tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vodafone Business, OSB’lerde 1000 Dijital Elçi Yetiştirdi

Vodafone Business, Yıldız Teknik Üniversitesi ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile sanayicilerin dijital danışmanı olma hedefiyle hayata geçirdiği ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı tamamladı.

Vodafone Business, OSB’lerde 1000 Dijital Elçi Yetiştirdi
18.01.2023 00:31
0
A+
A-

Vodafone Business, Yıldız Teknik Üniversitesi ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ile sanayicilerin dijital danışmanı olma hedefiyle hayata geçirdiği ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı tamamladı. Vodafone Business, Türkiye’de organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firma yönetici ayrıca çalışanlarının katıldığı eğitim programı kapsamında 1000 dijital elçi yetiştirdi.

Organize sanayi bölgeleri ayrıca burada faaliyet gösteren işletmeler, Türkiye’deki sanayi ayrıca üretimin gelişmesinde ayrıca desteklenmesinde büyük bir öneme sahip. İşletmelerin dijitalleşme özelinde mevcut durumlarını anlamaları ayrıca dijitalleşme ile ilgili bilinçlendirilmeleri gerekirken bunun için bir danışmanlık ihtiyaçlarının olduğu konusu da gündeme geliyor. İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, organize sanayi bölgelerinde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ayrıca çalışanların dijital bilgilendirme seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ayrıca Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri genelinde işletmelerin güvenilir danışmanı olmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile başlattığı ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı tamamladı. 

Gerçekleştirilen proje kapsamında organize sanayi bölgesi yönetimlerine ayrıca bölgelerde yer alan şirketlerin çalışanlarına yönelik, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile online ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’ düzenlendi. Eğitimlerde, Dijital Dönüşüm ayrıca Sanayicilere/KOBİ’lere Etkisi, Dijital Strateji ayrıca Dijital İş Modelleri, Endüstri 4.0 ayrıca Temelleri, Nesnelerin İnterneti, Bulut Bilişim, 5G ile Robotik Süreç Otomasyonu, Siber Güvenlik, Üç Boyutlu Yazıcı, Dijital İkiz ayrıca Simülasyon, Blockchain, Dijital Liderlik/Dijital Kültür/Dijital İK ayrıca Dijital Pazarlama konuları ele alındı. Eğitim sürecinin başında ayrıca sonunda yapılan testler ile çalışanların dijital farkındalık düzeyleri ölçüldü. Verilen eğitimlerle Vodafone Business, OSB’lerde dönüşüme öncülük edecek 1000 dijital elçi yetiştirdi. Organize Sanayi Bölgeleri’nden 100’den fazla firma Bulut’tan IoT’ye birçok teknolojiyi işine adapte etme özelinde adım attı.

T.C. Sanayi ayrıca Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, katıldığı sertifika törenindeki açılış konuşmasında şu açıklamaları yaptı: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te ülkemizin olması gereken yer ayrıca hedeflerinin belirlendiği vizyon çerçevesinde ekonomik anlamda yüksek gelir grubundaki ülkeler arasında olma amacı en önemli stratejilerimizden biridir. Bu konuda başarıya ulaşmanın, sürdürülebilir ekonomik ayrıca sosyal kalkınma, güçlü, kararlı, dengeli ayrıca planlı bir sanayi politikasıyla gerçekleşebileceği inancındayız. Ülkemizde kalkınma hamlesi çok önemli bir paya sahip olan sanayi yatırımlarının planlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi, çevresel dengelerin korunarak verimliliğin ayrıca sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesinde önemli bir rol üstlenen organize sanayi bölgeleri, aynı zamanda sunduğu istihdam imkanlarıyla da ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bakanlığımızın OSB’lere yönelik genel politikası, organize sanayi bölgelerinin cazibe merkezleri haline gelebilmesi ayrıca tam kapasite ile faaliyete geçebilmeleri için, sürdürülebilir tedbirlerin alınmasıdır. Ülkemizde sanayinin planlı gelişmesi amacıyla başlanılan OSB uygulamaları 60 yılı aşkın bir tecrübe ayrıca başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Günümüz koşullarına uygun güncel mevzuatı ile sanayimize enerji, çevre, ulaşım gibi ihtiyaç duyulan konularda dünya standartlarında yatırım ortamı sunan OSB modeli artık dünya ülkeleri tarafınca da örnek alınan kurumsal bir yapıya sahiptir. Bugün Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu, Vodafone Business ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ise, organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştirerek ülkenin sanayi üretimine lokomotiflik yaptığının altını çizdi. OSBÜK olarak, OSB’lerin ayrıca OSB’lerdeki 67 bin katılımcı sanayi işletmesinin dijitalleşmesine yönelik projeler yürüttüklerini ifade eden Kütükcü, bu projelerden birisinin Vodafone Business ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi ile hayata geçirdikleri ‘OSB’lerde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’ olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu program kapsamında, OSB’lerimizde ayrıca sanayi işletmelerimizde dijital dönüşümü gerçekleştirecek kursiyerlerimize 10 hafta süre ile dijital dönüşüm, dijital stratejiler ayrıca iş modelleri, Bulut, 5G, Dijital Pazarlama gibi alanlara odaklanan eğitimler verildi. Bin kişi eğitim aldı ayrıca sınavda başarı gösteren dijital elçilere online sertifikaları verildi. Bugün de üstün başarı gösteren kardeşlerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyorum.” Kütükcü, OSB’leri Türk sanayisinin dijital dönüşümünde de öncü hale getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, sertifikalarını alan dijital elçilere, “Dijitalde OSB’lerimize fayda üretecek her şeyi adım adım hayata geçirmemiz gerekiyor” şeklinde seslendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, şu açıklamalarda bulundu: “Vodafone Business tarafınca dijital gelecek vizyonuyla desteklenen ‘OSB’lerde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’, OSBÜK aracılığıyla Türkiye’nin 81 iline ulaştı. Bu eğitim programının hedefi, dünya trendlerini yakalamak ayrıca hatta ötesine geçebilmek için sanayicilere ayrıca KOBİ’lere dijital dönüşüm ayrıca Endüstri 4.0’a ilişkin kapsamlı bir bakış açısı ayrıca harekete geçirme motivasyonu kazandırmak. Biz de Yıldız Teknik Üniversitesi olarak birçok sektörde gerçekleşen ayrıca yakın gelecekte gerçekleştirilmesi beklenen teknolojiler, trendler ayrıca stratejileri ortaya koyarak programımıza katılan ayrıca birer dijital dönüşüm elçisi olan sertifika sahipleri sayesinde yüzlerce firmanın kalıcı ayrıca uzun vadeli dijital yatırım kararı almalarına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Programda aktardığımız dijital iş modellerinin firmalarımıza yol gösterici olduğuna ayrıca bu iş modelleriyle daha fazla fırsat yaratacaklarına inanıyoruz. Hazırladığımız bu kapsamlı sertifika programı içeriğini, Vodafone Business koordinasyonunda, OSBÜK aracılığıyla sanayicilerimize ayrıca KOBİ’lerimize iletmekten, bizi geleceğe taşıyacak olan insan gücümüze, organize sanayi bölgelerimize güç katmak, onların yetkinliklerini geliştirerek Türkiye’nin dijital gelecek vizyonuna katkı sağlamaktan dolayı büyük bir sevinç ayrıca gurur duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri, sanayileşme ayrıca üretim sürecinde kritik bir görev üstleniyor. Vodafone Business olarak organize sanayi bölgelerinde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ayrıca çalışanların dijital bilgilendirme seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ayrıca Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri genelinde işletmelerin güvenilir danışmanı olmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ayrıca OSBÜK ile başlattığımız ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı tamamladık. Verdiğimiz eğitimlerle 1000 dijital elçi yetiştirdik. Bugün katılımcılara Yıldız Teknik Üniversitesi SEM tarafınca sertifikalarını takdim etmekten büyük sevinç duyuyoruz. Vodafone Business olarak, organize sanayi bölgelerinin dijital dönüşüm ortağı olmak için her vakit yanlarında yer almayı sürdüreceğiz. Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren her ölçekte işletmenin bu yeni dijitalleşme çağına hızlı bir şekilde geçmelerini desteklemeye, daha akıllı, daha hızlı ayrıca daha esnek olmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu