tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
ALTIN
2.525,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Yaşlılar Günü’nü 100 Yaş Evi Üyeleri Kültür Turu ile Geçirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle 100 Yaş Evi üyeleri için Efes Antik Kenti, Şirince ayrıca Kuşadası’ndan oluşan …

Yaşlılar Günü’nü 100 Yaş Evi Üyeleri Kültür Turu ile Geçirdi
04.10.2022 18:37
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle 100 Yaş Evi üyeleri için Efes Antik Kenti, Şirince ayrıca Kuşadası’ndan oluşan bir kültür turu düzenledi.

60 yaş ayrıca üzeri vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımları ayrıca üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla hizmet veren Nilüfer Caner 100 Yaş Evi ayrıca Fethiye 100 Yaş Evi üyeleri farklı etkinliklerde bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Günü’nde 100 Yaş Evi üyelerinden 152 kişiyi İzmir Efes Antik Kenti, Şirince ayrıca Kuşadası’ndan oluşan bir kültür turuna çıkardı.

İlk Durak Meryem Ana ayrıca Efes Antik Kenti

100 Yaş Evi üyesi 152 vatandaş, kültür gezisi için 1 Ekim Yaşlılar Günü’nde yola çıktı. Üyelerin ilk durağı Efes çevresinde yer alan Bülbüldağı’nda bulunan bir Katolik mabet yeri olan Meryem Ana Evi oldu. Devamında Efes Antik Kenti’ne geçen üyelere görevli rehberler, sağlık ekibi ayrıca 7 personel eşlik etti.

Efes Antik Kenti’ni dolaşan üyeler burada anıtsal yapıları, Celsus Kütüphanesi’ni, ayrıca 25.000 seyirci alabilen Antik Tiyatroyu devamında da İsa Bey Cami, Yedi Uyuyanlar ayrıca Selçuk Müzesi’ni gezdi. Her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, tarihi yerleri rehberler eşliğine gezen 100 Yaş Evi üyeleri tarih ile ilgili bilgilendirmeler aldı.

Efes Antik Kenti’nden sonraki durak Şirince ayrıca Kuşadası oldu.

Kültür turları etkinlikleri kapsamında geziye katılan 100 Yaş Evi üyeleri İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı mimarisi ayrıca sokakları ile ünlü Şirince’ye geçti. Kısa bir mola verdikten sonra Kuşadası’na hareket eden 100 Yaş Evi üyeleri son olarak Kuşadası’nı ziyaret ederek geziyi tamamladılar.

100 Yaş Üyelerinden Başkan Osman Gürün’e Teşekkür

Nilüfer Caner 100 Yaş Evi ayrıca Fethiye 100 Yaş Evi üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafınca 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle düzenlenen gezi programından çok memnun kaldı. Yaşlılar Gününün kendileri için büyük önem arz ettiğini, bu nedenle böyle bir günde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafınca gerçekleştirilen bu geziden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen 100 Yaş evi üyeleri daha önce hiç görmedikleri ayrıca bilgilendirme sahibi olmadıkları antik kenti görmelerine imkân sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Osman Gürün’e teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet