tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Urla’nın kurtuluşunun 100.yılı kutlamaları coşkuyla başladı

12 Eylül 1922 Urla’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları coşkulu bir şekilde başladı. Kutlama programı kapsamında …

Urla’nın kurtuluşunun 100.yılı kutlamaları coşkuyla başladı
12.09.2022 15:36
0
A+
A-

12 Eylül 1922 Urla’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları coşkulu bir şekilde başladı. Kutlama programı kapsamında Mermerli Çeşme istikametinden Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü düzenlendi. Yediden yetmişe Urlalıların ellerinde Şanlı Bayrağımız ayrıca Atatürk posterleriyle katıldığı yürüyüşe bando, efeler, halk oyunları ekibi ayrıca rahvan atlı grubu da eşlik etti.

Kurtuluş programına Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç ayrıca eşi Damla Dayanç, Garnizon Komutanı v. Deniz Albay Yılmaz Kütükçü, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, Gaziler, Şehit yakınları, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK’lar ayrıca Urla halkı katıldı.

Meydanı’ndaki tören; çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından, saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunması, günün anlam ayrıca öneminin belirten konuşmanın yapılması, şiirlerin okunması, halk oyunları ayrıca efelerin gösterisi ile son buldu.

Belediye Başkan v. Kaymakam Dayanç konuşmasında; “Yunan mezalimini iliklerine kadar yaşayan her Türk evladı, kurtulacakları günün hasretiyle yanıp tutuşmuş, bu uğurda tek yürek olup özgür bir vatan için 7’den 70’e silahlanarak düşmanın karşısına dikilmiştir. Bir Milleti küllerinden tekrardan diriltmeye ayrıca düşmanı yurttan söküp atmaya ant etmiş Gazi Mustafa Kemal Paşa; silah arkadaşları ile birlikte düzenli orduyu tekrardan kurmuş, yüce milletimizin yediden yetmişe desteğini alarak istiklal savaşını başlatmış, kurtuluş meşalesini ateşlemiştir. Milletimizin vatanına olan sevdası ayrıca düşmana olan öfkesi bizlere kurtuluşumuzu getirmiş, boyunduruk altına alınmaya ayrıca yok edilmeye çalışılan Türk Milleti’nin buna hiçbir vakit izin vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

DAYANÇ; “GÖREVİMİZ BÜYÜK, ECDADIMIZA LAYIK OLACAĞIZ”

12 Eylül 1922’de şanlı Türk Ordusu’nun süvari birlikleri Urla’ya gelerek düşmanı geri dönmemek üzere ilelebet def etmesi ile öz yurdumuzda şanlı bayrağımız tekrar göklerde dalgalanmaya başlamış, 3 yıldan fazla süren o kara günler de çok şükür geride kalmıştır diyen Dayanç; “ Şimdi bize düşen de ecdadımıza layık olmak, birlik ayrıca beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayarak, çok çalışıp ülkemizi daha ilerilere taşımak, yaşananlardan ders çıkartarak tekrarına asla müsaade etmemektir. Ne mutlu bize ki Urla’mız şu anda Türkiye’nin göz bebeği, her geçen gün değerine değer katan, kültür ayrıca turizm kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Birlik, beraberlik ayrıca dayanışma içerisinde hep beraber, bu kadim kenti değerlerine ayrıca dokusuna sahip çıkarak, çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu bizim aynı zamanda milli mücadele kahramanlarımıza da vefa borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

.Program Yıldıztepe Şehitliği ziyareti ayrıca okunan Kuran tilaveti ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu