tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Yarını Kodlayanlar Projesi Kapsamında Gençler Çocuk Dostu Şehirler İçin Fikir Üretti

Türkiye Vodafone Vakfı ayrıca Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında ortaokul ayrıca lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu” sonuçlandı.

Yarını Kodlayanlar Projesi Kapsamında Gençler Çocuk Dostu Şehirler İçin Fikir Üretti
06.12.2022 00:04
0
A+
A-

Türkiye Vodafone Vakfı ayrıca Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında ortaokul ayrıca lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu” sonuçlandı. Toplam 45 öğrencinin yarıştığı etkinlikte ideathonu “Green City”, hackathonu ise “Çevre Koruyucuları” takımları kazandı. Dereceye giren takımlara fikir ayrıca projelerini geliştirmeleri için teknoloji çeki hediye edildi.

Türkiye Vodafone Vakfı ayrıca Habitat Derneği tarafınca hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi, çocuk ayrıca gençleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında 290 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında ortaokul ayrıca lise öğrencilerine yönelik eş zamanlı olarak hackathon ayrıca ideathon düzenlendi. “BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu” adıyla online olarak düzenlenen ayrıca toplam 10 takım halinde 45 öğrencinin yarıştığı etkinlikte, katılımcılar akıllı ayrıca çocuk dostu şehirler geliştirmek için fikir üretti.

Etkinliğin ideathon bölümünde Rabia Naz Yazıcı ayrıca Hüseyin Ayaz Yazcı’dan oluşan “Green City” takımı birinci; Alya Yanık ayrıca Zeynep Duru Oğuz’dan oluşan “ALZEY” takımı ikinci; Ali Mert Emil ayrıca Pamir Yalçıntaş’tan oluşan “Fırtına Beyinler” takımı ise üçüncü oldu. Hackathonda ise Ceylin Naz Tutğaç ayrıca İdil Erdoğan’dan oluşan “Çevre Koruyucuları” takımı birinci; Cafer Berat Gülsoy, Enes Yanıkbayır, Esma Nur Pınar ayrıca Taha Kardan’dan oluşan “Yeşili Sevenler” takımı ikinci; Metin Çoban, Samed Kuru, Bekir Şahin ayrıca Arda Kadir Bayar’dan oluşan “Dalton Kardeşler” takımı ise üçüncü oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

Türkiye Vodafone Vakfı ayrıca Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 6 yıl önce başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizle tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 290 binin üzerinde çocuğumuza kodlama öğrettik. Eğitimlerin yanı sıra hackathon ayrıca ideathonlarla da çocuk ayrıca gençlerimizin somut toplumsal sorunlara çözüm üretmelerini hedefliyoruz. Günümüzde sürdürülebilir şehir yaşamının önemi her geçen gün artıyor. Buna paralel olarak, akıllı şehir uygulamaları hızla yaygınlaşıyor. Bu uygulamaların çocuk dostu olması önem taşıyor. Biz de ‘BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu’ adıyla düzenlediğimiz etkinlikte ortaokul ayrıca lise öğrencilerine akıllı ayrıca çocuk dostu şehirler geliştirmek için fikir üretme imkânı sunduk. Takımlar, ortaya koydukları projelerle çocuk haklarına uygun ayrıca daha güvenli şehirler tasarladı. Ödüle layık görülen tüm takımları kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:

“Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğiyle başlattığımız ayrıca binlerce çocuğun hayatına dokunan ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz süreç, kodlama bilmenin okuma yazma bilmek kadar önemli olduğunu gösterdi. Biz de projemizle ülkemizin yaşadığı dijital dönüşüme öncü olan süreçler geliştirerek, çocukların geleceğin dijital dünyasına hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın sadece teknolojiyi tüketmesini değil, yeni nesil teknolojileri geliştirmesini de amaçlıyoruz. Bu amacımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz hackathon ayrıca ideathonlarla çocukların içindeki yaratıcı gücü ortaya çıkarmalarını önemsiyoruz. ‘Best4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathon ayrıca İdeathonu’ ile çocukların kendilerini mutlu, güvenli ayrıca huzurlu hissedecekleri şehirler tasarlamalarını sağladık. Geleceğin akıllı şehirlerinde yaşayacak çocukların bu tasarımları yapmalarını ayrıca proje geliştirmelerini önemsiyoruz. Çocukların hayal gücüyle gerçekleşecek projeler geleceğin şehirlerini de şekillendirecek. Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya ayrıca gelecek nesilleri yeni teknolojilerle tanıştırmaya devam edeceğiz.”

İki günlük yoğun program

“BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu” kapsamında öğrencilere iki gün boyunca çocuk hakları, tasarım odaklı düşünme ayrıca etkili sunum teknikleri gibi konularda eğitimler verildi. Takımlar, bu süreçte eğitim ayrıca mentorluk oturumlarına katılarak projelerini geliştirdi. Mentor oturumlarıyla projelerini geliştiren takımlar, ön jüri ayrıca jüri değerlendirmesi için sunum hazırladı. Hackathon ayrıca ideathon sürecinin eş zamanlı olarak gerçekleştiği oturumlarda lise öğrencileri projelerini oluştururken, ortaokul öğrencileri de fikirlerini geliştirdi.

Yaratıcı fikirler beğeni topladı

İdeathon birincisi “Green City” takımının çocuk köyü projesinde, çocuklar huzurevlerinde kalan ayrıca çok fazla deneyime sahip olan yaşlılardan deneyimleri üzerine bilgilendirme alıyor. İkinci gelen “ALZEY” takımının projesinde, sokak çocuklarının beslenme, barınma, sağlık, eğitim ayrıca psikolojik destek gibi tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Üçüncü olan takım “Fırtına Beyinler”in projesi ise çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılayarak çevrede oluşan çöpleri ayrıştırmayı ayrıca bunların tekrar kullanılıp geri dönüşümünü sağlamayı hedefliyor.

Diğer yandan, hackathon birincisi “Çevre Koruyucuları” takımının projesinde, çekirdek ayrıca benzeri yemişlerin yere atılmasını önlemek ayrıca çevreyi korumak amacıyla bankların altına güneş enerjisiyle çalışan sensörlü bir çöp kutusu yerleştiriliyor. İkinci gelen “Yeşili Sevenler” takımının geliştirdiği proje, Bluetooth ile kontrol edilen, üzerine yerleştirilmiş, su verilerini ölçen radar ayrıca termal kameralar sayesinde suda yüzerken su değerlerini kişiye gösteren ayrıca belli bir kirlilik seviyesinin üstüne çıkıldığında haber veren bir gemiden oluşuyor. Üçüncü takım “Dalton Kardeşler”in projesinde ise çarpık kentleşmenin önlendiği, çocuklar için daha sağlıklı bir yaşam ortamının sunulduğu, fosil yakıtların çok az kullanıldığı, çevrenin ise daha temiz olduğu bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor.

Teknoloji çeki hediye edildi

“BEST4City: Çocuk Dostu Şehirler Hackathonu ayrıca İdeathonu”nu kazanan öğrencilere fikir ayrıca projelerini geliştirmeleri için ödül olarak teknoloji çekleri verildi. Buna göre, birinci olan takımlara 15 bin TL, ikinci olan takımlara 10 bin TL ayrıca üçüncü olan takımlara 5 bin TL değerinde teknoloji hediye çekleri sunuldu.

290 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

“Yarını Kodlayanlar” projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ayrıca oyun yapma gibi konularda teorik ayrıca uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 81 ilde 290 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer 14 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yarattı. “Yarını Kodlayanlar” eğitimlerine online eğitim platformu Yarinikodlayanlar üzerinden de ücretsiz ulaşılabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet