tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Üsküdar’da Binlerce Kişiye Aşure İkram Edildi

ÜSKÜDAR MEYDANINDA AŞURE GÜNÜ COŞKUSU Üsküdar’da Mihrimah Sultan Camii önünde muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda kaynatılan aşureler …

Üsküdar’da Binlerce Kişiye Aşure İkram Edildi
09.08.2022 14:06
0
A+
A-

ÜSKÜDAR MEYDANINDA AŞURE GÜNÜ COŞKUSU

Üsküdar’da Mihrimah Sultan Camii önünde muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda kaynatılan aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi. Üsküdar Belediyesi tarafınca düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ayrıca Müşerref Pervin Tuba Durgut önlüklerini giyerek vatandaşlara aşure dağıttı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Bugün 10 Muharrem, aşure günü dolayısıyla Üsküdar meydanında hemşehrilerimize aşure dağıtıyoruz. Bu aşureler şehitlerimizin ruhu için, Kerbela şehitlerimizin ruhu için, Hz. Hüseyin’in ruhu için, Ehli Beyt’in ruhunu anmak için güzel bir program. Biz millet olarak Sünnisiyle, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle aynen bu aşurenin malzemeleri gibi birbirimize renk, tat, güzel bir armoni, güzel bir lezzet ortaya çıkacak zenginliğimiz var aslında. Bunun en güzel örneği de aşuredir. Bu güzel aşureleri hemşehrilerimiz afiyetle yesinler” dedi.

Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, “Üsküdar meydanında gelenekselleşen bir hareketi yeniden yapıyoruz. Üsküdar Belediye Başkanımızın organizasyonuyla aşure ikramımız var Üsküdarlı hemşehrilerimize. Kerbela’nın anlamını hiçbir vakit unutmuyoruz, rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da, “Üsküdar meydanında bu güzel etkinlikle beraberiz. Belediye başkanımız ayrıca Üsküdar Belediyesinin organize ettiği aşure dağıtımı, birlik ayrıca beraberliğimizin, kardeşliğimizin örneği. Güzel bir etkinlik, devam ediyoruz, memnunuz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu