zeynep Tümerkan ile ilk kez bir rallide start alan Çiğdem Tümerkan olurken, Sinan Yardımedici ile ilk startını alan Cansu Açar da kadın co-pilotlar birinciliğine uzanan isim oldu.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası, 10-11 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi ile devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu