tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

UTOK, 12 yıl sonra evine dönüyor

EÜ, Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’nin 13’üncüsüne ev sahipliği yapacak

UTOK, 12 yıl sonra evine dönüyor
20.12.2022 00:01
0
A+
A-

EÜ, Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’nin 13’üncüsüne ev sahipliği yapacak

Akademik bilgilendirme alışverişinde bulunmak amacıyla 2011 tarihinden itibaren Ziraat Fakültelerindeki lisans ayrıca lisansüstü̈ öğrenim gören öğrencileri bir araya getiren ayrıca ilki Ege Üniversitesinde gerçekleşen Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi (UTOK), 12 yıl sonra tekrar evine dönüyor. EÜ Ziraat Fakültesine bağlı Tarım Topluluğun katkılarıyla bir kültür haline gelen UTOK’un 13’üncü toplantısı, 2023 Mayıs ayının ilk haftası Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

UTOK 13’ün Ege Üniversitesinde gerçekleşmesi adına ekip olarak büyük bir özveri ile emek verdiklerini dile getiren Düzenleme Kurulu Başkanı Alp Efe, “Oluşturduğumuz UTOK 13 Düzenleme Kurulu’nda Ziraat Fakültesi bünyesinde farklı bölümlerden toplamda 19 arkadaşımız bulunuyor. Kongrenin organizasyonel, maddi ayrıca manevi bütün çalışmaları, Fakültemiz dekanlığı ayrıca öğretim üyelerinin de desteğiyle bu ekip tarafınca yürütülüyor” dedi.

UTOK ile ilgili bilgilendirmeler paylaşan Efe, “Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğini yaptığı kongre, 2023 yılında, 12 yıl aradan sonra tekrardan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin ayrıca öğretim elemanlarının ev sahipliğiyle düzenlenecek. Kongre; öğrencilerin zirai konularda fikir paylaşımını, sektörde önde gelen firmaların kendilerini tanıtmasını, değerli konuşmacılar ile katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmayı ayrıca gelecekte aynı mesleğin mensubu olacak katılımcıların sosyal mecrada bir araya gelmesini hedefliyor. UTOK 12’de üniversitemizi temsilen Fakültemizle birlikte çalışmalar yürüten Tarım Topluluğumuz, Kırşehir’de düzenlenen kongreye 52 akademik bildiri ile katılım sağladı. Ülke genelinde Ziraat Fakültelerinin katıldığı toplamda 203 bildirinin olduğu kongrede yüzde 25’lik bir çoğunluğu sağlayarak Egeli olmanın ayrıcalığını gösterdik ayrıca UTOK’u tekrar evinde döndürdük” diye konuştu.

“Tarım sektörüne katma değerler üretmeyi hedefliyoruz”

UTOK’un misyonu ayrıca vizyonunu anlatan Efe, “Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu Yönetim Kurulu’nun 2011 tarihinde başlatmış olduğu bu yolculuğu, bugün ekibimiz ile sürekli ileri kademelere taşımak için çalışıyoruz. Bu hususta kongre için oluşturduğumuz UTOK 13 Düzenleme Kurulu olarak; öğrencilerin farkındalık kazanacağı, bakış açılarını genişletebileceği ayrıca çeşitlendirebileceği bir kongre düzenlemek için gayret gösteriyoruz. Ve tarım sektörü içerisinde yer alan vizyon sahibi ayrıca sektörün önde gelen kurum, kuruluş ayrıca şirketlerinin desteği ile ülkenin tarımsal potansiyelini ayrıca tarımsal arka planını tanıtan bu kongreyi oluşturmanın bizler için önemini bilmekteyiz. Bu gayede öğrencilerin gelecekte çizecekleri yolları ayrıca oluşturacakları hedefleri desteklemek amacıyla, sosyal ayrıca kültürel bütünlüğün önemini de vurgulayan bu kongreyi tarımın genç neferlerine yani öğrencilere en iyi şekilde sunmak için çalışıyoruz. Yenilikçi ayrıca fark yaratmaya çalışan mühendis adayları olarak ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılar ile hem sosyal hem de tarıma inovatif çözümler üreten, yenilikçi düşünceyi destekleyen şirketleri yakından tanıyıp farklı bakış açıları kazananacağımız, gelenekselin haricinde bilim temelli ayrıca ileri görüşlü gençler olarak ülkemiz tarım sektörüne katma değerler üreten bireyler olma yolunda adımlar atacağımız bir kongreyi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex