tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
ALTIN
2.309,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Veliler Dikkat! Erken yaşta kreş, astımı tetikliyor

Ders zili çaldı. Velileri de okul ayrıca kreş temposunun telaşı sardı. Alerjik semptomların artış gösterdiği sonbahar mevsiminde velileri uyaran …

Veliler Dikkat! Erken yaşta kreş, astımı tetikliyor
12.09.2022 12:22
0
A+
A-

Ders zili çaldı. Velileri de okul ayrıca kreş temposunun telaşı sardı. Alerjik semptomların artış gösterdiği sonbahar mevsiminde velileri uyaran uzmanlar kreş ayrıca yuvalara çocukların erken yaşta gönderilmesinin solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini artırdığını ayrıca bu durumun alerjiye eğilimli çocuklarda bebeklik astımını tetiklediğini söylüyor. Prof. Dr. Demet Can, “Bebeklik astımından kurtulmanın en önemli yolu çocuğu bağışıklık sisteminin yetersiz olduğu yaşlarda solunum yolu enfeksiyonlarından korumak” diyerek velileri uyarıyor.

Alerji mevsimi başladı. Gözlerde yaşarma, kaşıntı, boğazda kuruluk, öksürük gibi semptomlarla kendini gösteren alerji, yaşam kalitesini düşüren ayrıca toplumda çok sık görülebilen bir hastalık. Genel olarak toplumun 25 ila 40’ını etkileyen alerjilerden hemen herkes muzdarip. Öyle ki toplumun yaklaşık 80’inin yaşamı süresince en az bir alerjik sorun yaşadığını belirten Türkiye Ulusal Alerji ayrıca Klinik İmmünoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can, “Sık rastlanan alerjik durumlara bakacak olursak, dünyada yaklaşık 300 milyon astım hastası olduğu biliniyor. Astım ülkemizde de 5 ila 10 oranında görülüyor ayrıca alerjik rinitten sonra en sık görülen alerjik rahatsızlık olarak kayıtlara geçiyor. Özellikle çocukluk çağında her 10 çocuktan birinde astım olduğu biliniyor. Astıma sıklıkla eşlik eden alerjik nezlenin görülme oranı ise 10 ila 15 arasında değişiyor. Her 4 kişiden birinin yaşamının bir evresinde ürtiker (kurdeşen) geçirdiğini biliyoruz” diyor.

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda yaygın şekilde solunum yolu enfeksiyonlarının da artış gösterdiğini ayrıca bu hastalıkların çocuklarda astımı tetikleyebileceğini ifade eden Prof. Dr. Demet Can, bebeklik astımından kurtulmanın en önemli yolunun erken yaşlarda solunum yolu enfeksiyonlarından uzak durmak olduğunu söyleyerek “Buradan da astıma eğilimi olan çocukların çok erken yaşta toplu olarak yaşanan yerlerde bulunmaması sonucu çıkıyor. Erken yaştan kastımız 3 yaş öncesi” dedi.

AŞIRI HİJYEN ÇOCUKLARDA EGZAMAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Ebeveynlere uyarılarda bulunan Demet Can, bebeklik astımlarının yanı sıra ailelerin dermatit özelinde da dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Annelerin ev haricinde mesela tatil yerlerinde, AVM’lerde klozetleri deterjanlarla, ıslak mendillerle silmesi sonucu çocuklarda bu noktalara temas eden bölgelerde tahrişler, dermatitler oluşabiliyor. Elbette hijyen önemli ama kimyasal maddeleri cilde temas etmeden önce uzaklaştırsınlar, dermatite (egzama) yol açacak durumlar yaratmaktan kaçınsınlar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu