tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yapay Zekadan Güç Alan Portre Çekim Uzmanı: OPPO Reno7

Devrim niteliğindeki portre çekim teknolojisiyle göze çarpan ayrıca yapay zekadan güç alan algoritmalarla desteklenen OPPO Reno7, portre …

Yapay Zekadan Güç Alan Portre Çekim Uzmanı: OPPO Reno7
13.09.2022 14:36
0
A+
A-

Devrim niteliğindeki portre çekim teknolojisiyle göze çarpan ayrıca yapay zekadan güç alan algoritmalarla desteklenen OPPO Reno7, portre fotoğrafçılık odaklı deneyimi en üst seviyeye taşıyor.

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO’nun Reno serisi, portre fotoğrafçılık alanında uzmanlaşan ilk akıllı telefon serisi olarak öne çıkıyor. Devrim niteliğindeki portre çekim teknolojisiyle göze çarpan ayrıca yapay zekadan güç alan algoritmalarla desteklenen OPPO Reno7, portre fotoğrafçılık odaklı deneyimi en üst seviyeye taşıyor.

Sensör donanımında tescilli algoritmaların yer aldığı ilk akıllı telefon

Daha keskin, net ayrıca aydınlık görüntüler elde etmek için görüntü sensörünün yeterli ışık alması büyük önem taşıyor. Sensör teknolojisindeki kapsamlı araştırmaları sayesinde OPPO, en iyi kalitede görüntüler sunmak için sensörlerin ışık hassasiyetini artırmanın yenilikçi yollarını keşfediyor.

Bunu sağlayacak yaklaşımlarından biri de RGBW (kırmızı, yeşil, mavi ayrıca beyaz) piksel tasarımının benimsenmesi olarak öne çıkıyor. OPPO, 2015 yılındaki R7 Plus modeline kadar RGBW sensör tasarımları kullanıyordu ayrıca bu sayede ışık hassasiyetini yüzde 32’ye kadar artırabiliyordu. 2019’da OPPO’nun Görüntüleme Ar-Ge ekibi, her kırmızı, yeşil ayrıca mavi piksele iki beyaz alt piksel eklemeyi öneren Quadra Binning yaklaşımından ilham aldı. Bu yaklaşımda, her piksel hem kendi renkli sinyallerini hem de beyaz sinyallerin daha parlak eksiksiz spektrumunu tespit edebiliyor. Araştırma ekibi, her pikselin yan pikselleri etkilemeden bağımsız olarak çalışabilmesi için DTI (Derin Siper İzolasyonu) teknolojisini de devreye aldı.

RGBW teknolojisini geliştirip rafine etmek için geçen üç yılda, 300’ü aşkın fotoğrafçılık mühendisinin çalışmalarının ardından, OPPO sonunda hedeflediği buluşu yaptı ayrıca süreç dahilinde bu alanla ilgili 87 patent aldı.

OPPO ayrıca Sony, Eylül 2019’da yeni nesil RGBW sensörünü ürünleştirmek için resmi olarak birlikte çalışmaya başladı. Geliştirme sürecinde OPPO’nun Görüntüleme Ar-Ge ekibi, çözümün en iyi mobil SoC’lerle uyumluluğunu sağlayacak IMX709 testlerini gerçekleştirmek için Qualcomm ayrıca MediaTek’in de dahil olduğu çip üreticileriyle yakın çalışmalar yürüttü. IMX709, kendinden önceki IMX615 teknolojisiyle karşılaştırıldığında yüzde 60 daha fazla ışık toplama kapasitesine sahip ayrıca yüzde 35 daha az grenli görüntüler sunuyor.

Gözle görülmeyen dünyaları keşfedin

Reno7 modelinde 2MP Mikrolens sunmanın yanında video ayrıca fotoğraflara 16.6x yakınlaştırma desteği de veren OPPO, akıllı telefon fotoğrafçılığı deneyimini ayrıca yaratıcılığı en üst düzeye çıkarmanın yeni yollarını sunuyor.

OPPO Reno7’de Mikrolens donanımı sunmak için eklenen lense akıllı telefonda yeni yer açmaktan fazlası gerekiyordu. Üretim aşamasında OPPO, Mikrolens modülünü doğrudan ana karta monte etmek yerine telefonun arka kapağına yerleştirme kararı aldı. Mikrolens kullanımının gerektirdiği kısa odak uzaklığı, telefonun fotoğrafı çekilen nesnelere çok yakın tutulmasını gerektiriyor. Bu sebeple OPPO, Mikrolens etkinleştirildiğinde ek bir aydınlatma sağlamak için Mikrolensin hemen altına yeni bir Yörünge Işığı ekledi. OPPO’nun endüstriyel tasarımcıları, Mikrolens ayrıca Yörünge Işığı tasarımının, beklenen çekim performansını sunarken OPPO Reno7’nin şık görünümüyle de uyumlu olmasını sağladı.

İnovatif görüntü işleme algoritmalarından güç alıyor

OPPO Reno7, donanım alanındaki inovasyonlara ek olarak, gelişmiş görüntü işleme algoritmalarıyla desteklenen Bokeh Parlak Portre, Selfie HDR ayrıca Yapay Zeka Güzelleştirme Modu gibi yenilikçi özelliklerle donatıldı. Bu özellikler, görüntü teknolojisi alanında 10 yılı aşkın Ar-Ge çalışmalarının, akıllı telefonlarda kaliteli portre fotoğrafçılığına sunduğu yeni kazanımlar olarak görülüyor.

Bokeh Parlak Portre

OPPO Reno7’deki Bokeh Parlak Portre, profesyonel DSLR makinelerin çektiğine daha yakın portre çekimleri sunmak için önceki nesilden gelen özellikleri ileri taşıyor. OPPO’nun özel yapay zeka algoritmaları, çekimde yer alan insanları daha aydınlık gösteriyor. OPPO Reno7, yalnızca tek bir tıklamayla, tıpkı ileri teknolojilere sahip DSLR fotoğraf makinelerinde çekilmiş gibi zengin bokeh ışık noktalarına sahip portre çekimleri sunabiliyor.

OPPO Görüntüleme Ar-Ge ekibi, portre tanıma ayrıca öne çıkarma özelliklerini iyileştirmek için Bokeh Parlak Portre algoritmasını 100’den fazla sahne üzerinde geliştirdi. Önceki nesil özelliklerle karşılaştırıldığında, yeni Bokeh Parlak Portre özelliği daha dokulu bir bokeh efekti sunuyor ayrıca özellikle yüksek renk doygunluğuna sahip görüntülerde cilt tonlarını daha iyi gösteriyor. Bu özellikler, portre çekimlerinde karedeki insanların arka plandan daha etkileyici biçimde öne çıkmasına yardımcı oluyor ayrıca onları fotoğrafın net odağı haline getiriyor.

Selfie HDR

OPPO Reno7’nin Selfie HDR özelliği ayrıca IMX709 sensörüyle, güçlü arka ışık olduğunda bile daha keskin, daha parlak ayrıca daha doğal görünümlü selfie’ler çekmek şimdi her zamankinden daha kolay. Çarpıcı selfie’ler anında OPPO Reno7’nin ekranında görünürken, bunun mümkün olan en iyi selfie görüntüsü olmasını sağlamak için arka planda çeşitli karmaşık algoritmalar çalışıyor. HDR algoritması, görüntüdeki parlak noktaları baskılamak ayrıca karanlık detayları zenginleştirmek için çok kareli sentez teknolojisini kullanıyor. Bunun yanında, karedeki insanları doğru tanımlamak için geniş portre görüntüleri veri tabanında bir portre algoritması örgüsü bulunuyor. Bokeh algoritması ise hatalı bokeh etkilerini azaltmak ayrıca bokeh ışıkları ile arka plan arasındaki sınırların doğal görünmesini sağlamak için görüntü segmentasyonunu optimize ediyor. Devamında bokeh parlamalarının şeklinde, renginde, karedeki öznenin teninin parlaklığında ayrıca tonunda diğer iyileştirmeler yapılıyor.

Yapay Zeka Güzelleştirme Modu

OPPO, Yapay Zeka Güzelleştirme Modu özelliğiyle dünyanın her yerindeki kullanıcıların farklı fotoğraf rötuş ihtiyaçlarını karşılayacak yapay zeka algoritmalarını keşfetmeye devam ediyor. Bu özellik, 400.000 görüntüde 5.000 benzersiz yüz görüntüsü üzerinde geliştirilmiş makine öğrenimi teknolojisinden yararlanıyor. OPPO Reno7’nin arka ayrıca ön kameralarından çekilen portre fotoğraflarına ayrıca videolara doğal güzelleştirme efektleri sunmak için 393 temel yüz özelliği tanımlandı. Güzelleştirme efektleri, grup fotoğraflarında yer alan herkeste kullanılabilecek yapay zeka ile leke giderme ayrıca özelleştirilmiş rötuş yeteneklerini içeriyor.

Yapay Zeka Güzelleştirme Modu, cilt lekesi, sivilce, akne izi ayrıca güneş lekelerini doğru bir şekilde tanıyıp silebiliyor ayrıca istenen diğer özellikleri olduğu gibi koruyup cilt tonunu veya makyajı akıllıca rötuşlayabiliyor. Ve kişiselleştirilmiş rötuşlar sunmak için etnik köken, cinsiyet ayrıca yaş gibi özellikleri tanımlayabiliyor. Ön kamerada, cilt dokusunu ayrıca diğer yüz özelliklerini özelleştirilebilen bir güzellik paneli oluşturulabiliyor. Panel, kişiselleştirmeyi tam olarak sunabilmek için 10 farklı ayara ayrıca 8 ayrıntılı rötuş moduna sahip.

Her zaman, her yerde muhteşem fotoğraflar

Her ortamda yüksek kaliteli fotoğraflar çekilebilmesini kolaylaştırmayı hedefleyen OPPO, akıllı telefonlarında sınırlarını zorlamaya vakit devam ediyor. OPPO Reno7’de yerleşik olarak gelen OPPO Image Clear Engine’i (ICE) kullanan Flash Snapshot, nesneler hareket halindeyken bile kristal netliğinde görüntüler yakalamak için ultra kısa pozlamalı fotoğraflarda görüntünün çoklu serilerini çekiyor. Herhangi bir anda ayrıca herhangi bir ortamda OPPO Reno7’yi havaya kaldırıp deklanşöre basarken bulanık veya odaklanmamış görüntülerden endişelenmenize gerek kalmıyor. Ve 64MP ana kamera, muhteşem görüntü işleme yeteneklerine sahip. Çözünürlük geliştirme algoritması, VD çözümü olarak bilinen teknolojiden faydalanıyor. 108MP Ekstra HD görüntüleri sentezlemek için birden çok karede gerçekleştirilen alt piksel yer değiştirmeleri sayesinde daha yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturabiliyor. OPPO Reno7’nin Flash Snapshot ayrıca Ultra Net 108 MP Görüntü özellikleriyle her vakit her yerde muhteşem fotoğraflar çekmek mümkün.

OPPO, donanım ayrıca yazılım geliştirmeleriyle, fotoğrafçılıkta yeni fırsatlar keşfetmeye devam ederken bu çalışmalardan güç alan Reno serisi de dünyanın her yerindeki kullanıcılara daha profesyonel portre fotoğrafçılığı deneyimleri sunmayı sürdürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu