tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır

Avrupa’nın 35 ülkesi ile birlikte, 2001 tarihinden beri Türkiye’de de kutlanan Yahudi Kültürü Avrupa Günü, 13 Kasım Pazar Günü Neayrıca Şalom …

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır
01.11.2022 10:26
0
A+
A-

Avrupa’nın 35 ülkesi ile birlikte, 2001 tarihinden beri Türkiye’de de kutlanan Yahudi Kültürü Avrupa Günü, 13 Kasım Pazar Günü Neayrıca Şalom Sinagogu ayrıca Kültür Merkezi ile 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde gerçekleşecek.

2021 tarihinde hibrit olarak “Diyalog” teması çerçevesinde düzenlenen günde, tüm İstanbullar yine tekrardan Yahudi kültür ayrıca geleneklerini, konferans, sergi, belgesel film ayrıca konser gibi farklı etkinlikler kapsamında tanıma şansı yakalamıştı. Bu yıl da Yahudi Kültürü Avrupa Günü keyifli ayrıca iddialı etkinlikleriyle, tarihten, müziğine; geleneksel dilinden, yemek kültürüne bir topluluğun gerçeklerini masaya yatırıyor.

Zengin kültür geçmişiyle, dünyanın sayılı merkezlerinden biri olan Türkiye topraklarında yüzyıllardır yaşayan Yahudiler ile kültürler arası bir köprü kurmayı amaçlayan bu özel günde, bir Yahudi düğününe şahit olmak, bu kapsamda hiç bilinmeyen gelenekleri keşfetmek, sinagog ortamında ilahiler dinlemek, yıllar boyu süren göçebeliklerin tatlı ekşi anılarının yansıdığı Yahudi mutfak kültürünü gözlemlemek, alanında uzman akademisyenlerden Türk Yahudilerinin tarihsel süreç, kültür ayrıca mirası gibi alanlarda bilinmeyenleri öğrenmek mümkün.

Avrupa’nın 35 farklı ülkesinde ayrıca 2001’den beri de Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanan bu özel gün hakkında konuşan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi Müdür ayrıca Küratörü Nisya İşman Allovi “Pandemi nedeniyle bir süre online yapılan faaliyetlerimizi bu yıl tekrardan yüz yüze yapacağımız için çok mutluyuz. Yahudiler M.Ö IV. yüzyıldan beri bu topraklarda yaşıyorlar. Yahudilik çok eski, kadim bir din ayrıca kültür. Fakat halen bilinmeyen veya yanlış bilinen çok öğesi var. Biz de önyargıları aşmak, bu toplumu kültürü, yemeği, müziği, gelenekleri ile tanıtmak için her yıl bu etkinlikleri düzenliyoruz ayrıca tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Program detayları kısa süre içerisinde açıklanacak. Yahudi Kültürü Avrupa Günü, gönüllülerden oluşan ekibiyle, bu topraklarda yaşayan Yahudileri, kültür ayrıca gelenekleriyle daha yakından tanımayı arzu eden herkesi bekliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu