tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yakıcı yurt sorununa Karabağlar çözümü

Başkan Selvitopu, Atatürk Yükseöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun tamamen dolduğunu söyledi. Karabağlar Belediyesi, Atatürk Yükseköğrenim Kız …

Yakıcı yurt sorununa Karabağlar çözümü
18.08.2022 11:06
0
A+
A-

Başkan Selvitopu, Atatürk Yükseöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun tamamen dolduğunu söyledi.

Karabağlar Belediyesi, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’yla bugün ülkemizde yakıcı bir sorun haline gelen üniversite öğrencilerinin barınma sıkıntısına kendi ölçeğinde çözüm sunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 yıl önce hizmete açtığı yurt, yüksek standardı ayrıca uygun fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun yeni akademik yıl öncesi tamamen dolduğunu belirterek, “Yurdumuza yoğun ilgi gösteren tüm öğrencilerimize ayrıca ailelerine, güvenleri için teşekkür ederiz” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin mütevazı bütçesine rağmen eğitimi tüm gücüyle desteklemeye çalıştığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza, spordan eğitime kadar her boyutuyla sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle ilçemizin farklı noktalarında kültür sanat merkezleri, spor tesisleri yaşama geçiriyoruz. Yurdumuzu da bu anlayışla yaptık. Üniversite öğrencilerinin barınma konusu yakıcı bir soruna dönüşünce, yurdumuzun değeri daha iyi anlaşıldı. Yeni yurtlar yapma hedefimiz var ama tabii ki bu bütçeye, ekonomik gelişmelere bağlı” dedi.

Yüksek standart

Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki 8 katlı yurt binası yüksek standartlara sahip. 274 yatak kapasitesi bulunurken, öğrenciler kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ayrıca bahçeden yararlanabiliyor. Güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor. Yurt binasının her bölümünde ayrıca odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ayrıca koltuğu bulunuyor. Ve öğrenciler spor salonu, çamaşırhane ayrıca ütü odasını ücretsiz kullanabiliyor.

Karabağlar Belediyesi belirli vakit dilimlerinde öğrencilere ulaşım hizmeti de sunuyor. Bu yılki yurt ücreti, öğrenciler ayrıca ailelerinin bütçeleri düşünülerek, kahvaltı ayrıca akşam yemeği dahil aylık 1500 lira (10 aylık toplam 15000 lira) olarak belirlendi.

Eğitim destekleri

Karabağlar Belediyesi, eğitime destek kapsamında Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun yanı sıra, KARBEM dersanesi aracılığıyla 1000’i aşkın öğrenciyi, ücretsiz olarak lise ayrıca üniversiteye hazırlıyor. İlçedeki okulların bakım ayrıca onarımları yapılıyor. Ve ilkokula yeni başlayan 3 binden fazla öğrencinin ailelerine “Eğitim Kart” dağıtılıyor. Aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını bu kart aracılığıyla, ilçedeki kırtasiyelerden sağlıyor. Böylece eğitim desteğinin yanı sıra yerel kalkınma da hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu