tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5184
EURO
34,7312
ALTIN
2.486,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Yeni Kia Niro Türkiye’de

Kia’nın yenilenen SUV’u Niro Türkiye’de satışa sunuldu. Gelişmiş sürüş destek sistemleri, yolcu güvenliğini ayrıca sürüş rahatlığını artıran …

Yeni Kia Niro Türkiye’de
19.08.2022 16:21
0
A+
A-

Kia’nın yenilenen SUV’u Niro Türkiye’de satışa sunuldu.

Gelişmiş sürüş destek sistemleri, yolcu güvenliğini ayrıca sürüş rahatlığını artıran ileri teknolojiye sahip özellikleriyle Yeni Kia Niro, birbiriyle bütünleşen iki adet 10,25 inçlik ekranıyla son derece sezgisel bir ara yüz deneyimi sunuyor.

Kia’nın çevre dostu SUV’u Yeni Niro Türkiye’de satışa sunuldu. Hem hibrit hem de elektrikli versiyonunun satışa çıktığı Yeni Niro sürücü ayrıca yolcular için güvenliği, kullanılabilirliği ayrıca rahatlığı arttırılarak ileri teknoloji özelliklerle donatıldı. Yeni Kia Niro’nun bu özelliklerinin büyük bölümü, hibrit (HEV) ayrıca elektrikli (BEV) Niro versiyonlarında standart olarak bulunuyor.

Yeni Kia Niro Hibrit, 1.6 litrelik benzinli motor ayrıca elektrik motoruyla 141 PS kombine güç ayrıca 265 Nm kombine tork sunuyor. Yeni Kia Niro EV ise 204 PS (150 kW) güç ayrıca 255 Nm torka sahip elektrik motorunu 64,8 kWh batarya ile birleştirerek 460 km (WLTP) sürüş menziline ulaşabiliyor. DC şarj imkânı da sunan Niro, 50 kW DC şarj istasyonlarında 65 dakikada, 100 kW DC istasyonlarda ise 45 dakikada 80 şarj olabiliyor.

Yeni Kia Niro Hibrit ayrıca 204 PS güce sahip Yeni Kia Niro EV, Türkiye’de ilk etapta Prestige paket olarak satışa sunuldu. Niro Prestige; Ön Çarpışma Engelleme Asistanı, Şerit Takip ayrıca Şeritte Kalma Asistanı, Uzaktan Akıllı Park Asistanı gibi tüm sürüş destek sistemlerinin yanında soğutmalı ön koltuklar, hafızalı sürücü koltuğu ayrıca elektrikli yolcu koltuğu, 10.25” Supervision gösterge paneli ayrıca 10.25” navigasyonlu multibasın sistemi gibi konfor ayrıca teknoloji donanımlarını da barındırıyor.

Yeni Kia Niro gelişmiş koruma ayrıca rahatlık sunuyor

Yeni Kia Niro’nun gelişmiş sürüş destek sistemleri (ADAS), hem yolda sürüş anında hem de park ayrıca manevra sırasında üstün koruma sağlamak için tasarlandı. Kör noktada başka bir araçla olası bir çarpışma algılandığında, Kör Nokta Çarpışma Engelleme Asistanı (BCA) Niro’yu otomatik olarak frenleyerek arka taraftaki araçlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı oluyor.

Dikey bir park yerinden geri geri çıkarken Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), her iki taraftan başka bir araç yaklaştığında sürücüyü uyarıyor. Sistem, sürücü herhangi bir reaksiyon göstermediğinde ayrıca bir çarpışma kaçınılmaz ise otomatik olarak fren uyguluyor.

Park stresini azaltmak için, sürücü araçtan indiğinde aracın kendi kendine park etmesini sağlayan Uzaktan Akıllı Park Asistanı (RSPA) sistemine sahip olan Yeni Kia Niro, diğer nesnelerle çarpışmayı önlemek için ultrasonik sensörler kullanıyor. Gaz, fren ayrıca vitesi yöneterek park manevrasını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Aracın yolunda bir nesne algılandığında sistem otomatik olarak fren yapıyor. Güvenli bir şekilde park ettikten sonra Güvenli Çıkış Asistanı (SEA), araçtan inerken arkadan bir araç yaklaştığında uyarı veriyor ayrıca elektronik çocuk kilidi arka koltuktaki yolcuların arka kapıyı açmasını engelliyor.

Yeni Kia Niro ayrıca, Kia’nın ikinci nesil Ön Çarpışma Engelleme Asistanı (FCA 2) sistemiyle de donatıldı. FCA 2, sürücülerin olası çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı olmak için otomobiller, bisikletliler ayrıca yayalar dahil olmak üzere yol kullanıcılarının hareketini sürekli olarak izliyor. Sistem ve kavşaklarda güvenliği en üst düzeye çıkarmak için Kavşak Dönüşü ayrıca Kavşak Geçişi işlevlerini de içeriyor.

Kristal netliğinde çoklu ekranlar

Yeni Kia Niro, sürücü ayrıca ön yolcunun aracın tüm temel işlevlerini kolaylıkla görebildiği ayrıca erişebildiği son derece sezgisel bir ara yüz kullanıma sunuyor. Ön konsola entegre edilen iki adet 10,25 inçlik ekran, bütünleşerek bir çift ekran oluşturuyor.

Sürücünün önünde yer alan ana gösterge paneli, hız, gerçek zamanlı enerji akışı ayrıca engel algılama gibi tüm önemli sürüş bilgilerini gösteriyor. Bu ekran, ön konsolun ortasında bulunan bilgi-eğlence ekranıyla birleşiyor. Bir dizi sezgisel simge, sürücü ayrıca ön yolcunun ses, navigasyon ayrıca araç ayarlarına kolayca ayrıca en az dikkat dağınıklığıyla erişmelerini sağlıyor.

Yeni Kia Niro’daki tüm teknik ayrıca donanım özellikler hem hibrit hem de elektrik motorlu seçeneklerde sunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet