tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vestel’den gıda israfının önüne geçecek teknoloji

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla geliştirdiği yenilikçi buzdolaplarıyla gıda israfını önlemeye yardımcı oluyor …

Vestel’den gıda israfının önüne geçecek teknoloji
27.09.2022 16:06
0
A+
A-

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla geliştirdiği yenilikçi buzdolaplarıyla gıda israfını önlemeye yardımcı oluyor. 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ayrıca İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Dünyada her 100 kişiden 11’i açlıkla mücadele ediyor ayrıca her gün 25 bin insan açlık sebebiyle ölüyor. Vestel olarak daha iyi bir gelecek için çalışıyor, ürettiğimiz yeni nesil beyaz eşyalarla dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz” dedi.

Dünyada yaklaşık 3 milyar insanın sağlıklı gıdaya erişememesinin nedenlerinden biri gıda israfı. Üretilen gıdanın neredeyse 1 milyar tonu her yıl israf ediliyor. Bu israfın sadece dörtte birinin önüne geçilmesi, açlık çeken yaklaşık 830 milyon insanın beslenmesine yetiyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafınca ilan edilen 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ayrıca İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Vestel olarak teknolojik trendlere ayrıca dijital dönüşüme liderlik ederken, ürün ayrıca hizmetlerimizde sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. Dünyanın geleceği için sürdürülebilirlik artık hepimizin sorumluluk alması gereken bir konu. Biz tüm süreçlerimizde hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik uygulamalarının yanı sıra, çevre dostu akıllı ürünlerimizle tüketicilerin de çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyoruz.

Bugün dünyada her 100 kişiden 11’i açlıkla mücadele ediyor ayrıca her gün 25 bin insan açlık sebebiyle ölüyor.* Bu nedenle gıda israfı, önemle ele alınması gereken bir konu. Gıda israfını önlemeye yönelik geliştirdiğimiz beyaz eşyalar hem kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırıyor hem de geleceğe katkı sunuyor. Vestel olarak daha iyi bir gelecek için çalışıyor, ürettiğimiz yeni nesil beyaz eşyalarla dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz” dedi.

8 kat daha fazla raf ömrü

Tek seferde tamamen tüketilemeyen sosis, peynir, salam gibi gıdalar için geri sayım, ambalajları açılır açılmaz başlıyor. Vestel Vakum Teknolojili buzdolapları sekiz kat daha uzun raf ömrü sağlıyor. Vakum teknolojisinin sağladığı vakumlama yöntemi, gıdaların hava ile temasını azaltarak, daha uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcılara, kalan gıdaları vakumlayarak taze ayrıca sağlıklı tutma imkanı sunuyor.

Vestel’in bu yıl IFA fuarında tanıttığı gıda israfını önlemeye yönelik yeni teknolojileri ise tüketiciler tarafınca büyük ilgi gördü. Vestel’in akıllı envarter takip teknolojisi Full Indoor, buzdolabı kapı raflarındaki ürünlerin takibini yapıyor. Full Indoor sisteminde bulunan EggMinder teknolojisi, buzdolabındaki yumurtaların raf ömrünü ayrıca miktarını takip ederek, yumurtaların geriye kalan raf ömrüne göre yeşil, sarı ayrıca kırmızı olmak üzere üç farklı renk ile bilgi yapıyor. IntelliShelf teknolojisi ise buzdolabı kapı raflarında yer alan ürünlerin ağırlığını, tazeliğini ayrıca son kullanma tarihlerini takip ediyor.

2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu’na göre dünyada yılda 931 milyon ton, Türkiye’de ise yıllık 7 milyon ton gıda israf ediliyor. Vestel ürünlerinde geliştirilen yenilikçi teknolojiler ise gıda israfını önlemeye destek oluyor. Buzdolabında sebzelik içinde bulunan nem kontrolü mekanizması ile meyayrıca ayrıca sebzeleri 30 güne kadar taze tutmaya yardımcı olurken, FreshCheck koku sensörü ile meyayrıca ayrıca sebzelerin olgunlaşma sürecini takip ederek, tazelik düzeyleri hakkında kullanıcıları bilgilendiriyor.

Meyayrıca ayrıca sebzeler dalından koparıldıktan sonra ihtiyacı olan gün ışığını elde ederse bir süre daha canlılığını korumaya devam ediyor. Gün ışığına benzerlik gösteren Vestel Vitamod Teknolojisi meyayrıca ayrıca sebzelerin C vitamini ayrıca antioksidan içeriğini doğal ortamındaki gibi koruyor.

Vestel Maya Teknolojisi ise sağlıklı gıda tüketimine destek oluyor. Yoğurt, kefir, sirke, turşu, ekmek gibi 7 farklı gıdanın mayalanması ayrıca saklanması için en ideal koşulları sunuyor. Mayalama işleminden sonra bölme otomatik olarak soğuk saklama koşullarına ayarlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu