tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vodafone, Veri Merkezlerinde Enerji Verimliliğini Artıracak

Sürdürülebilirliği iş yapış şeklinin bir parçası haline getiren Vodafone, enerji verimliliği çalışmalarına devam ediyor. Makine Öğrenmesi ayrıca …

Vodafone, Veri Merkezlerinde Enerji Verimliliğini Artıracak
07.08.2022 11:21
0
A+
A-

Sürdürülebilirliği iş yapış şeklinin bir parçası haline getiren Vodafone, enerji verimliliği çalışmalarına devam ediyor. Makine Öğrenmesi ayrıca Yapay Zekâ algoritmalarını kullanarak veri merkezlerinin iklimlendirme altyapısını optimize eden Vodafone şimdi de iklimlendirme ekipmanlarının değişken kapasitelerde kullanımını sağlayarak yılda yaklaşık 1.100 MWh enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında enerjinin en verimli şekilde kullanılmasına yönelik uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Yapay Zekâ Destekli Dijital Termal Yönetim uygulamasıyla veri merkezlerinde iklimlendirme için harcanan enerjide ortalama 30 tasarruf sağlayan Vodafone, şimdi de VFD (Variable Frequency Driver – Değişken Frekanslı Sürücü) uygulamasıyla iklimlendirme ekipmanlarını değişken kapasitelerde kullanarak enerji verimliliğini artırmayı ayrıca yılda yaklaşık 1.100 MWh enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Bu, yaklaşık 360 hanenin yıllık enerji tüketimi ayrıca yaklaşık 550 ton CO2 emisyonunun engellenmesi anlamına geliyor. 550 ton CO2 emisyonu, yaklaşık 10 bin adet ağaç dikimine eşdeğer.

“Her alanda enerjinin en verimli şekilde kullanılmasını hedefliyoruz”

Yeşil şebeke hedefleri doğrultusunda sürdürülebilirlik ayrıca enerji verimliliği alanlarındaki çalışmalarına devam ettiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Özdemir, şunları söyledi:

“2025 yılına kadar çevresel etkimizi yarı yarıya azaltma ayrıca 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma yolculuğumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda ihtiyacımız olan enerjinin 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamaya devam ederken, bu kaynakların da en verimli şekilde kullanılabilmesi için mevcut enerji tüketimlerimizi azaltmaya yönelik enerji verimliliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapay Zekâ Destekli Dijital Termal Yönetim uygulamasını veri merkezlerimizde başarıyla hayata geçirmiştik. Bu uygulamanın etkinliğini artırmak için iklimlendirme ünitelerimizde kurulumunu tamamladığımız VFD uygulamasıyla da yılda yaklaşık 1.100 MWh enerji tasarrufu elde etmeyi hedefliyoruz.”

Toplam 4 veri merkezinde kurulum yapıldı

Makine Öğrenmesi ayrıca Yapay Zekâ algoritmalarını kullanaran Dijital Termal Yönetim uygulaması, iklimlendirme altyapısının sürekli takibini yaparak altyapının optimum verimlilikte çalışmasını sağlıyor. VFD uygulaması iseon-off (açık-kapalı) çalışan bazı iklimlendirme ünitesi fanlarının değişken kapasitelerde ayrıca maksimum verimlilik için sınırlandırılmış aralıklarda çalışmasını sağlayarak enerji verimliliğini artırıyor. Bugüne kadar toplam 4 veri merkezinde hayata geçirilen uygulamayla yılda yaklaşık 1.100 MWh enerji tasarrufu sağlanması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu