tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Xiaomi Pilot Teknolojisi Tanıtıldı

2021 Mart ayında yaklaşık 500 gün önce akıllı elektrikli araç segmentine girişini duyurmasından bu yana ilk defa Ar-Ge ayrıca çalışanlarla ilgili …

Xiaomi Pilot Teknolojisi Tanıtıldı
15.08.2022 13:21
0
A+
A-

2021 Mart ayında yaklaşık 500 gün önce akıllı elektrikli araç segmentine girişini duyurmasından bu yana ilk defa Ar-Ge ayrıca çalışanlarla ilgili açıklama yapan Xiaomi Group, otonom sürüşe yönelik Xiaomi Pilot Teknolojisini resmen duyurdu. Otonom sürüş için Ar-Ge faaliyetlerine ilk aşamada 3,3 milyar RMB yatırım yapmayı planlayan Xiaomi, aynı zamanda 500’den fazla nitelikli çalışanlardan oluşan oldukça büyük bir Ar-Ge ekibi kurdu. Bir dizi şirket satın alması ayrıca stratejik yatırım, şirketin otonom sürüş alanındaki orta ayrıca uzun vadeli endüstriyel yeteneklerini istikrarlı bir şekilde geliştirmesine olanak tanıdı.

Şirket, düzenlenen medya toplantısında gelişmiş algoritmalarını ayrıca farklı senaryoları ele alma kapasitesini gösteren, otonom sürüş teknolojisinin canlı yol testi videosunu da yayınladı. Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ayrıca CEO’su Lei Jun, “Otonom sürüş teknolojimiz, kendi geliştirdiğimiz tam yığın yaklaşımını benimsiyor ayrıca proje, şu ana kadar beklentilerimizin ötesinde ilerleme kaydetti” dedi.

3,3 milyar RMB olarak planlanan ilk aşama Ar-Ge yatırımı, işe alımları ayrıca sektör genelinde dağıtımı içeriyor

Xiaomi, akıllı elektrikli araç sektörüne girişini duyurduğundan bu yana otonom sürüş alanın girişi hedefliyor. Şirketin sıfırdan başlayarak bu noktaya getirdiği atılımlar, Ar-Ge faaliyetlerine yoğun kaynak tahsisi, sektörün en iyi yeteneklerinin işe alımı ayrıca çeşitli kuruluşlara yapılan yatırım sayesinde gerçeğe dönüştü.

Lei Jun ‘un da belirttiği gibi Xiaomi, otonom sürüş teknolojisinin ilk Ar-Ge aşamasına 3,3 milyar RMB yatırım yapmayı planlıyor. Otonom sürüş için oluşturulan özel ekipte şu an 500’ün üzerinde nitelikli çalışan bulunuyor ayrıca bu rakamın yıl sonuna kadar 600’e ulaşması bekleniyor. Geçen yıl kurulan Xiaomi’nin otonom sürüş ekibi sektördeki birçok profesyoneli kendine çekti. Şu an 500 kişiden oluşan ekibin omurgasını yüzde 70’i yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olağanüstü bir eğitim geçmişine sahip 50 sektör uzmanı oluşturuyor. Ekibin çekirdek üyeleri, yapay zeka alanında en ünlü şirketlerinden bazılarında çalışan deneyimine sahip. Profesyonel uzmanlıkları arasında sensörler, çipler, algoritmalar, simülasyon, araç zinciri, veri platformu ayrıca daha fazlası yer alıyor.

Xiaomi, otonom sürüş teknolojisi uzmanlığını ayrıca yetenek havuzunu geliştirmek için otonom sürüş girişimi Shendong Technology’yi satın alarak tamamen bünyesine kattı. Ayrıca, otonom sürüş alanında 10’un üzerinde kuruluşa 2 milyar RMB yatırım yaparak orta ayrıca uzun vadeli stratejik endüstriyel yeteneklerini geliştirmeye odaklandı. Bu kuruluşlar, ana sensörler, ana aktüatörler, etki alanı denetleyicileri ayrıca diğer kategorileri kapsıyor.

Xiaomi, kendi geliştirdiği algoritmayla akıllı elektrikli araç sektöründe 2024 tarihinde lider olmayı hedefliyor

Xiaomi, donanım ayrıca yazılım geliştirme, algılama ayrıca konumlandırma gibi tüm temel alanları ihtiva eden otonom sürüş teknolojisi için kendi geliştirdiği tam yığın yaklaşımını benimsiyor ayrıca eksiksiz kapalı döngü veri yetenekleri için tam ölçekli özel çözümlere odaklanıyor. Bu yaklaşım, otonom sürüş algoritmalarının kullanıcı ihtiyaçlarına göre yinelenmesine olanak tanıyor.

Xiaomi’nin test aracı, tanıtım videosunda U dönüşleri, dönek kavşaklar ayrıca sürekli yokuş aşağı sürüş dahil olmak üzere birçok farklı senaryoda doğru, güvenli ayrıca akıllı destekli sürüş sergiledi. Xiaomi’nin otonom sürüş ekibi aynı zamanda “ayrılmış park yerleri”, “otonom vale park etme” ayrıca “robot koluyla otomatik şarj” gibi senaryoları ihtiva eden yenilikçi otomatik park çözümünü duyurdu. İleride diğer otopark hizmetleri haricinde ilgili ulusal yasa ayrıca yönetmeliklere uygun yapay zeka ayrıca hizmet odaklı özellikler de eklenecek.

Lei Jun, Xiaomi’nin otonom sürüş teknolojisini geliştirmenin ilk aşamasında 140 test aracından oluşan bir filo kurmayı planladıklarını ve sözlerine ekledi. Bu araçlar, 2024 tarihinde elektrikli araç sektöründe lider olma hedefi doğrultusunda otonom sürüş teknolojilerinin ülke genelinde test edilmesini sağlayacak. Xiaomi Auto ekibi, dahili kaynaklarının yanı sıra ortaklaşa son teknolojilere sahip otonom sürüş deneyimi için Xiaomi AI Lab, XiaoAi AI Assistant ayrıca Smartphone Camera ekibi gibi Xiaomi bünyesindeki diğer birçok ekipten de güçlü bir destek alıyor. Xiaomi’nin otonom sürüş teknolojisi yalnızca bir yıl içinde büyük bir atılım gerçekleştirerek sektörde büyük ilgi gören yeni bir güç haline geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex