tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yenişehir’de şiirler barış için okundu

Mersin Yenişehir Belediyesi, Şafak Türküsü şiirinin de yazarı Nevzat Çelik ayrıca müzisyen Uğur Karataş’ın katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü …

Yenişehir’de şiirler barış için okundu
02.09.2022 22:36
0
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi, Şafak Türküsü şiirinin de yazarı Nevzat Çelik ayrıca müzisyen Uğur Karataş’ın katılımıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde şiir ayrıca dinleti programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bebeklerin karaya vurmuş bedenlerini biliyoruz. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ felsefesini sonuna kadar savunacağız.” dedi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne özel şiir ayrıca dinleti programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şair ayrıca yazar Nevzat Çelik ayrıca müzisyen Uğur Karataş şiirlerini Yenişehir’de barış için okudu. Ahmet Kaya tarafınca bestelenen Şafak Türküsü şiiriyle büyük ses getiren ayrıca yazdığı kitaplarla büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Nevzat Çelik, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mersinlilerle buluştu. Programda birçok şiirini okuyan Çelik, izleyiciler için kitaplarını da imzaladı. Programda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü. Barış hava gibi su gibi ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Barışın olmadığı bir ortamda yaşanan olumsuzlukların nelere mal olduğunu görüyoruz. Çok büyük bir talihsizlikle sağımız ayrıca soluğumuz savaş. Bu yetmiyormuş gibi yıllardır kendi ayağımıza sıkmak suretiyle, kendi içimizde hiç olmaması gereken bir durumla karşı karşıyayız. Bugün Tarsuslu hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz’ün şehadet haberini derin bir üzüntüyle aldık. Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ayrıca milletimize sabır ayrıca başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Savaşların etkisini en çok yaşayan toplumlardanız.”

Toplum olarak savaşın ne demek olduğunu ayrıca sonuçlarını çok iyi bildiklerini belirten Başkan Özyiğit, “Bugün Ukrayna-Rusya savaşında ve Suriye’de ayrıca Irak’ta yıllardır devam eden savaşların etkisini en çok yaşayan toplumlardanız. Toplum olarak savaşın ne demek olduğunu, insanları nasıl varlıktan yokluğa düşürdüğünü ayrıca insanları nasıl biçare bıraktığını çok iyi biliyoruz. Ülkemizi köprü kullanarak başka ülkelere geçen o insanların yaşadığı o mezalimini çok iyi biliyoruz. Bebeklerin karaya vurmuş bedenlerini biliyoruz. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ felsefesini sonuna kadar savunacağız. Barışı tüm dünyaya haykırmak için bugün çok kıymetli iki sanatçı Nevzat Çelik ayrıca Uğur Karataş bizimle birlikte, kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu